معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، گفت: اگرچه تحریمها در زندگی روزمره مشکلاتی ایجاد کرد ولی باعث شد صنعت اجبارا به پژوهش رجوع کند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم در جلسه تودیع حمیدرضا آیتاللهی و معارفه صادق آینهوند افزود: دولت جدید با شروع فعالیت خود این نظر را داشت که فعالیت پژوهشی و آموزشی با شور، نشاط و تحرک حرکت مداومی را داشته باشد.
احمدی با اشاره به اینکه خلاقیت از ملزومات تداوم پژوهش است، خاطرنشان کرد: اگر دچار دلمردگی، استرس و ضعف شویم فکرمان کار نمیکند و در این صورت خلاقیتی نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: بعد از انتخابات ریاستجمهوری جدید و حماسه سیاسی که در آن زمان شکل گرفت، نگرانیها و دغدغههایی که قبلاً ایجاد شده بود به نحو قابل توجهی مرتفع شد.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم ادامه داد: امیدواریم این آغاز حرکت، مبنای تحول اساسی در پژوهش و تولید علم به معنای واقعی باشد و امیدداریم در پژوهشگاهها و دانشگاهها شاهد فضای امنیتی نباشیم و این مکانها فضای خوبی را شاهد باشند که البته در این روزها تا حد زیادی به این موضوع نزدیک شدهایم.
احمدی با اشاره به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: با توجه به اینکه این مکان یک فضای پژوهشی است باید بگویم ما الآن نیازمند نگرشی نوین به پژوهش هستیم و در این راه باید تلاش کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به سابقهای که در صنعت، دانشگاه و اجرا داشتم متوجه شدم بزرگترین مشکل ما موضوع فهم پژوهش است.
وی با اشاره به اینکه پژوهش ثروت است، اضافه کرد: متأسفانه در کشور ما شعارهای پژوهشی خوبی داده میشود ولی در عمل با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در بحث پژوهش، ما در آن ناتوان هستیم و احساس میکنیم پژوهش هزینه است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به اینکه پژوهش پرستیژ نیست، اضافه کرد: پژوهش باید در زندگی ما جای خودش را داشته باشد و در لحظه لحظه زندگی ما تأثیرگذار باشد و آن را متحول کند.
احمدی ادامه داد: در غرب پژوهش لحظهای از زندگی مردم کنار گذاشته نمیشود و در تمام عرصههای زندگی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی نقش دارد.
احمدی با این سؤال که نقش علوم انسانی در پژوهش چیست، افزود: اگر لحظهای علوم انسانی را از پژوهش حذف کنیم بسیار آسیب میبینیم و الآن آسیبهای اجتماعی ما به خاطر همین موضوع است.
معاون پژوهشی وزیر علوم در تکمیل سخنان قبلی خود گفت: انتظار ما این است که پژوهش در علوم انسانی به سمتی پیش برود که بتواند مشکلات ما را حل کند.
احمدی ادامه داد: بحث علوم انسانی و ارتقاء سطح تأثیر علوم انسانی در زندگی مردم وظیفه جدی ما است.
وی در مورد توقع خود از مجموعههای پژوهشی کشور اضافه کرد: آنها باید فعالیت خود را گستردهتر کنند و طوری عمل کنند که پژوهش در زندگی مردم تأثیرگذار باشد، زیرا پژوهشگاههای ما مجموعههای بزرگی هستند و انتظارات ما نیز از آنها بزرگ است.
وی در خاتمه ضمن قدردانی از زحمات آیتاللهی گفت: امیدواریم با کمک رئیس جدید پژوهشگاه و همکاری دکتر آیتاللهی و همکاران این مجموعه گامهای بلندی در عرصه پژوهش در کشور برداریم.