به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمودجواد فاطمی، رئیس مرکز تحقیقات سوختگی و رئیس بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س) در سومین همایش کشوری سوختگی در بیمارستان امام خمینی گفت: در کشور هر زمانی که اتفاقی رخ می دهد، به بحران تبدیل می شود؛ همانند حادثه کودکان شین آباد، سوختن مردم در مسجد ارک و سوختگان خیابان سعادت آباد که تمام این موارد اتفاقی بودند که به بحران تبدیل شد.
وی افزود: علت اینکه اتفاقات به بحران تبدیل می شود، این است که ما تابع تصمیمات جمع هستیم و کشورمان از لحاظ زیربنایی مشکل دارد و هیچ کس حاضر نیست مشکلات زیربنایی را برطرف کند؛ این در حالی است که پیشگیری در امر سوختگی حرف اول را می زند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی در مورد مدیریت حوادث گفت: در کشور حادثه ها را مدیریت نمی کنیم و به همین دلیل است که یک اتفاق کوچک به بحرانی بزرگ تبدیل می شود، علاوه بر این در هنگام درمان بیماران نمی توانیم دستورات پزشکی را به خوبی اجرا کنیم، بنابراین سوختگی ها به معلولیت مبدل می شود و هیچ مسئولی به فکر حوادث سوختگی در کشور نیست.
فاطمی در ادامه تصریح کرد: به فکر نبودن مسئولان موجب شده است که بیماران به دلیل سوختگی از بین بروند، مثلاً فردی که در 20 سالگی دچار حادثه سوختگی می شود، 60 سال از عمر خود را از دست می دهد و یا 60 سال دچار معلولیت می شود؛ همچنین بی توجهی مسئولان، بار فیزیکی، مالی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را به جامعه تحمیل می کند.
وی با اشاره به اینکه سوختگی از بیماری هایی مانند دیابت، MS و فشار خون وخیم تر است، گفت: با اینکه سوختگی از بیماری های مزمن آسیب بیشتری به افراد و جامعه می رساند و بار مالی زیادی را به جامعه تحمیل می کند، اما تا کنون هیچ فردی مسئولیت افرادی که دچار سانحه سوختگی می شوند را نپذیرفته و به این افراد توجهی ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی با اشاره به آمار گفت: در کشور ما هر ساله 150 هزار نفر دچار حادثه سوختگی می شوند و از این تعداد 3000 نفر در حادثه ها جان می دهند.
فاطمی تصریح کرد: از این تعدادی که دچار حادثه سوختگی می شوند، تعداد زیادی دچار معلولیت می شوند و در بیمارستان ها در زمینه درمان، کاری نمی توان برای حادثه دیدگان انجام داد، اما سوال اصلی که باید مطرح شود این است که چرا در مدارس و خانه ها سنسور حرارتی وجود ندارد و افراد هنوز بر اثر دود و غیره خفه می شوند.
وی با اشاره به آمار سوختگان بر اثر برق گرفتگی گفت: در سال گذشته 200 هزار نفر در کشور دچار برق گرفتگی شدند و از این تعداد، 65 درصد یک عضو خود را از دست دادند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی با اشاره به درمان سوختگی در کشور گفت: درمان بیماران در کشور ناکافی است و برای درمان سوختگی هزینه ای نمی شود و هیچ فردی مسئولیت افراد سوخته ای که دچار سوختگی شده اند را نمی پذیرد.
فاطمی تصریح کرد: در سوختگی مشکل دیگری که وجود دارد این است که بیماران پس از اینکه از بیمارستان مرخص می شوند پیگیر جریان درمانی خود نیستند و از پمادهای مخصوص و لباس های سوختگی استفاده نمی کنند و حتی در اجتماع ظاهر نمی شوند که محرومیت از جامعه برای بیشتر افراد مشکل روانی ایجاد می کند.
وی در مورد آمار خودکشی در بیمارانی که دچار سوختگی شده اند، گفت: آمار خودکشی در بیمارانی که بر اثر حادثه ای دچار سوختگی می شوند، بسیار بالاست.