آخرین اخبار:
کد خبر:۳۰۲۳۷۲
موحدی در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو»:

از درخت چنار فاصله بگیرید/ پیشگیری از آلرژی در افراد مستعد واجب است

دبیر انجمن آسم و آلرژی گفت: در تهران و کرج درختانی مثل چنار گرده افشانی در فصل بهار گرده افشانی می کنند و به همین دلیل بهتر است از این درختان فاصله بگیریم.

مسعود موحدی دبیر انجمن آسم و آلرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: آلرژی واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف است .یکی از مسائلی که برخی از مردم با آن در فصل بهار، مواجه می‌شوند، آلرژی فصل بهار است. این آلرژی ناشی از استنشاق گرده‌های گیاهی ناشی از گرده‌افشانی گیاهان است. به عبارت بهتر آلرژی فصلی واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن به موادی است که به ظاهر، مضر نبوده و بی‌ضرر هستند، اما بدن نسبت به آنها واکنش‌های شدیدی نشان می‌دهد. این آلرژی یکی از شایع‌ترین انواع آلرژی‌هاست.


وی افزود: حساسیت فصلی ناشی از گرده افشانی گیاهان به تناسب شرایط جغرافیایی وگیاهان آلرژی زای مناطق مختلف کشورمتفاوت است.


موحدی با بیان این که حساسیت به گرده گیاهان درفصول مختلف سال نیز متفاوت است، گفت: گرده افشانی درختان دربهار، علفها و چمنها در تابستان و درختچه ها وعلفهای هرزدرفصل پاییزموجب بروزحساسیتهای فصلی می شود.


وی در ادامه تصریح کرد: با شروع فصل بهار افرادی که زمینه بیماری آلرژیک دارند به دلیل حساسیت به گرده درختان و گیاهان علائم آلرژیک در آنان ظاهر می‌شود که به صورت خارش و سوزش چشم، گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه و تنگی نفس ظاهر می‌شود.

 

موحدی با بیان اینکه این علانم در تمام افراد وجود ندارد بلکه اگر زمینه آلرژی به این گیاهان وجود داشته باشد ظاهر می‌شود افزود: باید توجه داشت که تمامی این گیاهان نیز آلرژی زا نیستند. از آنجایی که گیاهان در فصل بهار گرده افشانی می‌کنند و سایر گرده آن‌ها با باد جابه جا می‌شود در تنفس، چشم و مخاط بینی حساسیت ایجاد می‌کند و در افرادی که زمینه حساسیت دارند این واکنش‌ها ایجاد می‌شود.

 

موحدی با اشاره به اینکه نوع گرده افشانی‌ها در مکان‌های مختلف متفاوت است گفت: در نواحی معتدل مثل تهران و کرج گرده افشانی تعدادی از درختان مثل درخت چنار را شاهد هستیم ولی در مناطق مختلف کشورمان این گرده افشانی ممکن است متفاوت باشد.

 

وی در خصوص پیشگیری از حساسیت فصلی بیان کرد: در افرادی که مستعد این بیماری بوده و سال‌های گذشته علائم مشابهی را داشتند قبل از شروع فصل گرده افشانی و بروز علائم آلرژیک می‌توانند با مصرف دارو اقدامات پیشگیری را انجام دهند. همچنین در شرایطی که علائم بیماری ایجاد شده افراد باید درمان را زیر نظر پزشک انجام دهند تا دوز دارو‌ها به طور صحیح و به مدت کافی مصرف شود.

 

دبیر انجمن آسم و آلرژی تاکید کرد: نکته دیگری که نباید فراموش کرد این است که افراد این آلرژی‌ها را نباید با سرماخوردگی و عفونت اشتباه بگیرند و به طور خودسرانه از داروهایی از جمله آنتی بیوتیک استفاده نکنندچرا که استفاده از این دارو‌ها نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند مضر هم واقع شود.

 

وی ادامه داد: البته در بیمارانی که این علائم در سالهای گذشته تکرار می‌شود و با داروهای فعلی به طور مناسب کنترل نمی‌شود بهتر است که از حساسیت زدایی استفاده کنند تا از تظاهرات بیماری جلوگیری کنند.

 

موحدی در خصوص استفاده خودسرانه از داروهای ضد آلرژی نیز گفت: باید توجه داشت که در صورت مصرف این دارو‌ها نمی‌توان کارهای حساس و دقیق را به خوبی انجام داد؛ به عنوان مثال مصرف این دارو‌ها برای افرادی که رانندگی می‌کنند می‌تواند بسیار خطر آفرین باشد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار