احمد عربلو در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» گفت: در حال تالیف کتابی درباره تاریخ ایران هستم که دربرگیرنده یک دوره تاریخی از بعد اسلام تا سقوط شاه است. حدود دو سال است نگارش این کتاب را شروع کرده ام اما در یک مقطعی به سختی هایی برخوردم و به همین خاطر پروسه ی نوشتن طولانی شد.
وی ادامه داد: ورود به تاریخ مقداری مشکل است همه در زمینه تاریخ حرفی برای گفتن دارند و تاریخ از زاویه ی نگاه هر شخصی متفاوت است. بنابراین من در این کتاب از زاویه نگاه یک قصه نویس قصد دارم تاریخ را به زبان طنز برای نوجوانان بازگو گنم.
عربلو افزود: هنگام نگارش کتاب به حوادث مختلف بسیاری برخوردم که همه را فیش برداری کردم. به نظرم به واسطه ی کتاب هایی با این مضامین کودکان و نوجوانان با تاریخ بیشتر آشنا شده و به عبارتی دیگر با تاریخ آشتی می کنند.
نویسنده کشورمان در ادامه اظهار داشت: فکر می کنم حداقل یک سال و نیم دیگر نگارش این کتاب زمان ببرد. مراحل تحقیق کمی طولانی شد. به هرحال بررسی و بیان تاریخ در غالب یک کتاب آن هم برای نوجوانان سخت است به همین دلیل از زبان طنز برای بیان آن کمک گرفتم.
عربلو با اشاره به اینکه هدف اصلی من در نگارش این کتاب این است که واقعیت تاریخی را به زبان طنز به نوجوانان منتقل کنم، ابراز داشت: بالاخره چه کودکان و چه نوجوانان خیلی از اتفاقات تاریخی را نمی دانند و حتی با برخی از شخصیت ها آشنایی ندارند حتی خودم هنگام تحقیق اطلاعات کافی نداشتم و زمانی که مطالعه عمیق کردم متوجه شدم که تاریخ چه قدر خواندنی است و ناگفته های زیادی دارد.
وی در همین زمینه افزود: نگاه ما از تاریخ همان مطالبی است که در کتاب های درسی آمده، قطعا این همه ی تاریخ نیست و در ذهن مخاطب ماندگار نمی شود. اما وقتی مخاطب تاریخ را به زبان طنز و البته مستند می خواند قطعا در ذهنش خواهد ماند.
نویسنده « شاهنامه آخرش خوش است» درادامه عنوان کرد: کل کتاب از زبان اول شخص یا همان دانای کل روایت می شود و هر فصل از کتاب دربرگیرنده یک دوره تاریخی است. البته هنوز عنوانی برای کتاب درنظر نگرفته ام و طبق توافق نامه ای که با سوره مهر امضا کرده ام چاپ کتاب را به آن ها خواهم سپرد.
عربلو در بخش دیگری از سخنانش گفت: همچنین درحال نگارش کتاب دیگری در غالب رمان هستم که در مرحله ویرایش نهایی قرار دارد.
وی ادامه داد: این اثر دربرگیرنده خاطرات و اتفاقات دوران نوجوانی خودم حول و حوش اوایل انقلاب اسلامی است که چاشنی طنز به همراه دارد و هنوز مشخص نیست کدام انتشارات کتاب را چاپ خواهد کرد.
عربلو در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانانی که به مجلات کمک آموزشی رشد اثرهای خود را می فرستند کمتر دیده می شود و به آن ها و استعدادهایشان توجهی نمی شود. از این رو قصد داریم طی برنامه ریزی هایی که صورت گرفته به همت مرکز بررسی آثار مجلات رشد دو نشریه تحت عنوان های «قاصدک» ویژه کودکان و «چکاوک» ویژه گروه سنی نوجوان منتشر کنیم که آثار کودکان و نوجوانان در غالب شعر، قصه، داستان، نقاشی و یا یک قطعه ادبی در آن گنجانده خواهد شد. اولین شماره این دو نشریه طی روزهای آینده به چاپ خواهد رسید.