به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری همایش «نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی» صبح امروز با حضور دکتر علی اکبر ولایتی، دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری این همایش و نیز دکتر حسن بیگی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در محل این دانشگاه برگزار شد.
ولایتی با بیان اینکه دو نشست در روزهای 19، 20 و 21 اسفند ماه سال جاری در قالب این همایش برگزار خواهد شد، گفت: 19 اسفندماه نشست شورای عالی بین المللی بیداری اسلامی به ریاست دکتر ابراهیم جعفری، رئیس جمهور اسبق عراق و با حضور 60 نفر از نقش آفرینان و اندیشمندان بیداری اسلامی در جهان اسلام برگزار می شود؛ این شورا هسته تصمیم گیری درباره نشستهای صنفی و منطقه ای بیداری اسلامی است و افرادی که در آن شرکت می کنند می توانند با اطلاعاتی که از سراسر جهان دارند در تصمیم گیری های جهانی مشارکت کنند و از سوی دیگر در آسیب شناسی شرایط موجود و طراحی آینده نیز نقش داشته باشند.
وی در خصوص نشست های روزهای بیستم و بیست و یکم اسفند گفت: در این روزها اجلاس «نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی» برگزار می شود که مقدمات آن با مشارکت بیش از 100دانشگاه و مرکز تحقیقاتی فراهم شده است، شرکت کنندگان اجلاس شورای عالی بین المللی بیداری اسلامی در این اجلاس نیز شرکت خواهند کرد و این همایش بعد بین المللی پیدا می کند.
در ادامه نشست خبری دکتر حسن بیگی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در خصوص انگیزه برگزاری این همایش گفت: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع اساتید دانشگاه ها و مراکز حوزوی در سال 91 مبنی بر اینکه اساتید دانشگاه و حوزه در تحول هندسه قدرت جهانی نقش اساسی دارند، دانشگاه دفاع ملی تحقیقاتی را در جهت تحقق تدابیر ایشان انجام داد و تحولات دوران گذار را بررسی و سلسله همایش های را طراحی نمود؛ اولین همایش سال گذشته با عنوان «نقش دانشگاه ها و حوزه ها در هندسه قدرت جهانی» برگزار شد و دومین همایش در روزهای 20 و 21 اسفندماه برگزار می شود که بنا بر تدبیر دکتر ولایتی عنوان آن «نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی» است.
وی افزود: کمیته های علمی و اجرایی همایش با حضور دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی در محل دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شده و بیش از 100 دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی برای برگزاری این همایش اعلام همکاری کردند.
نوع بررسی ها و مطالعات این همایش راهبردی است و در جلسات قرار بر این شد که محورهای همایش با نگاه راهبردی تهیه شوند به همین منظور نقاط قوت و ضعف جهان اسلام بررسی و در شش محور کلی سازماندهی شد که خروجی این بررسی ها در روز همایش تحت قالب مقالات و کتاب ها به شرکت کنندگان تقدیم می شود.
حسن بیگی اظهار داشت: 104 مقاله به کمیته ملی ارسال شده که ارزیابی های نهایی آن در حال انجام است از سوی دیگر دانشگاه ها برگزاری 48 نشست تخصصی را برعهده گرفته اند که تاکنون 34 نشست انجام شده و بقیه در سه روز آینده انجام خواهد شد.
مقالات و سخنرانی های علمی در روز اول همایش توسط سخنرانان داخلی و خارجی ارائه می شود و سلسله نشست هایی برای روز دوم همایش پیش بینی شده است.
این نشست ها و مقالات همگی منطبق بر محورهای همایش هستند که این محورها نیز براساس اهداف همایش تنظیم شده است در ادامه دکتر ولایتی در خصوص تفاوت این همایش با سایر همایش های بیداری اسلامی گفت: این همایش به لحاظ محتوا همجنس هستند از سراسر جهان افراد صاحب نظری در این همایش ها شرکت می کنند و این همایش ها باید به نتایج عملی در ایجاد تحول در جوامع اسلامی و رابطه بین جهان اسلام و دنیای امروز برسد. در بیداری اسلامی هدف مشترک نقش آفرینان آن این است که کشورها از قید استکبار نجات یافته و ارزش های اسلامی ترویج یابد.
در دنیای امروز بعد از فروپاشی جهان دو قطبی هنوز دنیا در حال شکل گیری است از سوی دیگر از سال ها پیش کشورهای اسلامی به دنبال این بودند که قدرتی تاثیرگذار در جهان باشند که مقدمات این اتفاق جنبش هایی مانند جنبش های بیداری اسلامی است در واقع جهان اسلام در حال تلاش برای دستیابی به هدف کوتاه کردن دست استکبار است و ایجاد همبستگی در جهان اسلام نتیجه کاری بود که در جمهوری اسلامی شکل گرفت.
رئیس شورای سیاست گذاری همایش «نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی» در پاسخ به این سئوال که آیا این همایش می تواند راهکاری عملی در برابر جبهه استکبار باشد، اظهار داشت: تشکیل گردهمایی های سیاسی، فکری و علمی یکی از راهکارها است و همانطور که می بینیم در نقطه مقابل جهان اسلام نیز فعالیت های فکری وجود دارد و دانشگاه های کشورهای غربی چگونگی مبارزه با جنبش های اسلامی را طراحی می کند که در مقابل این اقدامات باید کارهای فکری و اندیشه ای صورت گیرد.
بدون این گردهمایی ها امکان تبیین درست اسلام راستین و پرهیز از کارهای افراطی مانند فعالیت های تکفیری ها نیست و یکی از نتایج این همایش ها باید وحدت میان شیعه و سنی باشد.
دکتر حسن بیگی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در خصوص مهمانان داخلی این همایش گفت: با توجه به اینکه این همایش در راستای تدبیر مقام معظم رهبری است که این تدبیر در جمع اساتید حوزه و دانشگاه مطرح شد بنابراین اکثر شخصیت های حاضر در این همایش اساتید حوزه و دانشگاه هستند، البته ممکن است مقامات بلندپایه ای مانند مسئولین قوا هم در این همایش شرکت داشته باشند.
دکتر ولایتی نیز در خصوص مهمانان خارجی این همایش گفت: دکتر ابراهیم جعفری رئیس جمهور اسبق عراق، برخی از سران فلسطین و مقامات لبنان، نقش آفرینان بیداری اسلامی در کشورهای مانند مصر، تونس و لیبی، شخصیت هایی از کشورهای اروپایی مانند بوسنی و سایر کشورهای حوزه بالکان، شخصیت هایی از آمریکا، کانادا و آمریکای لاتین و سایر شخصیت های که به صفت حرکت در جهت ارزش های اسلامی شناخته شده هستند در این همایش شرکت می کنند.
وی در ادامه افزود: حرکتی که جهت شکل دهی حرکت های بیداری اسلامی در ایران آغاز شد، ادامه دارد، اما ممکن است همه آنها در ایران نباشد و در سایر کشورهای جهان که داوطلب هستند نیز صورت بگیرد و اجلاس های منطقه ای برگزار شود.
در شورای عالی بین المللی بیداری اسلامی آسیب شناسی بیداری اسلامی نیز صورت خواهد گرفت چون در سال های شکل گیری قیام های کشورهای اسلامی و سپس اتفاقاتی که در سوریه از سوی مخالفین اسلام انجام شد آسیب هایی وجود داشت و حرکت های باعث شد شتاب حرکت اسلامی کند شود که این مسئله ممکن است موجب ناامیدی علاقه مندان به بیداری اسلامی شود، اما باید گفت موج جدید بیداری اسلامی متفاوت از گذشته است. درست است که خواسته مردم یمن آنطور که باید محقق نشد و مشابه آن اتفاقات در بحرین نیز رخ داد، اما با وجود همه سرکوب ها نهضت بحرین ادامه یافته است همچنین با وجود همه تلاش های که مخالفان اسلام در سوریه انجام داده اند، اما طرفداران مقاومت در منطقه پیروز شدند و موفق به تفرقه بین سنی و شیعه در عراق نشدند و رو به انفجارهای کور در این کشور آوردند، این مسئله نشانگر یأس دشمنان وحدت امت اسلامی است.
در خاتمه این نشست خبری دکتر حسن بیگی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: دنیا در حال تغییر یک پارادایم است و پس از فروپاشی شوروی نظام جهانی در حال شکل گیری است و شاهد افول قدرت استکباری آمریکا هستیم. در واقع بعد از فروپاشی شوروی شکل گیری نظام تک قطبی اتفاق نیافتاد و منظومه های در حال شکل گیری در جهان است که جهان اسلام نیز یکی از قدرت های تعین کننده جهان خواهد بود.