به گزارش خبرنگار «خبرگزای دانشجو» از مشهد،سید حسن علمالهدایی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با جایگاه توسعه فناوری در عصر مدرن گفت: توسعه فناوری در مسیر خود به توسعه اقتصادی، خلق ثروت و رفاه عمومی منجر می شود که مبتنی بر کار، تولید و دانش است.
وی افزود: بر همین اساس پارکهای علم و فناوری با حمایت از موسسات دانشبنیان، به دنبال توسعه اقتصادی محصولاتی هستند که افزایش تولید ناخالص ملی را به همراه دارد که به عنوان مثال میتوان به شرکت سامان داروی هشتم اشاره کرد که با حمایت پارک علم و فناوری خراسان موفق به تولید دارویی برای درمان بیماران هموفیلی(فاکتور هشتم خون)شده است که تا پیش از این در انحصار چند کشور محدود بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه شرایط تحریم و فشار سلطه گران بینالمللی، اهمیت توجه به مقوله فناوری را بیش از پیش کرده است، تصریح کرد: اقتصاد مولد و کارآفرین به عنوان ماموریت اصلی پارکهای علم و فناوری، کمک شایانی به رشد اقتصادی کشور میکند.
علم الهدایی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت توجه به عناصری مانند کار، تولید، سرمایه ایرانی و اشتغال مولد، خاطرنشان کرد: مسئولان ملی و صاحبان صنایع باید به پتانسیل پارکهای علم و فناوری اعتماد کرده و به جای وارد کردن محصولات خارجی، به حمایت از موسسات فناوری و دانش بنیان بپردازند.
وی از توسعه درونزا و برونزا به عنوان محورهای توسعهای پارکهای علم و فناوری نام برد و گفت: بر این اساس توسعه درونزا به ظرفیتهای داخلی و بهرهگیری از تجربیات خارجی و توسعه برونزا به حمایت مسئولان مختلف از پارکهای علم و فناوری اشاره دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: جهت دستیابی به توسعه و پیشرفت مطلوب، باید به سه اصل آینده پژوهی، آینده نگاری فناوری و توسعه پایدار یکپارچه توجه بیشتری داشت.
علمالهدایی با بیان اینکه توسعه پایدار یکپارچه اصلیترین مقوله جهت رشد و توسعه اقتصاد کشور است، تاکید کرد: یکی از راهکارهای علمی جهت نیل به توسعه پایدار یکپارچه، احداث و توسعه مراکز رشد فناوری در تمامی مناطق کشور است که این امر نیازمند توجه مسئولان منطقهای و البته همت و تلاش و مشارکت مردم است.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه عمدتا پارکهای علم و فناوری از دانشگاه ها مستقل هستند، اما در شهرهای کوچک، مراکز رشد فناوری میتوانند زیر نظر دانشگاهها ایجاد شوند که در این صورت نیز از حمایت پارکهای علم و فناوری بهرهمند میشوند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان در ادامه با اشاره به سه نسل توسعه دانشگاهی، بیان داشت: دانشگاههای نسل اول مبتنی بر آموزش و دانشگاههای نسل دوم رویکردی آموزشی-پژوهشی دارند و در این میان دانشگاههای نسل سوم ضمن توجه به محورهای آموزشی-پژوهشی، کارآفرینی را سرلوحه خود قرار دادهاند.
علمالهدایی بیان داشت: متاسفانه دانشگاههای ایران نسل دومی بوده و رویکر غالب در آموزش عالی کشور، آموزشی-پژوهشی است که به همین دلیل توجه کمتری به مباحث فناوری و تجاری سازی محصولات شده است