کد خبر:۳۰۸۴۴۳
حجت‌الاسلام شهاب مرادی:

کار در فرهنگسرا، اثربخشی بیشتری نسبت به رسانه دارد/ تعطیلی 61 برنامه فراگیر فرهنگی

مرادی گفت: وقتی یک کاری در یک فرهگسرا با 70 مخاطب یا 1000 مخاطب اجرا می‌شود تاثیر بیشتری از یک کار ویژه‌ رسانه‌ای دارد.
کار در فرهنگسرا، اثربخشی بیشتری نسبت به رسانه دارد/ تعطیلی 61 برنامه فراگیر فرهنگی

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست رسانه‌ای حجت‌الاسلام والمسلمین شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بعد از ظهر امروز دوم اردیبهشت ماه برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام مرادی گفت: در پایان سال 92 سلسله نشست‌هایی با عنوان مدیریت جهادی برگزار شد. مدیریت جهادی با کار جهادی متفاوت است، مدیریت جهادی مبتنی بر کار، درایت و کار حساب شده و احتساب آن با خداوند است. شعار ما در سال 93 «تهران، شهر مهربانی» است.
 
وی تصریح کرد: این شعار براساس سبک زندگی است که امروز در دستور کار داریم. الگو و سند بالادستی ما در سبک زندگی فرمایشات مقام معظم رهبری در سفری که به خراسان شمالی داشتند، هست. ما 32 سوالی که ایشان مطرح کردند را در 28 محور دسته‌بندی کردیم، اما ما در یک سال نمی‌توانیم به تمام این محورها برسیم، در نتیجه در سبک زندگی بر دو موضوع اخلاق اسلامی و رفتار شهری و زیست شهری تمرکز کردیم.از جمله موضوعات مهم قانون‌گرایی و اخلاق اسلامی ،‌فرهنگ صبر و آرامش، پاسداشت گویش‌ها و هویت ملی، گسترش و تقویت خوداتکایی در جامعه، ترویج مراجعه به متون دینی، ارتقا اعتصام به همبستگی اجتماعی، آشناسازی شهروندان با مشکلات شبکه‌های اجتماعی از جمله رویکردهای ما است.
 
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری با بیان اینکه ما باید به کارهایی با مخاطب کم نیز اهمیت بدهیم، اظهار داشت: ما باید توجه کنیم که وقتی یک کاری در یک فرهگسرا با 70 مخاطب یا 1000 مخاطب اجرا می‌شود تاثیر بیشتری از یک کار ویژه‌ رسانه‌ای دارد، چراکه مخاطبان آن حضوری هستند و وقتی این اتفاق در نقاط مختلف شهر صورت می‌گیرد مخاطبان بالایی دارد. اهدافی که در سازمان داریم 17 هدف کلی است که از جمله آن تجلیل از مفاخر فرهنگی، هنری و علمی شهر تهران، تجلیل از خانواده‌های شهدا، احیای نمادهای جوانمردی ، تولید نماد مهربانی با طبیعت، تولید فیلم سینمایی، سمفونی، تئاتر، برنامه‌های گفت‌وگو محور و پاتوق‌گونه و... است. ما تئاترهای مشارکتی خیابانی را داریم و بر روی مسئله کنترل خشم در همه کارهایی که انجام می‌دهیم تاکید داریم.
 
فضای کار برای گروه‌های خودجوش مردمی را فراهم می‌کنیم
 
حجت‌‌الاسلام مرادی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر استفاده از امکانات سخت‌افزاری و کمک به نیروهای خودجوش مردمی در عرصه فرهنگ و هنر گفت: بنده با این نکته موافقم و ما ناراحتیم از اینکه چرا گروهی نیست که ما با آن‌ها کار کنیم، من روزی که به سازمان آمدم سوالی که از معاون هنری کردم همین بود، اما ما یک گروه آماتوری تئاتر هم نداریم، حتی در کانون‌های مساجد هم دیگر فعالیتی به آن صورت نیست که بخواهیم فضای تمرین و اجرا در آنجا قرار دهیم. اتفاقا این از آن مسائلی است که حتما باید از ما خرده گرفته شود،‌ چراکه در این موضوع ضعیف کار کرده‌ایم.
 
وی تصریح کرد: ما نشست‌هایی را با مسئولان ارشاد و علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده‌ایم تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها و استعداد‌های موجود در فضای تئاتر استفاده کنیم، در این عرصه دیدگاه‌های بسیار خوبی در بین بچه‌های متدین و جوان وجود دارد. ما اگر مخاطب آن را داشته باشیم بدون شک کمک می‌کنیم و از همین جا هم اعلام می‌کنیم که گروه‌های تئاتری که حتی می‌خواهند کار را آغاز کنند مراجعه کنند تا بتوانیم فضای آموزش و تمرین و اجرایشان را تامین کنیم.
 
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، افزود: ما ظرفیت محدودی داریم. در مقابل ظرفیت دیگر ادارات، نهادها، دانشگاه‌ها و مدارس می‌توانند بعداز ظهرهای خود را در اختیار گروه‌های مردمی و همان جوان‌هایی که حضرت آقا در سخنرانی مشهد مقدس فرمودند که کارهای خودجوش فرهنگی خوبی از سوی آن‌ها صورت می‌گیرد، اختصاص دهند. این ظرفیت کلاس‌های مدرسه‌ای که در بعداز ظهر خالی است و عددی است که ما در هر فصل 40 هزار نفر را آموزش می‌دهیم، اگر محدودیت مکان را بهتر کنیم، استفاده بیشتری می‌شود و یا سالن‌هایی که در اختیار دانشگاه‌ها است، ظرفیت خوبی است.
 
حجت‌الاسلام مرادی با بیان اینکه ما به اندازه ظرفیت خودمان استقبال می‌کنیم، اظهار داشت: تاکید می‌کنم که انتقادی که به مرکز مشارکت‌های خودمان وجود دارد، این است که اصلا نتوانستیم ظرفیت‌های ارزشی و مردمی شهر تهران را سر خط کنیم. جوانان ارزشی که دغدغه‌های آن‌ها منطبق با دغدغه‌های ما است. دغدغه‌هایی که با اهداف کلان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حوزه سبک زندگی، هویت ملی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می‌توانند به ما کمک کنند.
 
هنر برای هنر در ماموریت‌های ما نیست و مورد پسند هم نیست
 
وی در ادامه در مورد دیدگاه شخصی خود به موسیقی و رویکرد سازمان فرهنگی هنری شهرداری در مقابل موسیقی گفت: حضور من در مجلس ختم همسر مرحوم بنیامین بهادری بیشتر به دلیل روابط شخصی و دوستانه بنده بوده است. اما فضایی که در مورد موسیقی در سازمان داریم این است که هنر و فرهنگ را به عنوان یک رسانه می‌بینیم، یک واسطه که هدف و پیام ما را به جامعه برساند. هنر برای هنر در ماموریت‌های ما نیست و مورد پسند هم نیست که هنر برای خودش اصالت دارد. ما حتما از بنیامین بهادری، مازیار فلاحی تقاضای کار می‌کنیم، حتی به فلاحی شخصا زنگ زدم و گفتم که اگر کاری در کنار ترانه «لیلا» دارند ما حتما حمایت می‌کنیم، اگر می‌خواهد آلبوم شود می‌توانیم حتی آن را خریداری کنیم.
 
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تصریح کرد: اگر یک موسیقی درباره هویت ملی، جامعه را کمک کند، ما حمایت می‌کنیم. اما اگر قرار باشد فضا هیجانی شود، نه. در مورد آموزش و ترویج موسیقی بگویم که جزء اهداف ما نیست و خیلی از اعضای شورای شهر هم ناراحت شدند و مصاحبه تند کردند. اگر بازهم مصاحبه تند کنند باز به کارمان ادامه می‌دهیم. در شهر تهران آموزشگاه‌های موسیقی بسیاری وجود دارد که کار می‌کنند و هنرجو دارند و ما هیچگاه با این افرادی که در این عرصه سرمایه‌گذاری کرده‌اند رقابت نمی‌کنیم. در واقع شما از بنده در عرصه موسیقی تنها کمک به موسیقی فاخر، تخصصی و فوق تخصصی را بخواهید. البته اگر فضای تمرینی را اساتید بخواهند ما در اختیار آن‌ها می‌گذاریم.
 
نگاهی که به ما به چشم قلک نگاه می‌کنند، یک نوع توهین است
 
وی افزود: واقعا ما چند سرود داریم که وقتی پخش می‌شود شما احساس وطن دوستی می‌کنید؟ در جریان زلزله بم ما چند سرود و آهنگ داشتیم باعث شور و هیجانِ کمک کردن به این مردم در جامعه شود. سال 59 تا 67 فضایی که داشتیم چه بود، واقعا اگر اسطوره‌ای مانند آهنگران نبود ما چه می‌کردیم در فضای هنر، نوحه‌ای که روح حماسه را در جامعه می‌دمد توسط ایشان خوانده شد. ما در فصل بهار اجرایی از حسام‌الدین سراج خواهیم داشت که در فضای ارزشی و نوستالژیک است. این فضاها برای ما مهم است، حتی اگر موسیقی باشد که عاشقانه باشد و کمک به قوام خانواده بکند نیز استقبال می‌کنیم و این اثر فاخر است.
 
حجت‌الاسلام مرادی با تاکید بر اینکه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران رابطه مالی خود را با رسانه‌ها قطع می‌کند، اظهار داشت: نگاهی که به ما به چشم قلک نگاه می‌کنند، یک نوع توهین است. ما اصلا به دنبال این نیستیم که اگر در کاری مشارکت کردیم همه جا اعلام کنیم. در اصل وقتی یک کار ارزشی خوب در حال انجام است ما باید بدون سر و صدا به آن کمک کنیم و اصلا برایمان مهم نیست که اسم ما باشد. در مدیریت جهادی اخلاص هم معنا پیدا می‌کند و اگر قرار باشد هر کاری کنیم فریاد بزنیم، کار درستی با بیت‌المال نیست.
 
وی درباره پروند پرویز تناولی،‌ هنرمند هنرهای تجسمی با تاکید براینکه این پرونده مختومه شده است، گفت: موضوع پرونده این هنرمند این است که ما علیه وی نه اقدام قضایی کردیم و نه شکایتی کردیم. بلکه تناولی و وکیلش از ما شکایت کردند و پس از دریافت حکم قضایی با جرثقیل به موزه امام علی(ع) رفتند و هیچ ارتباطی به اینکه سازمان 10 سال پیش آثاری را به قیمت 600 میلیون تومان از وی خریده است، ندارد. ما از روند شکایت، احضار و حکم دادگاه هیچ اطلاعی نداشتیم.
 
حجت‌الاسلام مرادی با بیان اینکه قرار ما در سازمان این بود که هیچ کار خبری در این خصوص انجام ندهیم، گفت: به هر حال یک هنرمند به هر دلیلی احساس کرده است که حقی دارد و قانون نیز برایش این حق را قائل شده است. حکمی که صادر شد ربطی به هنرمند ندارد، بلکه این ایراد به قوه قضاییه وارد است و ما اصلا در تمام مراحل دوست نداشتیم که این مسئله رسانه‌ای شود. با اینکه تناولی و وکیلشان مصاحبه‌هایی با یکی از رسانه‌ها انجام داده بودند و نشر اکاذیب کار درستی نیست، باز هم سکوت کردیم.
 
وی افزود: این درست و اخلاقی نیست که اگر یک اثر هنری را به عنوان مثال الان در حراج کریستی به قیمت بالاتری می‌خرد پس من باید بروم آن را که 10 سال پیش فروخته‌ام پس بگیرم، بنده حتی به شخص تناولی هم زنگ زدم گفتم شما اگر جای من بودید و به شما می‌گفتم که یک مجسه‌ای را که 10 سال پیش خریداری شده پس بدهید کار درستی است؟ اصلا این اتفاق بار حقوقی دارد و آیا دستگاه نظارتی از ما سوال نمی‌کند که چرا این کار را کرده‌ایم و مجسه‌ای که با پول بین‌المال خریداری شده و متعلق به مردم تهران است را چکار کرده‌ایم. به هر حال پرونده این اتفاق پس از دادگاه و ارائه ادله‌های درست مختومه اعلام شد.
 
کسر بودجه باعث تعطیلی 61 برنامه فراگیر فرهنگی ما شد
 
در ادامه حجت‌الاسلام مرادی با بیان اینکه 61 برنامه فراگیر فرهنگی هنری سازمان به دلیل کمی بودجه تعطیل شده است، گفت: بودجه ما 40 درصد افزایش داشته است و ما به دنبال این هستیم که این 61 برنامه را گام به گام احیا کنیم. در حوزه سینما نیز بنای در اکران فیلم‌ها در سالن‌های سینمایی سازمان، تعامل با آثار است. تلاش داریم اغلب تا برنامه‌های فراگیری که داشته‌ایم با تغییراتی کارشناسی انجام دهیم.
 
شهاب مرادی همچنین با تاکید بر اینکه این سازمان 17 هدف کلی دارد پرداختن به موضوعاتی از جمله مفاخر هنری و علمی شهر تهران ایجاد پاسخ‌هایی برای جوانان ، گردشگری هدفمند، احیای نمادهای جوانمردی ، تولید نماد مهربانی با طبیعت، تولید فیلم سینمایی، سمفونی، تئاتر و ... را از جمله اهدافی دانست که همگی و به ویژه در بخش هنری براساس مهربانی دنبال می‌شود.
برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار