به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ارومیه در بیانیه ای نسبت به سخنان اخیر رئیس جمهور مبنی بر کم سواد بودن مخالفان توافقنامه ژنو اعلام موضع کردند.
متن کامل بیانیه بدین شرح است:
بسمه تعالی
«من یکسب خطیئة أو إثما ثم یرم به بریئا فقد احتمل بهتنا و إثما مبینا، و کسى که خطا یا گناهى مرتکب شود سپس بیگناهى را متهم سازد بار بهتان و گناه آشکارى بر دوش گرفته است.»
«نساء آیه 112»
در پی سخنرانی رئیس جمهور محترم در دانشگاه شهید بهشتی مبنی بر بی سواد دانستن منتقدین دولت در مسائل هسته ای چندین سوال پیش می آید که پاسخ آنها در حال حاضر بسیار ضروری به نظر می رسد.
همان طور که حضرت آقا(مدظله العالی) فرموده اند: می خواهیم صریح بگوییم، مبین بگوییم.
آقای رئیس جمهور! آیا این شما نبودید که در 22 مهرماه در سخنرانی خود در دانشگاه تهران فرمودید: ما باید صدای منتقدین را بشنویم؟ حال چه شده که برای نشنیدن صدای منتقدین فریاد می زنید؟ چه شده کسانی را که دیروز فرهیخته شان می خواندید امروز بی سوادشان می نامید؟
آیا غیر از این است که تمام هم و غم خود را معطوف به مسائل بین المللی کرده اید که آن هم به نظر بسیاری از کارشناسان سودمند نبوده است و نه تنها تهدیدات و تحریم ها را کمتر نکرده، بلکه هر روزه به تهدیدات و تحریم های شرکتهای مختلف افزوده شده است!!!
شما که خود به دولت های قبلی در بعضی از مسائل مانند عدم برنامه ریزی درست در اجرای طرح یارانه ها نقد می کنید، چرا در مسائل مختلف از جمله مذاکرات هسته ای نقد نمی پذیرید؟ ناگفته نماند که در حال حاضر سر سخن ما درباره مذاکرات هسته ای است و اگر قرار باشد درباره مسائل مختلف به نقد دولت بپردازیم، باید کتابی به قطوری رجال سیاسی ایران از انقلاب تا کنون که در دو جلد به چاپ رسیده است بنویسیم.
به یاد داریم چند سال پیش در دولت قبلی نیز وقتی تعدادی از کارشناسان به برنامه اقتصادی دولت وقت انتقاد کردند رئیس جمهور (آقای احمدی نژاد) منتقدین را بی سواد خطاب کرده و گفتند: معلوم نیست این افراد مدرکشان را از کدام دانشگاه گرفته اند.
حال این سوال پیش می آید که فرق دولت قبلی با دولت فعلی چیست آقای رئیس جمهور؟
حال دانشگاهیان، متخصصان و خبرگان میخواهند درباره مذاکرات هسته ای اظهارنظر کنند اما با کدام اطلاعات؟ ما از کدام بخش از این توافقنامه اطلاع پیدا کردهایم؟ کدام سند از متن این توافقنامه در اختیار دانشمندان، دانشگاهیان، متخصصین و نخبگان قرار گرفته است؟ آیا میشود از متنی اطلاع نداشت و در مورد آن اظهارنظر کرد؟
ما باید متن توافقنامه را از بیگانگان بشنویم و براساس نظر بیگانگان قضاوت و تبیین کنیم و این در حالی است که هیچ گاه به بیگانگان اعتماد نداشتیم، در آنها حسن نیت ندیده و آنها را دشمن خود تلقی میکنیم.
ما باید چگونه قضاوت کنیم؟ چرا متن توافقنامه در اختیار ما قرار نمیگیرد. زمانی که نسبت به متن هیچ گونه اطلاعی در دست نیست آیا انتظار دولت این است که فقط از این مسئله تمجید کنیم؟ در حالی که جان کری برضد دولت و ملت ما موضع گیری میکند و ما بردهان او میکوبیم که اگر کوچکترین تهدیدی نسبت به ملت ما صورت بگیرد ما همه ظرفیتمان را در سراسر جهان علیه آمریکا بسیج میکنیم و چنان پاسخ میدهیم که برای آنها پشیمان کننده و نابود کننده باشد و بعد از آن سخنگوی کاخ سفید و وندی شرمن در امور داخلی کشور ما دخالت کرده و مسائلی را خارج از موضوع توافقات ژنو مطرح میکنند.
درست است که ما پاسخ دندان شکن میدهیم؛ اما باید مطلع نیز باشیم و این نکات باید روشن شود اینکه دانشگاهیان، متخصصان و اهل فن در مورد این مسئله نظر دهند کاملا حرف درستی است؛ اما اول اینکه منتقدان بیسواد نیستند، زیرا اگر منتقدان بیسواد باشند نیازمند پاسخگویی نیست پس باسوادند و دوم اینکه دانشگاهیان خبرگان و نخبگان برپایه چه اطلاعاتی اظهارنظر خود را عنوان کنند دولت باید این مسئله را حل کند.