به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی گفت: محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق شدند یک اکتینومایست نادر (باکتری رشته ای) متعلق به خانواده Pseudonocardiaceae را جداسازی، شناسایی و ثبت نمایند.
رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص شناسایی و ثبت این میکروارگانیسم جدید گفت: اکتینومایست ها میکروارگانیسم های ارزشمندی هستند که به دلیل توانایی بالقوه و ویژه ای که در تولید متابولیت های اولیه و ثانویه دارند از دیر باز مورد توجه بوده اند.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از آنزیم های موثر در صنایع مختلف از جمله صنعت فرآوری نشاسته در تهیه شربت های غنی از فروکتوز و همچنین آنزیم های خاص ویژه تکنیک های مولکولی توسط این میکروارگانیسم ها تولید می شوند. با این وجود این میکروارگانیسم ها بیشتر از دیدگاه تولید متابولیت های ثانویه از جمله آنتی بیوتیک ها و ترکیبات ضد سرطان اهمیت دارند به طوریکه به جرأت می توان گفت بیش از 70 درصد متابولیت های ثانویه را در جهان تولید می کنند که بسیاری از آنها نیز تجاری سازی شده اند و در حوزه درمان کاربرد دارند.
وی با اشاره به شیوع عفونت های مقاوم میکربی در سطح جوامع و تلاش های صورت گرفته از سوی دانشمندان در جهت غلبه بر آنها افزود: گذشته از تغییر سنتتیک آنتی بیوتیک های کنونی به منظور تولید نسل های جدید از آنها با اثربخشی بیشتر، اکتشاف داروهای جدید از منابع مختلف خصوصا زیستی همواره از جذابیت های خاصی در بین دانشمندان برخوردار بوده است ودر این میان اکتینومایست ها به دلیل در برداشتن مسیرهای متابولیکی خاص همواره کانون توجه برای انجام غربالگری های همه جانبه هستند.
فاضلی اذعان کرد: اکتینومایست شناسایی شده گونه ای جدید است که با نام علمی Alloactinosynnema iranicum در معتبرترین ژورنال بین المللی سیستماتیک میکروبیولوژی ( IJSEM) منتشر شده است. این میکروارگانیسم به عنوان یک ذخیره ارزشمند هم اکنون در بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با شماره دسترسی IBRC-M 10403T نگهداری می شود.