به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، خرما میوه ای است که دارای منبع خوبی از آهن می باشد که با میزان آهن موجود در مرغ و ماهی قابل مقایسه است. به همین دلیل خون ساز بوده و برای اشخاص ضعیف المزاج و لاغر مفید است.
خرما دارای «کارتئوئید» است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود که جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد. این میوه دارای میزان قابل توجهی پتاسیم است که فشار خون بالا را کاهش می دهد و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است؛ به علاوه خرما حاوی میزان قابل توجهی منیزم نیز هست که موجب تقویت اعصاب و عضلات می گردد.
خرما بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و نیروی جوانی است یعنی در یک حجم کم می توانید انرژی زیادی از آن به دست آورید. به همین جهت مصرف آن برای کودکان، سالمندان و ورزشکاران بسیار مفید است.
مصرف خرما، درمانی مناسب برای رفع عارضه ای خستگی مزمن و کم خونی به شمار می آید. خرما در حفظ سلامت دستگاه عصبی، جلوگیری از شب کوری و تنش های عصبی مؤثر است این میوه اشتها آور است، دستگاه گوارش را تقویت می کند و اسید اضافی معده را خنثی می کند و به دلیل فیبر بالایی که دارد می تواند در رفع یبوست مؤثر واقع شود. از حضرت رسول (ص) نقل شده است: خرما را ناشتا بخورید که کرم معده را می کشد.
خرما برای پیشگیری از انواع سرطان ها از جمله سرطان معده مفید است و مصرف آن برای درمان سیاتیک، درد مفاصل و درد کمر نیز سودمند است.
موارد احتیاط
1)مصرف بیش از اندازه خرما باعث گرفتگی کبد و طحال، افزایش فشار خون، جوش دهان و پوسیدگی دندان می شود.
2) خرما برای افراد چاق یا کسانی که دیابت دارند، باید با احتیاط مصرف شود.
3)در هنگام تب از خوردن خرما پرهیز کنید.