به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد؛ سیدضیاء هاشمی در سومین جلسه آزاد اندیشی اساتید دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع فرصت ها و چالش های فرهنگی واجتماعی دانشگاه ها « انتظارت متقابل اساتید ودانشگاه » با اشاره به الگوگیری از دانشگاه اسلامی گفت: تحقق دانشگاه اسلامی نیازمند یک مطالبه عمومی است که این مهم از طریق توجه به علم و دانش، مسئولیت پذیری و خلاقیت در محور و تمرکز کرسی های آزاداندیشی است.
وی با بیان اینکه کرسی های آزاد اندیشی تولید فکر میکند، خاطرنشان کرد: کرسی های آزاداندیشی علاوه بر مشارکت، نشاط هم ایجاد میکند و باعث ترویج قدرت نقد و نقادی و تحمل مخالف است.
معاون فرهنگی وزارت علوم ضمن اشاره به ارزشمند بودن این کرسی ها بر افزایش آن تاکید و خاطرنشان کرد: برگزاری این کرسی ها کارساده ای نیست و انتظارداریم که تعداد این کرسیها افزایش یابد؛ زیرا با افزایش آن شاهد انقلاب فرهنگی خواهیم بود.
در ادامه کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: مشارکت فعال اساتید در حوزههای نظری باعث دلگرمی مسئولان و ارتقای سطح دانشگاه خواهدشد و کمبود مباحث آزاد اندیشی در دانشگاه بشدت احساس میشود که می بایست ما سازوکار و بستری فراهم کنیم که اندیشه ورزی را در بین اساتید تقویت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تشکیل مجامع فکری برای اساتید تصریح کرد: باید مجامعی ربا با حضور اساتید تشکیل دهیم که در آن مجامع، چالشهای موجود ضمن طرح و بحث تصمیم سازی شود.
کافی با تاکید بر اینکه باید آزاد اندیشی در غیر علوم انسانی توسعه یابد، گفت: هدف دانشگاه فقط متخصص پروری نیست، بلکه دانشگاه باید متخصص متعهد پرورش دهد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: ما در تلاشیم تا در دانشگاه فردوسی بستری برای آزاد اندیشی فراهم شود و دستاورد این جلسات نه تنها برای دانشگاه فردوسی بلکه برای کل کشور مفید واقع شود.