علی اکبر پور فتح الله در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی«خبرگزاری دانشجو»، گفت: تعرفه گذاری بر روی فرآورده های خونی نه تنها پولی را از جیب بیمار خارج نمی کند، بلکه از طریق صرفه جویی هایی که در پاسخ بهتر بیماران به درمان خواهد بود و کاهش تخت روز بیمارستانی می تواند بیمه ها را قوی تر نیز کند.
وی افزود: بیمه ها به ازای سرمایه گذاری که در نوآورده های خونی می کنند، برگشت سرمایه در کشور خواهند داشت، به خصوص تأکید من بر اقتصاد انتقال خون و نگاه منطقی بیمه ها به فرآورده های خون است.
رئیس سازمان ا نتقال خون کشور با اشاره به ارزان و بی بها بودن فرآورده های خونی در کشور گفت: زمانی که خون و فرآورده های خونی به رایگان در اختیار بیمه ها قرار بگیرد به هیچ عنوان نیز به نفع بیمه ها نیست، بیمه ها می توانند خون را تعرفه گذاری کنند و بر مصرف خون نظارت کنند.
وی در مورد اقداماتی که درجهان صورت گرفته است، اظهار داشت: براساس مطالعاتی که در جهان صورت گرفته، مشخص شده است که هر واحد خون اضافه که به بدن بیماری تزریق می شود، احتمال 50 درصد عفونت در بدن بیمار را افزایش می دهد.
پور فتح الله گفت: در کشور ما به دلیل رایگان بودن انتقال خون، مصرف منطقی خون در کشور وجود ندارد ولی با این حال بیمه ها می توانند تعرفه گذاری کنند و نظارت مصرف را انجام بدهند و با کاهش مصرف بسیاری از عوارض را کاهش بدهند.
وی در ادامه تصریح کرد: هر واحد خون در آمریکا 140 دلار هزینه می کنند و مطالعات نشان داد که 5 برابر این مقدار، هزینه های جانبی خون را تشکیل می دهد، یعنی حدود 670 دلار هزینه عوارض، کمپلیگشن و .... است.
رئیس سازمان انتقال خون کشور خطاب به بیمه ها گفت: در ابتدای امر به نظر می رسد که بیمه ها هزینه نهایی در مورد خون و انتقال خون می دهند ولی برگشت سرمایه و سود را بیمه ها دریافت می کنند و از همه مهمتر حاصل این اقدام، فرآورده مناسب تری خواهد بود که بیماران رضایت بیشتری خواهند داشت.
وی درباره کمبود بودجه بیان کرد: طبیعتاً اگر ما متکی به بودجه دولتی نباشیم می توانیم وارد بسیاری از فرآیندهای نوین و جدید بشویم و وزیر بهداشت نیز با این اقدام موافق و معتقد است که سازمان انتقال خون باید دست در جیب خود کند و به بودجه دولتی متکی نباشد.