به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، مهدی عباسی در نشست «موجودات کوچک، تهدیدات بزرگ» که امروز با حضور دانشجویان دانشگاه های ایلام در دانشگاه آزاد این استان برگزار شد؛ بیان داشت: یکی از امراضی که در غرب کشور بیداد می کند بیماری سالک یا لیشمانیا است.
وی افزود: این بیماری از حشره ای به نام فبروتوموس به عنوان عارضه ای در نواحی سر و گردن ایجاد می شود، زخم سالک هرگز از بین نخواهد رفت. فبروتوموس در اماکنی که شن و ماسه، رطوبت و نخاله های ساختمانی وجود داشته باشد پرورش می یابد.
استاد دانشگاه های ایلام 50 درصد از مردم جهان و 88 کشور را در معرض لیشمانیا دانست و تصریح کرد: بیشتر کشورهایی که در معرض سالک هستند در قاره آسیا می باشند.
عباسی با اشاره به بیماری مالاریا افزود: یکی از امراض آزار دهنده ای که توسط حشرات به انسان منتقل می شوند، مالاریا است این بیماری توسط پشه آنوفل به وجود می آید.
وی تصربح کرد: نوع دیگری از امراض حیوانی که توسط پشه ها به انسان منتقل می شود تب کریمه کنگو است، این تب توسط گزش کنه و انتقال ویروس بونیا به بشر منتقل می شود، از علائم آن تب حاد و خونریزی شدید است.
این استاد میکروبیولوژی با عنوان کردن نوع دیگری از بیماری ها گفت: شیسوزومو از طریق کرم پهن و حلزن بر میزبان خود که اکثرا کشاورزان و ماهیگیران هستند، انتقال می یابد.
عباسی تایید کرد: ساس بوسه زن نوعی دیگر از حشرات است که فقط در کشورهای آمریکا و مکزیک وجود دارد.
وی با تاکید بر این مطلب که هرگز حشرات را با دست خود معدوم نکنید، تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد به له کردن پشه و مگس در هوا افتخار می کنند.
همکار انستیتو پاستور ایران رعایت اصول بهداشتی را مهمترین عامل برای پیشگیری از بیمار شدن دانست و گفت: تابستان ها برای جلوگیری از ورود حشرات به درب و پنجره ها تور نصب و زمان خواب از پشه بند استفاده کنید.
عباسی ادامه داد: باید شرایطی توسط مسئولان امر و مردم تمهید شود و مناطق قدیمی شهرهای مختلف که آلوده به موریانه هستند پاکسازی گردند.
وی با اعتراض از بینش برخی از هموطنانمان در سفرهای خارج از کشور و نیمه برهنه شدن آن ها تاکید کرد: آیا تا به حال دیده اید توریست هایی که به ایران سفر می کنند از حجم لباس هایشان بکاهند و شلوارک یا لباس آستین کوتاه بپوشند؟
استاد دانشگاه های ایلام ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی با تشویق کردن مردم به پوشیدن لباس های بلند در حین مسافرت های بین المللی آن ها را به حفظ سلامتشان در برابر گزیده شدن ترغیب می کند.
عباسی، مردم، دولت و نهاد خانواده را هسته های اولیه ترویج سلامت دانست و بیان داشت: سازمان بهداشت جهانی در راستای ارتقای سلامت مردم دنیا، دست به سوی آنان دراز کرده است.