به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صادق زیباکلام امروز در مناظره «حق مسلم» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد در خصوص رویکرد سه دولت خاتمی، احمدینژاد و روحانی در زمینه انرژی هستهای بیان کرد: اساسا باید دید فایده برنامه هستهای برای کشور چه بوده است و تاکنون چه دستاوردهای برای ایران داشته و چه چیزهای را به دست آوردهایم که در مقابل آن، این همه هزینه دادهایم.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: من تاکنون پاسخی دریافت نکرده و متوجه نشدهام که در عمل در مقابل هزینهای که تاکنون پرداخت کردهایم چه چیزی به دست آوردهایم.
زیباکلام خاطرنشان کرد: در سال 84 نحوه تعامل ما با غرب بر سر مسئله هستهای دچار دگرگونی شد و زمانی که احمدینژاد بر سر کار آمد تیم مذاکره کننده قبلی را متهم به خیانت کرد و به دنیا اعلام کرد که ما با تمام توان برنامه هستهای را دنبال خواهیم کرد و مشاهده میکنید که در نهایت تحریمها آغاز و طی دو سه سال اخیر تحریمها کشور را فلج کرد.
وی ادامه داد: سیاست دولت جدید این است که کشور را از چاهی که در آن سقوط کردهایم بیرون کشد.
در زمان ریاست جمهوری خاتمی سیاست عبور از بحران با کمترین هزینه مطرح شد
در ادامه جاوید قربانی اوغلو با اشاره به اینکه پرونده هستهای ایران را در 10 سال گذشته سه مرحلهای میدانم بیان کرد: عبور از بحران با کمترین هزینه و راه نیافتن پرونده هستهای به شورای حکام مرحله اول است که در زمان خاتمی دنبال میشد. مرحله دوم مرحله انتشار بحران بود به طوری که دولت نهم یک رویکرد تهاجمی نسبت به مسائل داشت و این به شکلی بود که در زمان جنگ، اجماع دولتهای ضدایران را نداشتیم اما در زمینه پرونده هستهای ایران دولتهای غربی بر ضد ایران به یک اجماع رسیدند.
سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی ابراز داشت: مرحله سوم که از زمان روی کار آمدن روحانی مطرح شده استراتژی برد برد است که نظام به این نتیجه رسید که چنانچه از این بحران جلوگیری نکنیم دچار مخاطره در تمامی مسائل خواهیم شد.
وی ادامه داد: البته با این امر مخالف هستم که عنوان میشود هستهای برای ما سودی نداشته است؛ بلکه یقینا دانش هستهای نه تنها برای ایران که برای دیگر کشورها نیز سودآور است اما معتقدم چنانچه با دنیا وارد چالش نمیشدیم و یا چنانچه از این چالش بهتر بهره میبردیم امروز این همه هزینه نمیدادیم.
اصل دعوای دنیا با ایران بر سر پیشرفت ایران است
در ادامه ناصر نوبری با اشاره به اینکه در دولت گذشته فضا برای بحث در خصوص این مسائل وجود نداشت ضمن طرح این پرسش که هزینه و دستاورد برنامه هستهای برای کشور ما چه بوده است؟ تصریح کرد: با دیدگاه زیباکلام در خصوص نداشتن دستاورد برنامه هستهای مخالف هستم و معتقد هستم مسئله هستهای نه تنها برای ایران هزینه نداشته که بسیار سودآور بوده است.
سفیر سابق ایران در شوروی ابراز داشت: چنانچه در یک مسیر دچار مشکلاتی شدیم نباید مسیر اصلی استراتژی را فراموش کنیم، انرژی هستهای یک ارزش و اصل ارتقاء کشور در حد انرژی هستهای بسیار ارزشمند است.
وی یادآور شد: تمامی فنون مهندسی با برنامه هستهای پیشرفت خواهند کرد چنانچه یک کشور خواهان پیشرفت است باید تمامی مراحل و مسائل علمی پیشرفت کنند زیرا همگی با هم در ارتباطاند.
نوبری با بیان اینکه اصل دعوای دنیا با ایران پیشرفت ایران است افزود: چنانچه ایران این حلقه را طی نکند به معنای این است که سقفی برای کشور ساختهایم بنابراین چنانچه ایران خواهان پیشرفت در تمامی مسائل است چارهای جز طی کردن حلقه هستهای ندارد.
