کد خبر:۲۹۹۷۳۷

گوشی هوشمندت را قورت بده!

آفتاب نزده ماشین را روشن می‌کنید، نگاهی به درجه باک بنزین می‌اندازید و با رعایت سرعت مجاز، خودتان را به اولین بزرگراه نزدیک خانه می‌رسانید.
گوشی هوشمندت را قورت بده!

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،آفتاب نزده ماشین را روشن می‌کنید، نگاهی به درجه باک بنزین می‌اندازید و با رعایت سرعت مجاز، خودتان را به اولین بزرگراه نزدیک خانه می‌رسانید. هنوز ساعت هفت نشده ولی باید خوشبین باشید که بعد از یک ساعت مسیر نیم ساعته تمام شود و جزء اولین نفرهایی بشوید که پشت در آقای مدیر معطل یک امضای ناقابل مانده‌اند. پشت در اما تازه آغاز ماراتن امضاها است، از این اتاق به آن اتاق و از این کارمند خواب آلود به آن منشی بی حوصله حواله داده می‌شوید تا اگر خوش شانس باشید بالاخره بعد از یک روز کاری، سند، مدرک یا گواهی مورد نظر به دست‌تان برسد


. احتمالا الان دارید با خودتان فکر می‌کنید این داستان چند وقتی است که به خاطرات جمعی‌مان پیوسته، یعنی درست از زمانی که هر سازمان و وزارت‌خانه‌ای یک بخش «دولت الکترونیک» در سایت خود درست کرد و همه فاصله‌ها را به اندازه یک کلیک کوتاه کرد.


شماره 9999999 به باجه ...


ماجرا از جایی آغاز شد که یک روز دیدیم جلوی بیشتر بانک‌های شهر مشغول کنده کاری و نصب دستگاهی هستند که تا پیش از آن فقط در فیلم‌های خارجی دیده بودیم. خودپردازها اما خیلی زود جزیی از زندگی همه‌مان شدند، طوری که حالا امکان ندارد شما آدرس نزدیک‌ترین خودپردازهای محله‌تان را ندانید.


وارد کردن کارت، زدن چند شماره و بعد گرفتن پول شاید آن اوایل برای بعضی از بزرگ‌ترها خیلی مطمئن به نظر نمی‌رسید اما الان کمتر کسی پیدا می‌شود که به جای تحمل چند دقیقه صف جلوی خودپرداز ترجیح بدهد پول را از بانک بگیرد. البته کارمندان بانک هم مدت‌هاست برای تمام کارهایی که با خودپرداز انجام می‌شود، شما را به همان جعبه داخل دیوار ارجاع می‌دهند .


با این حال خودپرداز، تازه اول داستان بانکداری الکترونیک بود. چند وقت بعد برای خرید شارژ تلفن همراه، انتقال پول، کمک به مراکز خیریه و گرفتن صورت حساب هم دست به دامان همین دستگاه‌ها شدیم.


فاصله ما و کارهایمان ولی همچنان در حال کوتاه‌تر شدن است و دیگر حتی لازم نیست تا سرکوچه و پای خودپرداز بروید. رمز دوم کارت و اینترنت هر آنچه از حساب‌تان بخواهید به شما می‌دهند. اگر حوصله کامپیوتر را هم ندارید، نگران نباشید به قول آگهی‌های بانکی بانک حالا در جیب شماست.


فقط کافی است برنامه مخصوص هر بانک‌ را در گوشی هوشمندتان نصب کنید و بدون هیچ صفی کارتان را انجام بدهید. دقت کنید که بانک‌ها هر روز خدمات جدیدی را به منوی الکترونیک‌شان اضافه می‌کنند اما برای جلوگیری از هر نوع کلاهبرداری بهترین راه مراجعه به سایت بانک و پرسش از مسئولان شعبه بانکی است.
*
پرداخت قبوض

«پس از وارد کردن شماره کارت خود، در پایان کلید مربع را فشار داده و منتظر بمانید».


اگر فقط یک بار هم با یکی از شماره‌هایی که برای پرداخت‌های غیر حضوری درنظر گرفته شده‌اند، تماس گرفته باشید این جمله باید برایتان آشنا باشد.


هنوز از روزهایی که برای پرداخت قبض آب و برق ساعت‌ها در بانک می‌نشستیم، ده سال هم نگذشته. آن وقت‌ها حواس‌مان به این همه انتظار نبود اما حالا همین تصویر به نظرمان خنده‌دار می‌آید. وقتی فقط با یک رمز دوم و تلفن همه قبض‌ها پرداخت می‌شود و دیگر از وقت گذراندن جلوی باجه هیچ بانکی خبری نیست.


اگر این بار خواستید به جای پرداخت قبوض از خودپرداز، تلفن را بردارید و قبض‌تان را پرداخت کنید اصلا نگران ناآشنایی با روند کار نباشید. ماجرا ساده‌تر از حد تصورتان است، اما قبل از هر چیز باید مطمئن باشید رمز دوم کارت‌تان را از خودپردازها گرفته‌اید.


بقیه کار را تلفن سخنگو برایتان توضیح می‌دهد. شماره کارت، رمز دوم، شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد می‌کنید و تمام.


یادتان باشد که شماره پیگیری بعد از پرداخت را هم جایی یادداشت کنید. از بین شماره‌های اختصاصی مربوط به قبوض آب و برق و تلفن، 1818 شاید از همه بیشتر معروف باشد. این شماره که مخصوص پرداخت تلفنی قبوض تلفن است، اما 1521 شماره اختصاصی پرداخت قبوض برق و 1522 مربوط به پرداخت قبوض آب هم از دیگر شماره‌هایی هستند که می‌توانید با آنها همه قبض‌هایتان را یک‌جا پرداخت کنید.


ناگفته نماند که با تلفن بانک و از طریق انتخاب گزینه پرداخت قبوض هم این کارها انجام می‌شوند.
*
خرید الکترونیک
پیش فروش اینترنتی تمام شد!


قبل از اینکه کامپیوتر، لپ‌تاپ و انواع تبلت‌ها تبدیل به یکی از اعضای خانواده‌مان بشوند، خرید کردن آداب و مراسم مخصوص به خود را داشت.


اگر می‌خواستیم بلیت جشنواره فیلم فجر بخریم باید از چند وقت قبل دوستان و آشنایان را بسیج می‌کردیم تا در روز و ساعت مقرر جلوی سینما حضور به هم برسانند تا شاید بعد از در رفتگی دست و پا و چندین ساعت صف همه بلیت‌های جشنواره به دست‌مان برسد.
اگر می‌خواستیم برای تعطیلات نوروز با قطار یا اتوبوس به سفر برویم، باز هم باید از یک شب قبل در ترمینال‌ها و دفاتر« رجا » زنبیل می‌گذاشتیم تا قبل از پر شدن همه برنامه‌ها، یک بلیت درجه سه صید کنیم.


بلیت کنسرت‌ها و تئاترهای پرطرفدار هم از این قاعده مستثنی نبود.


حالا هم با اینکه هر ازچندگاهی باز جلوی سینماها و ترمینال‌ها صف می‌بینیم اما اگر فقط کمی زودتر به فکر باشیم می‌توانیم با رزرو اینترنتی خاطره صف‌ها را برای همیشه فراموش کنیم.


مدت‌هاست که نهادهای مختلف حداقل 40 درصد از فروش‌ بلیت را به صورت اینترنتی انجام می‌دهند. اما اگر از آنهایی هستید که همیشه دیر از اخبار پیش‌فروش‌ها باخبر می‌شوید، سایت‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند این مشکل را برایتان حل کنند.
*

ایمنی یادت نره
زمان‌مان کمتر تلف می‌شود، اینترنت همه کارها را ساده کرده و دیگر برای هر کاری لازم نیست از خانه برویم، همه اینها از مزایای دولت الکترونیک است اما نباید فراموش کنیم که این سهولت در انجام کارها برای سارقان هم فرصت‌های تازه‌ای به وجود می‌آورد.


الان دیگر دزدها هم مدرن شده‌اند و به جای اینکه نصفه شب و با جوراب روی سرشان ظاهر شوند، دیجیتال سرقت می‌کنند. پس باید نکات ریز ایمنی را جدی بگیرید تا ناگهان با حساب خالی‌تان روبه‌رو نشوید.


این نکات بر اساس اطلاعات پلیس اینترنتی از مهم‌ترین مواردی هستند که شاید خیلی به آنها دقت نکنید.
باور بفرمایید سال تولد و ازدواج و شماره تلفن دیگر مدت‌هاست برای انتخاب به عنوان رمز از مد افتاده‌اند. دنبال شماره‌های خاص‌تر باشید، مثلا ترکیب شماره پا، وزن و سن‌تان!


قبل از اینکه کیسه‌های خرید را زیر بغل بزنید و کارت را به فروشنده بدهید، خودتان زحمت بکشید و از دستگاه کارت‌خوان استفاده کنید. رمز کارت را هیچ کس نباید بداند، حتی شما فروشنده عزیز!


اگر از کسی پول طلب دارید و می‌خواهد مبلغ را برایتان کارت به کارت کنید، اصلا لازم نیست تمام شماره‌های پشت و روی کارت را به او بدهید. فقط شماره 16 رقمی کفایت می‌کند.


کد CVV2 یا همان شماره چهار رقمی پشت کارت‌تان درست به اندازه رمز محرمانه است.


وقتی کیف‌تان و تمام مدارک گم شد، به جای ناله و نفرین و زانوی غم بغل کردن، در اولین اقدام کارت‌تان را مسدود کنید. برای این کار فقط باید با تلفن بانک مربوط به بانک صادر کننده کارت‌تان تماس بگیرید.


وقتی دیدید دستگاه خودپرداز به هر دلیلی تراکنش مورد نظر را با موفقیت انجام نمی‌دهد، رسید را تا زمانی که مطمئن نشدید پولی از حساب‌اتان کسر نشده نگه دارید.


برای خرید اینترنتی حتما از صفحه کلید مجازی استفاده کنید. در این صفحه کلید جای اعداد همیشه ثابت نیست و همین احتمال سوءاستفاده را کم می‌کند.


هیچ وقت از کافی‌نت‌ها یا اینترنت مراکز عمومی برای اتصال به حساب بانکی‌تان استفاده نکنید.


ضمنا فراموش نکنید که آدرس سایت سیستم اینترنت بانک و یا پرداخت اینترنتی در مرورگر باید با https آغاز شود.


اگر کسی گفت که حساب ارزی دارد و برای همین موقع انتقال وجه حتما باید از منوی انگلیسی استفاده کنید، به کلاهبرداری شک کنید.
گفتن ندارد که هیچ بانکی به اطلاعات محرمانه حساب شما نیاز ندارد و اگر ایمیلی دریافت می‌کنید که این اطلاعات را مطالبه می‌کند، قطعا جعلی است.


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار