آخرین اخبار:
کد خبر:۲۸۶۰۱۰
کلانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

سیروزکبدی در سنین پایین مادرزادی است و درمان دارویی ندارد

فوق‌تخصص گوارش و کبد گفت: سیروزکبدی در کودکان با عمل جراحی از بین می‌رود و این بیماری در کودکان یک انسداد مادرزادی است.

محمد کلانی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به سن ابتلا به بیماری سیروزکبدی در افراد بیان داشت: سیروزکبدی سن خاصی ندارد و افراد در تمام سنین می توانند به این بیماری دچار شوند.


وی در خصوص علل ایجاد سیروزکبدی در بچه ها گفت: انسداد مادرزادی مجاری صفرا از علل عمده این بیماری محسوب می شود که به وسیله جراحی می ‏توان این مجاری را باز کرد و این بیماری را در کودکان از بین برد.

 

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: سیروزکبدی آسیب مزمن، پیشرفته و غیر قابل بازگشت بافت های کبدی است و زمانی ایجاد می شود که کبد نتواند کارکردهای طبیعی خود را بدرستی انجام دهد که از جمله آن مقابله با عفونت‌ها، حذف سموم و باکتری‌ها از خون و کمک به نساختن پروتئین‌های منعقدکننده خون است.


کلانی با اشاره به شایع ترین علل ایجاد بیماری سیروز کبدی اظهار داشت: در کشور ما شایعترین علت ها وجود هپاتیت B و C ، بیماری کبد چرب، التهاب کبدی (که در افراد چاق و کم تحرک ایجاد می شود) و بیماری دیابت است و در کشورهای غربی این بیماری بیشتر به علت مصرف الکل ایجاد می شود.


وی درخصوص پیشگیری از بیماری سیروز کبدی بیان داشت: تنها راه پیشگیری از سیروز کبدی، جلوگیری از عوامل ایجاد کننده و موثر در این بیماری است.


فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه تصریح کرد: برای پیشگیری از بیماری سیروز کبدی باید از انتقال بیماری هپاتیت B و C که از طریق خون، ترشحات خونی، تزریق مواد مخدر، انتقال از مادر به جنین و تماس های جنسی صورت می گیرد، پیشگیری کنیم و مانع از انتقال آن شویم.


کلانی در خصوص تاثیر زندگی ماشینی بر شایع شدن این بیماری در جوامع غربی و ایران اظهار کرد: یکی از عوامل موثر در بیماری سیروز کبدی، بیماری کبد چرب است که بر اثر زندگی کم تحرک و پرخوری ایجاد می شود، زندگی ماشینی و غذاهای آماده و تغییر عادات غذایی نیز می تواند در بیماری سیروز کبدی تاثیرگذار است.


وی در ادامه تصریح کرد: تشخیص بیماری سیروز کبدی از طریق ایجاد نارسایی های کبد، ضعف و بی حالی امکان پذیر است.


این فوق تخصص گوارش و کبد در خصوص راه های تشخیص بیماری سیروز کبدی گفت: تشخیص این بیماری کاری تخصصی است که تنها با آزمایش های ویژه قابل شناسایی است، اما نارسایی کبد، افزایش فشار عروق اعصاب، ضعف و بی حالی و اشکالات خون ریزی دهنده از نشانه ها و راه های تشخیص این بیماری می باشد.


کلانی درباره راه های درمان بیماری سیروز کبدی بیان داشت: این بیماری راه درمان دارویی ندارد و تنها با پیوند کبد می توان موجبات بهبودی این بیماری را فراهم کرد.


وی با تاکید بر پیوند کبد در افراد مبتلا به سیروز کبدی اظهار داشت: این عمل برای افراد مبتلا به این بیماری ضروری است و اگر این عمل صورت نگیرد مبتلایان تنها چند سال زنده می مانند.


این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به بیمارستان هایی که این عمل را در ایران انجام می دهند، گفت: بیمارستانی در شیراز بیش از 10سال و بیمارستان امام خمینی حدود شش سال است که پیوند کبد را برای بیماران مبتلا به سیروزکبدی انجام می دهد.


کلانی با اشاره به بیماری کبد چرب گفت: بیماری کبد چرب که بر اثر پرخوری ایجاد می شود، می تواند موجب بیماری سیروز کبدی گردد.


وی تصریح کرد: بیماری کبد چرب که با رسوب چربی در کبد، التهاب و از بین رفتن سلول‌های کبد و افزایش آنزیم‌های کبدی همراه است، در صورتی که در زمان مناسب درمان نشود، به سیروز کبدی ختم می شود.


این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به ازدواج افراد مبتلا به سیروز کبدی اظهار داشت: ممنوعیتی برای ازدواج این بیماران وجود ندارد و این افراد می توانند تشکیل خانواده بدهند، اما باروری در این افراد بسیار پایین است.


کلانی در پایان به بیماران توصیه کرد که از مصرف نمک و مصرف بی ‏رویه دارو پرهیز کرده و مواد غذایی دارای پروتئین، میوه، سبزیجات، مولتی ‏ویتامین و کلسیم استفاده کنند و استرس خود را کاهش دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار