به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مسعود سلطانی در میزگرد تشکلهای دانشجویی «الویتهای دانشگاه فردوسی مشهد» با موضوع «مسائل فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد» با حضور مسئولان سه تشکل دانشجویی بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی این دانشگاه در دفتر خبرگزاری دانشجو در مشهد به بیان نظرات خود پیرامون مسائل فرهنگی دانشگاه پرداخت.
مهندسی فرهنگی در دانشگاه متناسب با نیاز دانشجو باشد
وی در خصوص اولویتهای فرهنگی دانشگاه فردوسی افزود: مطمنا آیینه تمام قد برای اقداماتی که رئیس دانشگاه باید در نظر داشته باشد انتقادات و خواستههایی است که دانشجویان از رئیس سابق دانشگاه داشتند که متاسفانه انجام نشد.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه رئیس دانشگاه باید در بین دانشجویان حاضر تا از نزدیک با کمبودها آشنا شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه ما مسلمان هستیم محیط دانشگاه باید به سمت اسلامی شدن و نه اسلامی کردن پیش برود.
سلطانی ادامه داد: در اندیشه خدا محور آزادی جایگاه ویژهای دارد و مسئولان دانشگاه باید استقلال و آزادی دانشجو را تبیین کنند و انقلابیگری دانشجو و روحیه انقلابیگری را بپذیرند.
وی افزود: مهندسی فرهنگی و بستر سازی فرهنگی در دانشگاه باید متناسب با خواستههای دانشجویان انجام شود و در بحث سیاسی، دانشجویان باید با سلایق مختلف حق سخن گفتن داشته باشند.
وجود فضای تضارب، با محیا شدن بستر آن در دانشگاه
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه فضای تضارب آرا بوجود نخواهد آمد مگر اینکه فضا و بستر آن محیا شود، گفت: امام در ابتدای انقلاب سخنان بسیاری در خصوص مارکسیستها عنوان کردهاند که مارکسیستها تا جایی که قصد توطئه علیه حکومت و نظام اسلامی نداشته باشند، میتوانند فعالیت کنند.
سلطانی بیان داشت: شهید مطهری در کتاب آینده انقلاب اسلامی عنوان میکند، «چنانچه میخواهیم در دانشکده الهیات اندیشه مارکس را ارائه کنیم باید به یک مارکسیست که به نظریه مارکس اعتقاد دارد هزینه پرداخت شود تا در دانشگاه بیاید و نظرات خود را ارائه دهد همچنین نظریه پرداز اسلامی نیز بیاید و نظرات خود را ارائه دهد و در نهایت دانشجو مختار باشد و بتواند انتخاب کند».
وی افزود: ما به آیین نامه تشکلهای دانشجویی نقد داریم؛ نباید آرا و نظرات دانشجویان را در محدودهای که میخواهیم منحصر کنیم.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه تا کنون نگاه مسئولان دانشگاه به تشکلها سلیقه محور بوده است، بیان داشت: این سلیقه محور بودن تبعیضهایی را بین تشکلها بوجود آورده است؛ بنابراین یکی از اولویتهای رئیس دانشگاه باید رفع این تبعیضها باشد.
سلطانی با بیان اینکه در گذشته رفتارهای سلبی در مقوله فرهنگ را بسیار مشاهده کردیم، تصریح کرد: در زمینه فرهنگ باید یک سری اقدامات ایجابی داشته باشیم و فضا را باز بگذاریم تا دانشجویان رشد فرهنگی را تجربه کنند.
خوابگاهها باید محل ارتزاق فرهنگی باشد
وی با تاکید بر اینکه خوابگاهها باید محل ارتزاق فرهنگی باشد، خاطرنشان کرد: نباید فضای خوابگاه به گونهای باشد که دانشجویان بعد از مدتی دچار پوچی و دلمردگی شوند. دانشگاه باید محل رشد معنوی دانشجو باشد نه اینکه از معنویت دور شوند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه نگاه مسئولان دانشگاه به دانشجویان باید نگاه تکریم محور باشد، بیان داشت: نباید در دانشگاه اهانت به دانشجو مشاهده شود. اهانت همیشه به صورت مستقیم صورت نمیگیرد؛ بلکه برخی توهینها به صورت غیر مستقیم انجام میشود.
مسئولان دانشگاه باید بودجه فرهنگی و رفاهی را به درستی مدیریت کنند
سلطانی با بیان اینکه مسئولان دانشگاهی باید بودجه فرهنگی و رفاهی را به درستی مدیریت کنند، گفت: در این راستا سرویسهای دانشگاه باید افزایش یابند؛ چراکه این تعداد سرویس برای دانشگاهی به این بزرگی جوابگو نیست.
وی با یادآوری اینکه رئیس قبلی دانشگاه ارتباط نزدیکی با بدنه فعالین دانشجویی نداشت، افزود: باید اقدامی عملی از جانب رئیس جدید دانشگاه دیده شود. زمانی شور و نشاط دانشجویی ظهور خواهد کرد که مسئولان دانشگاه با اقدامات عملی نشان دهند که نسبت به این امر رغبت دارند.
این فعال دانشجویی در خصوص اولویتهای ورزشی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: شور و نشاط دانشجویی به وسیله یک سری اقدامات تامین میشود و در این راستا تامین امکانات ورزشی به این امر کمک میکند.
برای فعالیتهای ورزشی بانوان باید محیطهای مناسب ایجاد شود
سلطانی در پایان گفت: باید محیطهای مناسبی برای فعالیتهای ورزشی بانوان در دانشگاه وجود داشته باشد؛ چنانچه امکانات فعلی کافی است، باید به صورت عادلانه تقسیم شود البته در ابتدا باید نیاز بدنه دانشجویی را برطرف کنیم.