آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۴۶۰۸
یک استاد دانشگاه:

بستر مناسب برای حضور زنان در محیط کار فراهم شود

یک استاد دانشگاه به شرایط مورد نیاز زنان برای شکوفایی اشاره کرد و گفت: باید بستر مناسبی در محل کار برای ایفای نقش زنان فراهم شود که در آن بتوان توانمندی‌ها را به طور مساوی پرورش داد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، طاهره ابراهیمی‌فر دیروز در همایش «چالش‌‌های دولت یازدهم و نقش راهبردی دانش سیاست در حل آنها» در دانشگاه فردوسی مشهد، با بیان اینکه زنان به عنوان مادران و افراد سازنده جامعه مطرح هستند، گفت: هرچه قدرت مادران جامعه بیشتر و توانمندتر باشند چه در زمینه فکری و چه در زمینه عملی، جامعه‌ای قدرتمندتر خواهیم داشت و اگر سیاست‌ها در این مبنا پایه گذاری نشود جامعه آینده، قدرت لازم را نخواهد داشت.
 
وی با بیان اینکه هیچ انسانی نمی‌تواندبه تنهایی باعث تعالی جامعه خود شود، اظهار داشت: زنان نیز برای رشد به حضور مردان در کنار خود نیاز دارند.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: پس از انقلاب تلاش‌هایی برای اصلاح وضعیت زنان صورت گرفت که البته پیشرفت‌هایی هم حاصل شد، اما این پیشرفت‌ها کافی نبود؛ مشکلات حقوقی تمام مشکلات زنان نیست.
 
ابراهیمی‌فر به چالش‌های پیش روی مسئله زنان اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های نامناسب و بسترهای نامطلوب و ملاحظات نا به جا باعث شده حتی حقوقی که برای زنان الزامی بوده هم اجرا نشود؛ با وجود نهادهای اجتماعی و فرهنگی و شوراهای زنان همچنان مشکلاتی پیش روی آنها است.
 
وی به شرایط مورد نیاز زنان برای شکوفایی اشاره کرد و اظهار داشت: اگر خانمی بخواهد کار کند و شرایط کاری مناسبی هم داشته باشد و در عین حال هم همسر و مادر خوبی باشد و بتواند بستر خوبی در خانه فراهم کند آیا در محل کار او نیز بستر مناسبی برای ایفای نقش مثبت وی فراهم است؟؛ باید بسترهایی فراهم شود که در آن بتوان توانمندی‌ها را به طور مساوی پرورش داد تا در نتیجه آن شایسته‌سالاری محقق شود.
 
این دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی به اعلام دولت مبنی بر مشخص شدن حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: قانونی که با عجله نوشته شود نمی‌تواند مشکلات را حل کند. آیا در این قانون به شرایطی که بتوان به اعتماد و توانمندسازی زنان کمک کرد، توجهی شده است.
 
ابراهیمی‌فر مشکل دیگر زنان را مسئله سلامت عنوان کرد و گفت: مادر سالم می‌تواند فرزند خوبی تربیت کند که یک بعد آن روانی و یک بعد آن جسمی است. متاسفانه در بین جوانان نوعی روح ترس و تشویش حاکم است که باید برای رفع آن تلاش کرد.
 
وی به بعد جسمی سلامت زنان اشاره کرد و اظهار داشت: آقایان در هر محیطی که باشند می توانند به راحتی تفریح کنند و هیجانات خود را تخلیه کنند اما زنان و دختران ما این گونه نیستند. در اکثر مدارس، ورزش را به عنوان یک بازی می‌دانند که در نتیجه آن فضای ورزشی سرپوشیده مناسب برای آنان فراهم نیست.
 
دانشیار دانش آزاد اسلامی به مسئله حقوقی زنان اشاره و خاطر نشان کرد: در بحث حقوقی نیز برداشت‌ها و تفاسیر متفاوتی از آن وجود دارد. دولت باید قوانینی وضع کند که از آن تفسیرهای مختلفی برداشت نشود. در واقع می‌توان گفت قوانینی که با عجله نوشته می‌شود قانون‌گذار دقت کافی اعمال نمی‌کند و نتیجه آن قوانینی است که خیلی در آن تفکر نخبگی دیده نمی‌شود.
 
