عبدالحمید قدیریان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، در خصوص هنر انقلاب اسلامی و شهید آوینی گفت: انقلاب ما زیربنای فرهنگی داشته، تنها قسمتی که در این 30 سال به آن توجه نگردید و به قابلیت هایش پرداخته نشد، همین قسمت فرهنگ بوده؛ نگرانی حضرت آقا برای امسال نیست و چندین سال است که ایشان نگران این حوزه هستند، اما کسانی که باید گوش دهند یا حواسشان جای دیگر است یا اصلاً گوش نمی دهند. ایشان امسال را فرهنگ نامگذاری کردند که شاید جوششی شود و حرکت و اتفاقی رخ دهد تا شاید افراد اهل فرهنگ و هنر حرکتی کنند.
وی ادامه داد: بخش فرهنگ شامل کوچکترین رفتارهایی که یک مجری در تلویزیون انجام می دهد تا پرخاش های اهل علم در سایت ها و روزنامه ها به یکدیگر می شود؛ همین که یک عالمی حرفی می زند و عالم دیگری با پرخاشگری جوابش را می دهد، اشاعه فرهنگ پرخاشگری است. یکی مشکلات اصلی ما این است که تعریف درستی از فرهنگ نداریم. من بعید می دانم مجموعه های فرهنگی کاری کنند، چون در این 30 سال کاری نکرده اند، پس امسال هم نمی توانند کاری کنند، بنابراین حضرت آقا به جوانان امید دارند. نگاه بیشتر آقا روی جوان هاست تا شاید حرکتی شود. اگر عجله نکنیم فرهنگ از دست می رود.
نقاش و هنرمند انقلابی راجع به سید مرتضی آوینی گفت: ما باید یک تیتر را بگیریم و فکر کنیم. ما هنوز راجع به آوینی فکر نکرده ایم، راجع به آوینی حرکت نکرده ایم، اینکه یک سالگرد بگیریم کاری نکرده ایم. جامعه، ماهواره و تلویزیون راه های خودشان را می روند و ما هم اینجا حرف هایی برای دل خوش کردن می زنیم؛ این کارها تاثیری در فرهنگ ندارد. آیا ما کاری کرده ایم که شهید آوینی در جامعه مان حضور داشته باشد! همین آوینی چند سال پیش، نمی خواهیم دنبال حرف های نو باشیم، آیا ما از حرف های آوینی استفاده کرده ایم!
قدیریان در پایان اظهار داشت: منظر آقای آوینی در مقطعی بسیار زیبا و خوب بود، اما آیا این برای فرهنگ به این گستردگی کافیست؛ شهید آوینی به عنوان یک سکوی پرش و یک استارت بسیار خوب است، اما ما باید پیش رویم و حرکت کنیم. مثل اینکه ما 30 سال است در کنار شهید مطهری ایستاده ایم، لکن امروزه ما باید افرادی مثل آوینی، مطهری و رجایی داشته باشیم. هنوز در 30سال پیش ایستاده ایم و این اشتباه است.