به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» دانش جعفری مشاور عالی وزیر در امور زیربنایی و تحول در نظام سلامت در همایش تجلیل از خیرین عرصه سلامت که در تالار امام بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: در قرآن آموزههای بسیاری در خصوص اقدامات خیر در حوزه سلامت و کمک به بیماران داریم چنانچه در سوره مائده به کمک خیرین به بیماران توجه شده است و همچنین امام خمینی فرمودند که همه افراد خدمتگزار مردم باید باشند و رهبر نیز خیریه را در حوزه سلامت بهترین اقدامات میداند.
وی با اشاره به صحبت دکتر هاشمی گفت: وزیر بهداشت با توجه به اصل 44 قانون اساسی صحبتهای را در مجمع خیرین سلامت انجام دادند و اقدامات خیرین را یکی از موثرترین اقدامات در حوزه سلامت ارزیابی کردند.
دانشجعفری با اشاره به حوزه فعالیت خیرین گفت: احداث و توسعه بیمارستانها، درمانگاهها، خانههای بهداشت و روستایی، تأمین لوازم پزشکی و غیرپزشکی، تأمین زمین، تأمین آمبولانس و همچنین تأمین منابع مالی برای بیمارستانها میتواند اقدامی ارزنده و مفید در حوزه خیریه و سلامت باشد.
وی با اشاره به احداث بانک در این زمینه بیان کرد: پیشنهاد تأسیس بانک خیرین که یک بانک قرضالحسنه سلامت است و در جهت تجهیز بیمارستانها و کمک به بیماران تأسیس خواهد شد پیشنهادی است که باید بهزودی به آن جامع عمل پوشاند چنانچه تمام افرادی که در جامعه حضور دارند بتوانند کمک های خود را به این بانک واریز کنند.
مشاور عالی وزیر در امور زیربنای و تحول در نظام سلامت گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در بیمارستانها با آن روبهرو هستیم مشکل تأمین منابع مالی است که در برخی از بیمارستانها تأمین منابع بهطور موقت صورت میگیرد ولی ما باید اقداماتی انجام بدهیم که بیمارستانها هیچ وقت دچار مشکل مالی نشوند.
وی با اشاره به زمینههای که خیرین میتوانند در آن به فعالیت بپردازند گفت: درمان بیماران و معلولین، جستوجوی روشهای درمانی برای بیماران خاص و معلولیتها همچنین حمایت بیماران و خانوادههای آنها در جهت نگهداری بیماران در منزل از اقدامات عمدهای است که خیرین میتوانند در این راستا انجام بدهند.
دانشجعفری با اشاره به اقداماتی که باید در حوزه سلامت انجام بگیرد گفت: اطلاعرسانی در حوزه سلامت اهمیت ویژهای دارد همچنین برقراری ارتباط با خیرین خارجی نیز از اقداماتی است که باید در سالهای آینده به راحتی صورت بگیرد.
وی با اشاره به تعریف خیرین سلامت در حوزه پزشکی گفت: اشخاصی که با تأمین منابع مالی و تجهیزاتی اقدامات و فعالیتهای مادی و معنوی، انجام میدهند میتوانند در کاهش درد جامعه موثر عمل کنند.
مشاور عالی وزیر در امور زیربنای و تحول در نظام سلامت با اشاره به اصول اساسی که خیرین سلامت باید در نظر بگیرند گفت: سودآوری و اثربخشی کمک خیرین، همچنین مطابقت اقدامات خیرین با سیاستهای دولت، دریافت کردن کمکهای خارجی، برقراری ارتباط موثر با دریافتکنندگان کمکها و در نهایت مطابقت دادن کمکهای خیرین سلامت با نیازهای بیماران از اقداماتی است که باید درحوزه خیرین صورت بگیرد.
وی در ادامه افزود: باید برنامهریزی در این راستا صورت بگیرد و معیارهای برای اقدامات خیرین انجام شود و وزارت بهداشت درحوزه سامان دادن به کمکهای خیرین مسئول است چنانچه اگر دستگاهی خریداری شود و خیرین در خریداری دستگاه کمک کنند ولی اقدامات ثانویه که تهیه و تجهیز دستگاه و قطعات یدکی دستگاه است وزارتخانه مسئول است در صورتی که اگر در ابتدا برنامهریزی درستی صورت بگیرد دستگاه خریداری شده دستگاههای خواهد بود که تهیه قطعات و تعمیرات آنها بیمارستانها و دانشگاهها را با مشکل مواجه نسازد.
دانشجعفری با اشاره به کمکهای خیرین در استان فارس گفت: خیرین حوزه سلامت در استان فارس بیشترین فعالیت را داشتند سپس در استان اصفهان، خراسان و قم فعالیتهای بیشتری از خیرین مشاهده شده است و این جای افتخار است که خیرین حوزه سلامت در استان فارس کمکهای بیشماری را به بیماران و بیمارستانها اختصاص دادهاند.
وی در ادامه بیان کرد: کمک خیرین باید به صورت پیوسته و زنجیرهوار باشد و از طریق سایت خیرین کشور بتوانند کمکهای خود را جمعآوری و ساماندهی کنند و باید از این ظرفیتها استفاده کرد و جایگاه ایران را در حوزه سلامت و بهداشت ارتقا داد.
مشاور عالی وزیر در امور زیربنای و تحول در نظام سلامت در پایان گفت: سالانه 150 میلیارد تومان از طریق کمیته امداد به ظرفیتهای بهداشتی کشور کمک میشود و باید این ظرفیتها را در آینده گسترش داد.