به گزارش «خبرگزاری اجتماعی»، غذاهای مفید کبد عبارتند از: انواع میوهجات، سبزیجات (به خصوص کاهو و خیار، هویج)، روغن زیتون، انار و شاهتوت که اثر معجزهآسایی روی کبد دارند. در حقیقت، شاهتوت ضد هپاتیت است!
انواع بذرهای ملین؛ از قبیل خاکشیر، اسفرزه، بارهنگ، تخم ریحان، تخم شربتی، بالنگو، شیرخشت، ترنجبین، فلوس به مقدار کم، سوپ جو، آش جو، نان جو، به خصوص نان جوی دو سر و نوشیدن روزانه حداقل شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا، سالاد فصل همراه با لیمو ترش تازه و روغن زیتون قبل از غذا، زرشک و آب زرشک، عسل، کشمش، توت، انجیر، برگه هلو و زردآلو، کدو خورشتی، کدو حلوایی، کنجد، اسطو خودوس، بادرنجبویه، آب مرکبات، مغز بادام و آلوبخارا.
با تغذیه صحیح و مناسب میتوان کبد را سالم نگه داشت. در واقع، سالم بودن کبد مساوی است با سلامتی جسم و روح. یکی از شگفتیهای کبد ترشح ماده ضد ویروسی به نام اینترفرون است. این ماده، زمانی تولید میشود که کبد در نهایت سلامت باشد. پس باید از این عضو باارزش به دقت مراقبت کنید و ورزش را نیز فراموش نکنید.
مواد غذایی مضر برای کبد
چای، شیرینیجات قنادی، سرخ کردنیها، پرخوری، غذاهای چرب و پرحجم، ماست، نوشابه، آب یخ، تخم مرغ، شور، نمک زیاد، ترشیجات، سرکه، فلفل و ادویهجات تند به مقدار زیاد، سیر زیاد، سیر زیاد، تمام فست فودها، غذاهای فریزشده، غذاهای زود پزشده، سس، رب، بادمجان زیاد، نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، تنقلات مصنوعی، آجیل شور، ریزهخواری، یعنی اینکه دهان پیوسته بجنبد، ماکارونی، آش رشته، انواع دخانیات، مشروبات الکلی که موجب سیروز کبدی میشوند، عصبی شدن و حرص خوردن، پبوست مزاج، تنبلی و عدم فعالیت فیزیکی، خواب زیاد، تند و سریع غذا خوردن و مصرف گوشت زیاد از عوامل دیگری است که برای کبد مضر است.