وزیر کشور گفت: نهادهای مردمی و NGOها در حل مشکلات اجتماعی و خانوادگی اهمیت بسیاری دارند و دفتر حوزه زنان در استان ها باید با این نهادهای مردمی ...
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر رحمانی فضلی، وزیر کشور در اولین نشست سراسری مشاورین استاندار و مدیران کل دفاتر امور بانوان و خانواده که با موضوع چشم انداز فعالیت ادارات کل زنان در دولت تدبیر و امید تشکیل شد، گفت: موضوع بانوان و فعالیت آنها در استان ها نباید به عنوان یک کار منفصل مطرح شود، یعنی کار در حوزه زنان باید با فعالیت های دیگر در سازمان ها مطابقت و هماهنگی لازم را داشته باشد.
وی افزود: سوال مهمی که در حوزه زنان مطرح می شود، این است که چگونه حضور زنان را در فعالیت ها و حوزه های مختلف جاری و ساری کنیم؛ ما نمی توانیم به فعالیت های زنان به عنوان یک فعالیت منفصل و جدا از اقدامات دیگر نگاه کنیم، فعالیت در حوزه زنان باید با فعالیت در حوزه های رسمی و انجمن های غیررسمی ارتباط داشته باشد.
رحمانی فضلی در خصوص وظیفه حوزه زنان در استان های مختلف گفت: حوزه زنان باید در حوزه کشاورزی، قالی بافی و غیره نیز فعال باشد و تکلیف خود را در زمینه های مختلف مشخص و تقویت کند؛ دفتر حوزه زنان باید اقدامات لازم یعنی پرداخت تسهیلات و رسیدگی به امور زنان را سریع و بدرستی انجام بدهد.
وزیر کشور در ادامه گفت: دفتر حوزه زنان باید از حقوق زنان در حوزه های رسمی و غیررسمی دفاع کند، مثلاً اگر سهمیه ای برای زنان در نظر گرفته شده، دفتر حوزه زنان باید پیگیری لازم را انجام بدهد و از مجاری رسمی حقوق زنان را تأمین کند.
وی در ادامه تصریح کرد: باید شناخت دقیق و درستی از فعالیت و حقوق زنان در حوزه های مختلف داشته باشیم و از ظرفیت ها و مقررات در جهت بهتر شدن اوضاع بانوان در کشور استفاده کنیم.
رحمانی فضلی با اشاره به هماهنگی بین دفاتر حوزه زنان و ستاد گفت: باید هماهنگی منسجمی بین دفاتر حوزه زنان در استان ها و ستاد مرکزی ایجاد شود و بین استانداری ها انتقال تجربه به صورت مناسب صورت بگیرد؛ باید توجه داشت که 31 ظرفیت اطلاعاتی و تجربی در کشور داریم که می توانیم از طریق هماهنگی های لازم، این تجربیات را منتقل کنیم.
وزیر کشور با اشاره به حضور زنان در فرمانداری های استان ها گفت: دفتر زنان و خانواده می تواند در استان ها با زیرمجموعه های خود در ارتباط باشد، یکی از این زیرمجموعه ها فرمانداری هاست که 430 فرمانداری در کشور وجود دارد که دفاتر حوزه زنان می توانند به آنها ارتباط برقرار کنند و نتیجه بگیرند و در صورتی که این اقدامات به درستی و در جهت مناسب صورت بگیرد ستاد و وزارت کشور از اقدامات حوزه بانوان و خانواده حمایت می کند.
وی گفت: باید به فعالیت های زنان نگاه ملی داشته باشیم و در نظر بگیریم که تمام این فعالیت ها به نفع مردم است و می تواند به شناخت مشکل ها و مسائل مختلف برسد، حوزه زنان و خانواده در استان های مختلف باید اولویت ها را شناسایی کند به طور مثال در صورتی که در کشور 25 نوع آسیب اجتماعی شناسایی شد باید برنامه ریزی کنیم که کدام آسیب اجتماعی را در اولویت کارهایمان قرار بدهیم.
وی گفت: از 25 نوع آسیب اجتماعی که در کشور وجود دارد معضل اعتیاد از تمام آسیب های اجتماعی مهم تر است، چنانچه 64 درصد زندانیان را معتادان تشکیل دادند، 55 درصد طلاق ها مربوط به افراد معتاد می شود و 23 درصد از قتل های که در کشور صورت می گیرد توسط افراد معتاد انجام می شود و 30 درصد دزدی ها و سرقت ها نیز توسط این افراد صورت می گیرد به همین دلیل باید به بحث اعتیاد توجه ویژه ای داشت.
وزیر کشور گفت: نهادهای مردمی و NGOها در حل مشکلات اجتماعی و خانوادگی اهمیت بسیاری دارند و دفتر حوزه زنان در استان ها باید با این نهادهای مردمی در ارتباط باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: دومین کاری که باید دفتر حوزه زنان در استان ها انجام بدهند این است که مطابق با قانون عمل کنند و نقش هم افزایی داشته باشند و در نظر داشته باشند که سازمان های مردمی در هر استان می تواند به حوزه زنان کمک کند.
وزیر کشور در مورد موضوع اشتغال زنان گفت: در خصوص اشتغال زنان باید از تمام مهارت های زنان استفاده کرد و اگر زنان مهارت های مانند خیاطی، قالیبافی و غیره دارند باید از آنها بهره برد البته زنان باید محصولاتی تولید کنند که مطابق استاندارد باشد.
رحمانی فضلی در مورد پژوهش در حوزه زنان گفت: در کشور مشکل تحقیق و پژوهش نداریم البته مطالعات توسعه ای نیز باید صورت بگیرد اما پژوهش های که در کشور وجود دارد و در آینده انجام می شود.
وی در مورد پژوهش در حوزه زنان گفت: در مورد تحقیق و پژوهش در حوزه زنان درکشور مشکلی نداریم البته باید مطالعات توسعهای در کشور صورت بگیرد و پژوهشها باید برای حل یک موضوع مطرح شوند و پژوهشهایی که صورت میگیرد باید قدرت حل مشکلات را داشته باشند.
رحمانیفضلی در پایان گفت: دفتر حوزه زنان در استانها باید بازی قوی برای استانداریها باشد و به اجرای قوانین و فعالیتهای مختلف بپردازند.