چنانچه هستهای قرار بود ارتقاء علمی داشته باشد امروز کره شمالی باید پیشرفتهترین کشور دنیا میشد
در ادامه صادق زیباکلام بیان داشت: چنانچه برنامه هستهای قرار بود موجب ارتقاء علمی و صنعتی کشور شود امروز باید کره شمالی پیشرفتهترین کشور دنیا میشد در حالی که همه میدانیم چنانچه کمکهای ژاپن، کره جنوبی و اتحادیه اروپا نمیبود کره شمالی تا کنون از پای درمیآمد.
این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: زمانی که احمدینژاد در سال 84 دولتهای قبلی را محکوم میکرد در آن هشت سال بر روی دو نکته بسیار مانور میداد و عنوان میکرد یک دلیل مخالفت غرب با مسئله هستهای ایران این است که می دانند چنانچه ایران به انرژی هستهای دست یابد انقلابی در این کشور رخ خواهد داد.
وی ادامه داد: نکته دوم این بود که همیشه احمدینژاد عنوان میکرد هستهای باعث خواهد شد 250 رشته اقتصادی در کشور ایجاد شود و این یکی دیگر از علل مخالفت غرب با هستهای شدن ایران است.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به اینکه امروز به دلیل اینکه شورای امنیت عنوان میکند مسئلهای که خلاف امنیت ملی و در خصوص برنامه هستهای است نباید مورد نقد قرار گیرد گفت: بنابراین در آن دوره ما نمیتوانستیم و امروز نیز نمیتوانیم مقالهای بنویسیم و در اینجا مطرح میکنم، آقای احمدی نژاد یک نمونه از آن 250 مورد رشته اقتصادی را که هستهای شدن ایران ایجاد میکند نام ببرد.
زیباکلام خاطرنشان کرد: دلیل دیگر مخالفت غربیها در زمینه هستهای علم و دانش آن مطرح میشد در حالی که امروز مشاهده میکنیم مرزهای علم ودانش را برنامه هستهای نمیشکافد بنابراین از نظر علمی این مطالب صحیح نیست.
کره شمالی تبدیل به بچه شرور شده است
در ادامه قربانی اوغلو بیان کرد: کره شمالی تمام مایملک خود را بر روی برنامه نظامی گذاشته و مشاهده میکنید که امروز تبدیل به یک بچه شرور شده است در حالی که ایران این گونه نیست بنابراین ایران را نمیتوان با کره شمالی مقایسه کرد.
سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی ادامه داد: ما دچار افراط و تفریط شدهایم و این مسئله به دلیل این است که مجموعه نظام به صورت هماهنگ عمل نکردند به همین دلیل دنیا در خصوص مسئله هستهای ایران دچار شک و تردید شده است.
وی افزود: باید با خرد جمعی به این نتیجه می رسیدیم که فناوری هستهای را میتوان ادامه داد، به این شرط که با تندرویها صد برابر هزینه ندهیم.
وی تأکید کرد: ما در هیچ دورهای مانند هشت سال دوره احمدینژاد بیآبرو نشدیم و آن هشت سال مثل این بود که شخصی سنگی را درون چاه بیندازد.
اوغلو بیان کرد: طی این هشت سال هشت قطعنامه علیه ایران به تصویب رسید و این در حالی است که میتوانستیم دانش هستهای را که پله ترقی کشور است را بدون رخ دادن این بحرانها داشته باشیم.
در دوره احمدینژاد دیپلماسی ایران تعطیل بود
نوبری با اشاره به اینکه زیباکلام تنها سرمایهاش در تمام سخنانش، نقد هشت سال گذشته است تصریح کرد: در دوره احمدینژاد دیپلماسی ما تعطیل و تنها شعار میدادیم.
سفیر سابق ایران در شوروی افزود: نباید در این راستا تنها کره شمالی را مثال زد آلمان، استرالیا، ژاپن و دیگر کشورها را نباید فراموشی کرد.
وی خطاب به زیباکلام گفت: سنی از شما گذشته و سر کلاس به دانشجویان درس میدهید بنابراین باید بحث تخصصی انجام شود.
نوبری خاطرنشان کرد: احمدینژاد شعارهای ملی را بدلی مطرح کرده بنابراین در دوره قبل افراط بسیار مشاهده کردیم و این دوره نیز شاهد تفریط هستیم.
برنامه هستهای کمر کشور را شکسته است شعار نیست
زیباکلام بیان کرد: اینکه عنوان میشود کشورهای دیگری هستند که به سمت انرژی هستهای رفتهاند و پیشرفت کردهاند صحیح است اما زمانی که عنوان میکنند برنامه هستهای دستاوردی نداشته است دلیلش راه و روش طی شده آن است زیرا نگاه به هستهای و مخالفت غربیها با برنامه هستهای ایران بدل به یک ابزار ایدئولوژیک در دست برخی شده که مطرح میکنند مخالفت غربیها در مقابل مسئله هستهای حقانیت ما را میرساند.
وی ادامه داد: مشکل به جای رسیده است که به جای اینکه برنامه هستهای عاملی برای پیشرفت باشد به برنامهای برای رویارویی با غرب تبدیل شده بنابراین نگاه ما به برنامه هستهای تبدیل به یک نگاه ایدئولوژیک شده است.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: امروز هم این نگاه وجود دارد و کم نیستند کسانی که امروز با توافقنامه ژنو مخالف هستند؛ از برنامه هستهای بهرهبرداری شد برای اشاعه غربستیزی، به این دلیل است که عنوان میکنم برنامه هستهای مشکل آفرین شد.
زیباکلام یادآور شد: در دوران احمدینژاد سوالی مطرح شد با این مضمون که آیا تحریمها باعث مشکلات شد یا سوءمدیریت که بسیاری سوءمدیریت را مطرح کردند و عنوان شد تحریمها سالهاست که وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه برنامه هستهای کمر کشور را شکسته است شعار نیست تصریح کرد: اورانیوم غنی شده در فردو و نطنز برق تولید میکند که برای کشور بسیار گران تمام میشود این در حالی است که میتوانیم همین اورانیوم را از بازار آزاد بسیار ارزانتر خرید کنیم.
امروز بین اسرائیل و امریکا شکاف رخ داده است
در ادامه قربانی اوغلو بیان کرد: ظریف دارای ادب دیپلماتیک است و این مسئله مسئلهای است که در هشت سال گذشته نبود؛ بنابراین توافق ژنو باعث شد مقداری از تحریمها لغو شود و ایران با یک اقبال بینالمللی مواجه شود و دنیا فهمید ایران در صدد است با زبان منطق سخن گوید و اهل مذاکره است.
سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی با اشاره به اینکه امروز بین اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد شده گفت: مشاهده میکنید در خصوص مسئله توافقنامه ژنو بین آمریکا و اسرائیل شکاف ایجاد شده و آمریکا سعی در متقاعد کردن اسرائیل در خصوص توافقنامه دارد.
وی با بیان اینکه اقدامی که در چند ماه اخیر رخ داد در حد یک معجزه بود که باعث نجات کشور شد گفت: میر حسین موسوی به برنامه هستهای معتقد بود و دانش هستهای را جزو ملزومات نظام می دانست.
تحریم از ابتدای انقلاب شروع شد نه از زمان تولید انرژی هستهای
در ادامه نوبری ضمن بیان اینکه برخی عنوان می کنند هستهای بهانهای برای آمریکاستیزی است اشتباه است یادآور شد: تحریم از ابتدای انقلاب شروع شد نه از زمان تولید انرژی هستهای؛ زیباکلام نه تنها با مسئله هستهای مخالف است بلکه همین عقیده را نیز در مورد نفت دارد.
سفیر سابق ایران در شوروی گفت: دیدگاه زیباکلام این است که با هر مقاومت در برابر زیاده خواهی استکبار مخالف است، هر نوع تلاش برای کشور هزینه و دردسر دارد؛ بنابراین این طرز تفکر اشتباه است که تصور کنیم هیچ هزینهای نخواهیم داد.
هدف انقلاب آمریکاستیزی نبود بلکه هدف انقلاب آزادی بیان و انتخابات بود
زیباکلام تصریح کرد: مشکل نوبری و امسال وی این است که پشت یکسری شعار سنگر گرفته و تمامی مصالح کشور را فدای این شعارها میکنند.
