حجت الاسلام قائم مقامی، در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» با تاکید بر نقش زنان مجتهده برجسته ای چون بانو امین در پرورش معنوی جوانان گفت: بانو مجتهده امین، سید بزرگواری هستند که محل تولد و تدفین شان اصفهان است. این عالم برجسته در زمان رضا خان پهلوی به طور عالمانه به عنوان یکی از مروجان اصلی جریان حجاب در کشور بود. ایشان تمام دستورات دینی، فقهی را عالمانه و روشنفکرانه تبیین می کرد. هم اکنون آثار گران بهایی از ایشان به زبان فارسی و عربی به چاپ رسیده و از محضر ایشان نیز صدها و هزاران بانوی عالم و محقق پدید آمده است.
وی اظهار داشت: همچنین این عالم بزرگ اسلام و تاریخ مقام والای در حوزه های تحقیق، اجتهاد و درک احکام دینی داشتند. ایشان در حوزه حکمت و عرفان، اندیشه ورز و صاحب نظر بود .این عارف ، روحانی و سید بزرگوار اهل کشف و شهود و الهام و دیدارهای باطنی با پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) بودند اما متاسفانه شخصیت درخشان و برجسته این بانوی بزرگ هنوز در جامعه مغفول مانده و بسیاری از مردم به ویژه جوانان با شخصیت و افکار ایشان آشنا نیستند.
قائم مقامی افزود: جا دارد دانشجویان کشورمان به ویژه دختران و زنان دانشجو با آثار این بانوی بزرگ آشنا شوند.
وی یادآور شد: مهمترین نقشی که برگزاری سومین کنگره بانو مجتهده امین داشت این بود که باعث شد اسم و ذکر ایشان به عنوان یکی از عالمان فقیه یاد شود و انگیزه ای در افراد برای مطالعه و شناسایی بیشتر آثار، افکار، اندیشه ها و جایگاه ویژه عرفانی، فلسفی، فقاهت و حکمت این بانوی فقید ایجاد شود. این جشنواره ضمن معرفی نقش این افراد می تواد در جهت ادامه افکار و راه این بزرگان نیز مثمر ثمر و مفید باشد.
قائم مقامی در پایان بیان کرد: این همایش همچنین می تواند با انجام بحث های مختلف، تحلیل ها ، تحقیق ها و تفحص ها و... به اندیشه ورزی و پرورش معنوی بسیاری از افراد به ویژه جوانان در زمینه فلسفه، حکمت، عرفان و... دامن بزند و با تحت تاثیر قرار دادن روح های بزرگ نقش اساسی جهت سیر و سلوک انسان و تعیین خط سیر آینده این مسیر ایفا کند.
انتقاد حجت الاسلام اختری از تجلیل نشدن شخصیت های بزرگ در زمان حیات
حجت الاسلام اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» درباره سومین کنگره بانو مجتهده امین گفت: تقدیر و تجلیل از زحمات یک شخصیت برجسته و بزرگ باعث می شود که عشق و علاقه ای ناخودآگاه در دل افراد به ویژه جوانان دانشجو نسبت به این افراد ایجاد شود؛ زیرا جوانان با حضور در چنین کنگره هایی با شخصیت، حالات روحی و معنوی، نحوه زندگی، اندیشه ،افکار این بزرگوران آشنا می شوند.
وی افزود: همچنین برپایی این نمایشگاه ها و کنگره ها ضمن استفاده از درس ها، راهنمایی ها و الگو برداری از این عزیزان باعث می شود تا روحیه معنوی افراد به ویژه جوانان دانشجو نیز افزایش یابد.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)تصریح کرد: بانو مجتهده امین با نوع قلمش و نشر آثارش باعث پرورش بسیاری از جوانان جویای علم حق شده است تا ادامه دهنده راه ایشان باشند.
اختری اظهار داشت: ما باید از خودمان و حوزه علمیه گلایه کنیم که چرا تاکنون شخصیت برجسته و وارسته ای همچون بانومجتهده امین در زمان حیاتش مورد تجلیل و تقدیر قرار نگرفته است.
وی در پایان گفت: شاگردان زیادی می توانستند از محضر این بانوی بزرگوار و روحانی تربیت شوند اما متاسفانه به دلیل اینکه ایشان در اصفهان زندگی می کردند و تماس چندانی هم با دیگران نداشتند و اعلام آمادگی هم در این زمینه نکرده بودند فقط تعدادی از محضر ایشان فیض برده و راهنمایی و هدایت شده اند.