به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان ریاست دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، محمدعلی برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت ضمن خوشامدگویی و اشاره به تمایل خود برای ارتباط با رسانه ها، رسانه ها را آیینه عملکرد خود دانست و گفت: من از ابتدا دو اصل شفافیت و قانونمندی را مهمترین سیاستگذاری خود اعلام کردم و این دو را لازم و ملزوم یکدیگر می دانم.
وی افزود: دانشگاه ها رسالت آموزشی، پژوهشی و اجتماعی دارند که رسالت اجتماعی آنها از همه مهمتر است و یکی از وظایف دانشگاه ها ارتقای فرهنگی است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به سوال خبرنگاران ابتدا در خصوص استادانی که در دولت قبل مسئولیت اجرایی داشتند، گفت: دانشگاه با همه نهادها متفاوت است، فضای آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها به دولت قبل و بعد ربطی ندارد، برای مثال اتاق دکتر احمدی نژاد کنار اتاق من است و من هیچ مشکلی با ایشان ندارم، هر کس در هر پستی خدماتی انجام داده، خدماتش، در حوزه سیاسی در دانشگاه بررسی نمی شود. ما همه با هم رفیق هستیم و هیچ تمهیدی در این باب که استادان قبل و بعد فرقی با یکدیگر داشته باشند، اندیشیده نشده است، سمت اجرایی و سیاسی هیچ نقشی در مسئولیت آموزشی و پژوهشی استادان ندارد و هیچ تفاوتی بین آنها و دیگر اساتید نیست.
من حقوقدان نیستم، ولی الفبای حقوق را میدانم!
برخورداری در پاسخ به برگشت استاد گلدکوئیستی به دانشگاه علم و صنعت افزود: دانشگاه به اجرای قانون پایبند است و ما قرار نیست به هیچ دلیلی قانون را مسکوت بگذاریم، هر چند خوشایند دیگران نباشد، حکم اخراج یکی از اساتید در اواخر سال 90 آمده است و از آنجا که حکم اساتید به قوه قضائیه نمی رود برای بررسی پرونده، هیئت بدوی تشکیل شده و رأی به اخراج این استاد صادر کرده است. رأی هیئت بدوی تا زمان قطعی نشدن قابل اجرا نیست، ابتدا باید حکم ابلاغ شود، سپس فرد در مهلت اعتراض خود، اگر اعتراضی دارد، وارد کند و پس از آن هیئت تجدید نظر در وزارت علوم رأی نهایی را صادر کند که این رأی نهایی لازم الاجراست؛ در این پرونده حکم در ماه دوازدهم سال 89 صادر شده و رأی در 16/3/90 ابلاغ شده است و هیئت تجدیدنظر وزارت علوم در 30/3/90 آن را اِبرام کرده است.
وی افزود: من حقوقدان نیستم، ولی الفبای حقوق را می دانم، در واقع 13 روز قبل از اعلام حکم، این حکم از سوی هیئت تجدیدنظر لازم الاجرا اعلام شده است در حالی که متهم باید فرصت اعتراض نسبت به حکم را قبل از لازم الاجرا شدن آن داشته باشد، برای همین دیوان عدالت اداری در نهایت رأی هیئت تجدیدنظر را باطل دانسته و اعلام کرد این هیئت باید تشکیل و نظر خود را اعلام کند و در نتیجه شخص به وضعیت قبل از رأی بازگردد. ما به حکم دیوان عدالت اداری که گفته است حق اخراج استاد را نداریم، تمکین کرده و این استاد را به کار برگرداندیم تا حکم قطعی صادر شود؛ ضمن اینکه این شکایت ها مربوط به قبل بوده و هم اکنون حکم دیوان عدالت اداری صادر شده است.