این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: هدف انقلاب آمریکاستیزی نبود بلکه هدف این بود که زندانی سیاسی نداشته باشیم و کشور دارای آزادی انتخابات، بیان و اندیشه باشد نه اینکه سه شخصیت سیاسی کشور بدون هیچ محاکمهای در حصر به سر ببرند.
وی تأکید کرد: میدانید به چه علت غربیها با برنامه هستهای ایران مخالف هستند زیرا جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که عنوان میکند در صدد است اسرائیل رانابود کند به همین دلیل غربیها مخالف هستند.
وی بااشاره به اینکه قبل از اینکه سازمان مجاهدین فعالیت هستهای ایران را لو دهد ما مخفیانه این کار را میکردیم به چه علت این کار صورت میگرفت یادآور شد: پارس جنوبی حوزه مشترک ایران 75 میلیونی، با قطر دو میلیون نفری است سال گذشته همین قطر دو میلیون نفره بسیار بیشتر از ایران از این حوزه نفت برداشت کرد و این به دلیل تحریمهاست.
زیباکلام افزود: سی سال پیش ترکیه صادرات نداشت اما امروز صادرات ترکیه به 150 میلیارد دلار در سال رسیده است و این در حالی است که ما در اینجا با یکسری شعار مانند دونکیشوت زندگی میگذرانیم، مسئولیت ما تنها گفتن مرگ بر آمریکا نیست.
در نظامی که نتوان دغدغه را مطرح کرد بابک زنجانیها در امان خواهند بود
در ادامه اوغلو تصریح کرد: کشور 75 میلیونی ایران با توجه به برخورداری از ثروتهای عظیم و سرمایه نیروی انسانی شایستگی این را دارد که زندگی به مراتب بهتر از این داشته باشد.
سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی یادآور شد: برای ایران زیبنده نیست که وضعیت سلامت کشور این گونه باشد در تمام کشور عراق بیماری که در یک بیمارستان دولتی بستری میشود یک دینار هم نمیپردازد.
وی گفت: در نظامی که نتوان دغدغه را مطرح کرد بابکزنجانیها در امان خواهند بود.
در دوره خاتمی با آمریکا همکاری کردیم اما در نهایت محور شرارت شدیم
نوبری خاطرنشان کرد: فلاکت ایران از امروز و دیروز نیست ایران بهشت نبود که امروز اینگونه شده باشد اول انقلاب آمریکاستیزی وجود نداشت، هر جا که آمریکا حاضر شد ما نیز حاضر شدیم در ابتدا ایران با آنان همکاری میکرد.
سفیر سابق ایران در شوروی ادامه داد: در زمان خاتمی با آمریکا همکاریهای صورت گرفت اما همانموقع بوش اعلام کرد ایران محور شرارت است. بنابراین این تفکر که برخی تصور میکنند باید در مقابل مشکلات ایجاد شده کوتاه آمد بسیار اشتباه است زیرا در چنین شرایطی پیشرفت حاصل نخواهد شد.
تنها کشورهای مستقل دنیا کوبا، ایران، سوریه و کره شمالی هستند!!
زیباکلام گفت: برخی عنوان میکنند علت مخالفت آمریکا با ایران مستقل بودن ایران است وآمریکا چشم دیدن کشور مستقل را ندارد؛ این به معنای این است که آمریکا با هر کشور مستقلی مخالف است؛ بنابراین تمامی کشورهایی که با آمریکا مشکل ندارند نوکر آمریکا هستند و تنها ایران، سوریه، کوبا و کره شمالی هستند که مستقل هستند.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: بعد از انقلاب در سالگرد انقلاب الجزایر عدهای سیاستمداران ایران از جمله بازرگان به مراسم سالگرد انقلاب الجزایر دعوت شدند در آنجا هیئت امریکایی تقاضای ملاقات با هیئت ایرانی را کرد.
وی ادامه داد: در این ملاقات هیئت امریکایی به ایران گفت: انقلاب شما را به رسمیت میشناسیم و دو کشور با یکدیگر دعوا ندارند و خواهان این هستیم سفارتخانه طرفین در دو کشور دایر باشد.