ابراهیمی‌فر افزود: بیشتر قوانین عرفی نوشته می‌شود و بسیاری از آداب و رسوم در آن اعمال می‌شوند که بخش اعظم آنها مسائل درستی نیست؛ زنان ما در مسائل حقوقی بسیار کم در نظر گرفت می‌شوند به همین منظور باید در نحوه اجرای قوانین ارزیابی خوبی داشت و اولویت‌بندی در مسائل زنان تجدیدنظر شود.
 
وی تاکید کرد: چرا پایگاه‌های امنیتی برای زنان وجود ندارد؛ برای خشونت علیه زنان که بتوانند به آن رجوع کنند و مسائل اخلاقی خانواده که متاسفانه هنوز توجهی در قانون گذاری به آن نشده است.
 

 در ادامه احمد فاطمی‌نژاد، استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش در خصوص فرهنگ و سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران به بیان موضوعاتی پرداخت.

 
 
وی گفت: انقلاب اسلامی به خاطر اسلامی بودنش و صفات اسلامی آن وجه فرهنگی قدرتمندی دارد که می‌توان این بخش فرهنگی را در ابعاد مختلف سیستم از جمله سیاست خارجی مطرح کرد.
 
 
فاطمی‌نژاد بیان داشت: علی‌رغم اینکه وجه فرهنگی جمهوری اسلامی و سیاست خارجی بسیار مهم است باید گفت که علاوه بر توجه کم به آن بیشتر به بخش‌هایی از فرهنگ توجه شده که سبقه‌های اساطیری در آن وجود دارد.
 
 
استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد دیدگاه انسان را به فرهنگ را در دو دسته تقسیم کرد و گفت: دیدگاه اول دیدگاهی انسان‌باورانه از فرهنگ است که فرهنگ را امری متعالی دانسته و معتقد است همه باید برای دست یافتن به آن تلاش کنند، اما در مقابل دیدگاه انسان شناسانه مطرح است که معتقد است فرهنگ یعنی خود ما.
 
 
وی ادامه داد: فرهنگ در تمام وجوه و عمل ما قابل مشاهده است، اما با دیدگاه انسان‌باورانه، فرهنگ عاملی متعالی است که باید در فرآیند تغییر به کمال برسد.
 
 
همچنین جعفر حق‌پناه، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی در این همایش ضمن بیان اینکه دانش سیاست و سنت علوم سیاسی مبتنی بر سنت نقد بوده، اظهار داشت: در این خصوص ما کمتر با موضوع اداره موضوعات سیاسی اعتنا کرده‌ایم چالش‌ها و مسائلی که معطوف به بقا و هویت جمعی باشند چالش‌ها و مسائلی هستند که دارای اولویت برای سیاستمداران است.
 
 
حق‌پناه ادامه داد: هر چالشی که در مسئله قومیت گرایی وجود داشته باشد مسئله‌ای است که مربوط به علوم سیاست سیاست‌گذاری‌هاست.
 
 
وی به عواملی که به دامن زدن مسئله قومیت می‌انجامد، اشاره کرد و بیان داشت: باید متغیرها را دسته‌بندی کرد؛ ساختارهای ایدئولوژیک دولت‌ها و متغیرهای تاثیرگذار، عوامل تاثیرگذار در این مسئله هستند که البته نخبگان نیز در دامن زدن به مباحث قومی تاثیرگذار خواهند بود.
 
 
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی عامل دیگر حساسیت این مسئله را سیاسی شدن آن عنوان کرد و گفت: متغیرهای واسط و مداخله‌گر ، روند جهانی شدن و قسمت‌هایی که این روند شکل پروژه پیدا می‌کند در کنار نقش و تاثیر دولت‌ها و بازیگران فراملی و فروملی به چشم می‌خورد.
 
 
حق‌پناه اقوام در ایران را اقوام ناظر بر غراوت و اشتراک کشور دانست و بیان داشت: این در حالی است که در سایر کشورها قوم تابع قضاوت‌ها و معضلات هر کشور است در کشور ما طی هزاران سال بین اقوام یکپارچگی و همبستگی شکل گرفته که در حوزه مطالعات تئوری پردازی غربی مبنای مطالعات قرار نمی‌گیرد.
 
وی خاطر نشان کرد:‌ شکاف فقر و غنا با مسئله مذهب و زبان از مسائلی است که زمینه مداخلات خارجی را فراهم می‌سازد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار