رسول دشتی در گفت و گو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با اعلام خطر به دانشجویان در مورد ضررهای استفاده از لوازم آرایش بیان کرد: این مواد سبب پیر شدن پوست و ابتلا به انواع سرطان می شوند.
وی افزود: زیبا به نظر رسیدن، کمبود اعتماد به نفس، تقلید از ژورنال و مدلینگ های غربی، به روز شدن و کسب مقبولیت در جامعه از جمله دلایلی است که مستعملین مواد آرایشی برای توجیه نمودن کار خود بیان می کنند.
معاون دارو و غذای علوم پزشکی ایلام با بیان این که به دلیل تحریم بودن کشورمان، شرکت های معتبر جهانی از ارسال مواد آرایشی استاندارد به ایران خودداری می کنند گفت: بیشتر مواد آرایشی- بهداشتی که وارد مرزهای کشور می شوند تقلبی هستند و به صورت قاچاق از مرزهای شمال غرب به ایران وارد می شوند.
دشتی با ابراز تاسف از فراگیر شدن اپیدمی آرایش در میان قشر فرهیخته دانشگاهی حتی پسران، تصریح کرد: 85 درصد از مواد آرایشی- بهداشتی موجود در بازار قاچاق هستند و تنها 10 درصد از اقلام موجود دارای مجوز وزارت بهداشت می باشند.
وی ابراز کرد: خرید لوازم آرایشی قاچاق و استعمال آن سبب بروز عفونت های پوستی، زخم های جلدی، شکنندگی و ریزش مو، کچلی، آکنه و بروز صدمات جبران ناپذیری در بدن شخص مصرف کننده می شود که بهبود عوارض ناشی از آن هزینه های مالی بسیاری را به شخص مذکور تحمیل می کند.
معاون دارو و غذای علوم پزشکی ایلام به بروز شرایط حاد ناشی از استفاده مستمر از مواد آرایشی اشاره کرد و افزود: ترکیبات شیمیایی مانند پارابین و فتالات سبب ایجاد تومورهای بدخیم سرطان به ویژه در ناحیه سینه می شود.
دشتی هشدار داد: به طور متوسط، اگر هر زن ایرانی در طول سال از 4 وسیله آرایشی استفاده کند 3 کیلوگرم سموم شیمیایی را در بدن خود وارد نموده است.
وی به کسانی که از لنزهای زیبایی استفاده می کنند اخطار داد: لنزهای سطحی که بدون دستور پزشک در فروشگاه های بهداشتی، بوتیک ها و صفحات وب به صورت آن لاین خریداری می شوند به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از سرب، سبب بروز خراشیدگی در قرنیه چشم، ایجاد عفونت، ریزش مژه ها، التهاب چشمی و کور شدن دائم خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به ملاک های زیبایی در کشورهایی جهان اشاره کرد و گفت: اولویت زیبارویی در فرانسه به عنوان مهد تولید و بزرگترین صادر کننده لوازم آرایش در جهان چهره طبیعی و بدون رنگ و لعاب افراد است.
دشتی حداقل سن مصرف لوازم آرایشی در ایران را 15 سال دانست و تصریح کرد: کشور ما با مصرف یک میلیارد دلاری مواد آرایشی عنوان سومین و هفتمین وارد کننده اقلام آرایشی در خاورمیانه و جهان تبدیل شده است.
وی استفاده مکرر از کرم پودرهای برنزه کننده و دستگاه سولاریوم خطرناک خواند و خاطرنشان کرد: برنزه کردن سبب افزایش جذب اشعه فرابنفش می شود این فرایند احتمال ابتلا به ملانوم، کشنده ترین سرطان پوست را افزایش می دهد.
معاون دارو و غذای علوم پزشکی ایلام بیان کرد: با پیمودن ساده ترین راه یعنی عدم استعمال مواد آرایشی از سلامت خود صیانت نمایید.
دشتی با توصیه به کسانی که اعتماد به نفس را در داشتن آرایش تفسیر می کنند گفت: اقلام بهداشتی مورد نظر خود را از داروخانه ها و مراکز معتبر تهیه نمایید، در هنگام خرید به تاریخ تولید، زمان انقضا، مجوز بهداشتی و پروانه ساخت وزارت بهداشت توجه داشته باشید تا از عوارض و صدمات احتمالی مصون بمانید.
وی تاکید کرد: هر کدام از لوازم آرایشی که تغییر رنگ داده اند و یا زمان زیادی از خرید آن ها می گذرد را دور بریزید.