زیباکلام یادآور شد: حاصل این شد که زمانی که بازرگان به ایران آمد همه به وی حمله کردند و بازرگان زمانی که با موج مخالفتها مواجه شد عنوان کرد نه ایشان «امام» محمدرضا پهلوی هستند و نه من هویدا.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نسل جوان یک وظیفه دارد و آن این است که بررسی کنند چرا بنیانهای دمکراتیک انقلاب از بین رفت و به جای آن آمریکاستیزی مطرح شد.
مردم به برنامههای سیاست خارجه روحانی رای دادند
اوغلو با اشاره به اینکه تیم هستهای ما با تمام توان در جهت منافع کشور عمل میکند تصریح کرد: مردم به برنامههای سیاست خارجه روحانی رای دادند.
سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی ادامه داد: نخستین تحریم ایران در زمینه هستهای شش ماه بعد از سکانداری احمدینژاد بود و تا قبل از این تحریم هستهای وجود نداشت.
استراتژی آمریکا این است که قد ما از اسرائیل بالاتر نرود
در ادامه نوبری خطاب به زیباکلام گفت: ما در دوره واقعیتها زندگی میکنیم استراتژی آمریکا این است که قد ما از اسرائیل بالاتر نرود.
سفیر سابق ایران در شوروی در پایان خاطرنشان کرد: حسنی مبارک با اسرائیل هم دست شد اما مشاهده میکنید که مصر به چه فلاکتی افتاد به همین دلیل است که جوانان مصری انقلاب کردند.
اما آدم بميره بهتر از اينه که يه روز مثل آقاي صادق زيباکلام زندگي کنه.
پس هدف اصليه انقلاب انتخابات آزاده!!!!
اين درحاليه که
هدف اصلي امام از انقلاب، اجراي قوانين اسلامي و حاکميت ارزشها است.
جناب دکتر زيباکلام اخيرا رفقات ميگن بايد همجنس بازي و ازدواج با محارم هم آزاد بشه!
شما نبودي که ميگفتي من امام حسين و ائمه رو قبول دارم صرف اينکه امام من هستن؟
ديگه به فلسفه عاشورا کاري ندارم و...
يا ميگفتي نماز رو چون خدا گفته ميخونم ديگه به فلسفش کاري ندارم!
غربيا امثال شما روشنفکران به اصطلاح! مذهبي و سطحي نگر رو ميبينن که ميان از اين چرنديات و سخنان سخيف ميزنن!
لطفا خودتون رو اصلاح کنيد...
ميترسم آخر عاقبت شما هم بشه مثل امثال مهاجراني ها و کديورها و فريبا داوودي مهاجرهاااااااا!!!!!
خدا همه را به راه راست هدايت کند . ان شاء الله
بنيان دمکراتيک چه برگ پاره اي از کدوم دفتر خاطراته؟
آمريکا ستيري ، ادبيات مقاومت و استقامت ، استقلال ، اينها اصول انديشه امام راحل هستش
ضمنا زنداني سياسي نفرماييد ، بفرماييد فتنه گر هايي که تمام ميراث فرهنگي و معنوي و اجتماعي ما رو داشتند به باد مي دادند .جناب زيبا کلام انقلاب و انقلابگري هزينه پرداختن هم دارد ولي گدايي کردن فقط يه مقدار سرخم کردن ميخواد و دراز کردن 30 سانت دست و گرفتن صدقه .
آقاي زيبا کلام ،کاش اين زيبايي فقط در نام شما خلاصه نمي شد . کاش رد پايي از منطق و صداقت در کلام شما نيز ديده مي شد و به چشم واقع بينانه اي مسايل را مي ديديد و منصفانه تحليل مي کرديد. برنامه هسته اي کمر کشور را نشکسته است ، کمر کشور را افراد به اصلاح روشنفکر غربزده اي که بجاي تکيه بر خداوند بزرگ و توانمندي خود ،ملت و کشورشان به قدرت هاي پوشالي و استکباري دل خوش کرده و تکيه زده اند، شکسته است .انقلاب ما براي استقلال ، آزادي و جمهوري اسلامي بود و اين ملت براي تحقق آن خون داد و 98 درصد به آن راي مثبت دادند . دنياي استکبار مخالف خواست ملت ما ست و برنامه هسته اي ، حقوق بشر و ... بهانه است .در ضمن اگر آزادي نيست چرا شما آزادانه همه اصول ، ارزشها و آرمانهاي امام و ملت را نشانه رفته ايد؟!