ما علاقهمندیم همه بتوانند در دانشگاه حرف بزنند/تعداد تشکلها کم است
رئیس دانشگاه علم و صنعت در رابطه با فعالیت تشکل های دانشجویی خاطرنشان کرد: ما علاقه مندیم که همه بتوانند در دانشگاه حرف بزنند، استادان، کارکنان و بویژه دانشجویان که هسته اولیه دانشگاه هستند دانشجویانند که از نزدیک می توانند ما را رصد کنند و نقد آنان می تواند در رشد دانشگاه نقش جدی داشته باشد. همه تشکل ها می توانند طبق قانون ایجاد شوند و طبق قانون به فعالیت بپردازند، تعداد تشکل ها الان کم است و من از همین جا اعلام می کنم هر تعداد تشکل طبق قانون می تواند درخواست تشکیل بدهد و ما در این زمینه با سرعت عمل خواهیم کرد.
بحث هیئت پیگیری بیجهت بزرگ شده است
برخورداری در پاسخ به خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خصوص هیئت پیگیری و حواشی آن گفت: هیئت پیگیری و بحث های مربوط به آن بی خودی بزرگ شده است. قبل از تغییر مدیریت دانشگاه عده ای از استادان دور هم جمع شدند تا مسائل مربوط به دانشگاه را آنالیز و به ریاست دانشگاه انتقال دهند، در آن مقطع یک کمیته پیگیری انتخاب شد تا نظرات را به مدیریت منعکس کند و در این مدیریت نیز آنها کارشان را ادامه داده و به ما منعکس کردند و من از این بابت بسیار خوشحالم، اینکه استاد می خواهد صحبتی بکند به مجوز قانونی نیازی ندارد، نظرات اساتید بوده و در راستای ارتقای دانشگاه است و ما همیشه برای این حضرات گوش شنوا داریم، اینکه اینها چه کسی هستند و چه هستند، ضرورت بررسی ندارد.
دانشگاه علم و صنعت مجری سه طرح کلان ملی
وی در پاسخ به وضعیت طرح های کلان ملی گفت: سه طرح کلان ملی به دانشگاه ما واگذار شده است و در بعضی طرح ها نیز با دانشگاه های دیگر همکار هستیم. یکی طرح هواپیمای مسافربری 150 نفری است که مجری آن دانشگاه امیرکبیر است و ما در این طرح جدی به همراه دانشگاه صنعتی شریف، همکار دانشگاه امیرکبیر هستیم. یکی بحث خودرو است که ما از ابتدا تولید پیکان را شروع کرده ایم، مقلد بوده ایم و هم اکنون در حال تلاش برای تولید پلتفرم خودروی ملی بوده و در این طرح مجری هستیم، طرح دیگر قطار سریع السیر با سرعت 350 کیلومتر در ساعت است که در آن طرح نیز مجری هستیم، در این طرح ها تعداد زیادی از محققان و آزمایشگاه ها درگیر هستند، طرح های متعدد کوچکتری نیز هستند که در مقیاس کوچکتر از دانشگاه در حال جریان است.
در این زمینه سیدین، معاون امور مالی و اداری رئیس دانشگاه علم و صنعت در توضیح بیشتر گفت: پروژه قطار سریع السعیر تاکنون هفت درصد پیشرفت داشته و در حدود 1.5درصد اعتبار آن به دانشگاه پرداخت شده است، بقیه پروژه ها نیز کم و بیش همین وضعیت را دارند، موتور هواپیمای مسافربری به دانشگاه علم و صنعت سپرده شده است و سازمان هوایی هم بشدت این پروژه را کنترل و هدایت می کند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت افزود: پروژه فناوری عصبی هم از دیگر پروژه های مهم دانشگاه علم و صنعت است که در واقع به نوعی حرکت انسان را از طریق زیرجلدی یا زیرپوستی کنترل می کند؛ این پروژه نسبت به دیگر پروژه ها پیشرفت بیشتری داشته است.
برخورداری در ادامه به ماهواره های دانشگاه علم و صنعت نیز اشاره کرد و گفت: ما اولین دانشگاهی هستیم که ماهواره ساختیم و دومین ماهواره ساخته شده نیز که آماده پرتاب است، مختصاتی دارد که تا کنون نظیر آن تولید نشده؛ نام این ماهواره، «تدبیر» است.
این مسائل از بیرون دانشگاه مهم است و از درون کسی نگران این مسائل نیست
رئیس دانشگاه علم و صنعت در توضیح برگزاری نظرسنجی ها برای تغییر ریاست دانشکده گفت: دانشگاه با جاهای دیگر متفاوت است، اعضای هیئت علمی در واقع فرهیخته ترین افراد جامعه هستند که عملکرد آنها با عموم قابل مقایسه نیست.
وی افزود: قانون به رئیس دانشگاه اجازه داده است که رئیس دانشکده ها را انتخاب کند، در حالی که من براساس شعار احترام به نظر دیگران اعلام کردم، در هر دانشکده از جمع سی و چهل نفری اساتید، عده ای به عنوان کاندیدا انتخاب شوند، خود اعضای هیئت علمی رأی دهند و شخص انتخاب شده را به من اعلام کنند. در این مورد بحث تقلب معنی ندارد؛ چون بر سر ریاست دانشکده دعوایی نیست؛ در واقع کسی متقاضی این پست نیست و ما برای اینکه کسی این پست را قبول کند به اساتید التماس می کنیم، این سی و چهل نفر جمعی از فرهیخته ترین افراد جامعه هستند که خود انتخاب می کنند و هیچ سوء ظن و اعتراضی هم تا کنون نبوده است.
برخورداری گفت: رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر به همین شکل انتخاب شده و هیچ مشکلی هم ایجاد نشده است، رؤسای دیگر دانشکده ها نیز هر زمان حکمشان تمام شد با نظر هیئت علمی انتخاب می شوند، در این میان برخی از اساتید اصرار داشتند انتخابات سریع تر از اتمام حکم رئیس فعلی برگزار شود که گفتیم اگر 30 درصد از اساتید با انتخابات زودتر موافقند آن را به ما ابلاغ کنند که تاکنون هم چنین نامه ای به ما ابلاغ نشده است.
وی تأکید کرد: این امر صرفاً مربوط به این مقطع است و این گونه نیست که پس از انتخاب یک رئیس با نظرسنجی اعضای هیئت علمی، دوباره نظرسنجی برگزار شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت تأکید کرد: طبق قانون هر کس که می تواند عزل کند، می تواند نصب هم کند و من به عنوان رئیس دانشگاه الزام قانونی ندارم که تا پایان حکم صبر کنم، اما تا کنون هیچ کسی را عزل نکرده ایم و نخواهیم کرد.
برخورداری در توضیح این موضوع که آیا هر چه در قانون نیامده، قانونی است، گفت: من حقوقدان نیستم، اما یکسری کارها مباح است، آنچه له یا علیه آن در قانون صحبت نشده است، مشکل قانونی ندارد و نظرسنجی اساتید هم از این دسته است.
وی ادامه داد: هیچ کدام از این مسائل جای نگرانی ندارد؛ در واقع این مسائل از بیرون دانشگاه مهم است و در درون دانشگاه کسی را نگران نکرده است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به نگرانی بسیج اساتید و بیانیه آنها که از این وضعیت ابراز نگرانی کرده اند، گفت: وقت ما ارزش آن را ندارد که وارد این مسائل شویم. چند استاد جمع شده اند می گویند خوب است این کار را بکنید یا خوب است نکنید. من با این ها چه کنم، بفرستم هیئت انتظامی که چرا حرف زده اید، در حالی که به کسی هم لطمه ای وارد نکرده اند؟ نظر ما این است که برای آنها از مجرای قانون، کانون صنفی ایجاد شود؛ چرا که برخورد معنی ندارد. به نظر شما با کسی که مشکلات را می گوید چگونه باید برخورد کرد، بعضی ها ممکن خوششان بیاید و برخی ممکن است بدشان بیاید، در هر حال دانشگاه طبق برنامه استراتژیک خود عمل می کند. آن موقع چه آقای جبل عاملی بودند و چه ما باید براساس این برنامه عمل می کردیم. دانشگاه با عوض شدن مدیران به هم نمی ریزد.
برخورداری با اشاره به اینکه امکان تاسس دانشگاه شش ماهه و یک ساله وجود ندارد، گفت: تغییر در دانشگاه ها همانند حکومت های پادشاهی سرنگونی و کودتا نیست. ما همه با هم رفیقیم و مشکلی هم نداریم.
وی در خصوص روابط بین المللی دانشگاه با سایر دانشگاه ها گفت: ما در این خصوص فعال بوده ایم و تفاهم نامه هایی داشتیم که عملیاتی شده، از اعزام دانشجو تا طرح های مطالعاتی اساتید؛ در واقع روابط استادان و دانشگاه ها در جهان به هم پیوسته است.
وابستگی به جبهه سیاسی خط قرمز در انتخاب معاونان بوده است
رئیس دانشگاه علم و صنعت در خصوص جا به جایی مدیران گفت: طبیعتاً با تعویض مدیر یکسری تغییرات به وجود آمده که این تغییرات به نظر من قشنگ بوده است. هیچ یک از دوستان و نزدیکانم تا کنون به عنوان معاون من انتخاب نشده اند، هر چند آدم های شایسته ای بوده اند. در این خصوص نیز ما هفت و هشت نفر صاحب نظر که جزو هیچ دار و دسته سیاسی نبوده اند و از نظر سیاسی در وسط ایستاده بودند انتخاب کرده ایم که افرادی را پیشنهاد دهند، پیشنهادهای آنها بررسی شده و براساس آن به نتیجه رسیده ایم که چه کسی برای چه پستی مناسب است. همه ما در حال تلاش برای بهبود دانشگاه هستیم. یکی از خط قرمزهای من این بوده است که انتخاب هر شخصی که به نحوی به جبهه سیاسی وابسته باشد در شرایط فعلی به صلاح نیست، بنابراین تلاش شده که روش اعتدال را پیش بگیریم و همه کسانی که انتخاب شده اند به هیچ اردوی سیاسی تعلق نداشته باشند هر چند این تعلق داشتن مورد مشکل داری نیست.
برخورداری افزود: چهار تن از معاونان دانشگاه عوض شده اند که برخی مدت مسئولیتشان تمام شده و برخی دیگر که هم اکنون دیگر معاون نیستند همچنان در حال مشاوره دادن به معاونان فعلی و کمک به آنان می باشند.
بهتر است که راجع به بعضی مسائل حرفی زده نشود
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که چه اقداماتی برای کاهش فشار روانی ناشی از مدیریت قبلی که بخشی از استادان و دانشجویان آن را تأیید می کنند، انجام شده است، گفت: برخی مباحث است که واقعی است و وجود دارد، البته بهتر است بعضی مسائل باز نشود و راجع به آن صحبت نکنیم؛ به خاطر درمان این نوع مسائل بهتر است راجع به آن صحبت نشود. من هرگز دوست ندارم از افرادی که قبل از من مسئول بوده اند انتقاد بکنم، هر چند این انتقاد به آنها وارد باشد. هر کسی می رود باید به آن احترام گذاشت و قدر آن را دانست. سیاست من این است که وارد این مسائل نشوم و به نظرم نشانه های عملکردی است که باید شرایط را بهبود ببخشد. ما از تمامی کسانی که گمان می کنند حقشان تضییع شده خواسته ایم اقدام کنند و حتی در این خصوص به آنها مشاوره داده ایم که به مرجع قانونی مراجعه کنند، حتی از آنها خواسته ایم که در صورت تضییع حقشان از دانشگاه شکایت کنند، هر چند برخی از افراد به علت پیمانی بودن از این اقدام صرفنظر کردند و من به آنها حق می دهم که بترسند و خود را در معرض ناامنی شغلی ببینند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت در خصوص دوربین های دانشگاه گفت: دانشگاه از لحاظ امنیتی در بخش های عمومی و نه در بخش های خصوصی به دوربین نیاز دارد.
برخورداری در خصوص بازگشت برخی از استادان گفت: پرونده هفت، هشت استاد برای بازگشت به دانشگاه در حال بررسی است.
وی در خصوص بازگشت دکتر بهشتی گفت: پرونده وی دارای ابهام است و ما از وزارت علوم خواسته ایم این ابهام را برطرف کند، در هر حال هر موضوعی باید در مسیر قانونی و با طی مراحل قانونی خود پیگیری و انجام شود.