وحید اشتری در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان با اشاره به توافقنامه ژنو گفت: چند مسئلهی اساسی در مذاکرات هستهای ما با 1+5 وجود دارد که اگر تیم مذاکره کننده به آن توجه نکنند در گام نهایی به مشکل برمیخوریم.
معاون سیاسی اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران تصریح کرد: مشکل اولی که احتمال اختلاف بر سر آن زیاد است مربوط به مسائل موشکی ایران است که علی الظاهر مسئولین گفتند در این موضع ورود نمی کنند ولی در مقدمه ی توافقنامه 6 ماهه، طرف غربی در مطالبه ای جدی به پایان رضایت بخش قطعنامه شورای امنیت اشاره کرده و بنا به تعریف متفاوت از «پایان رضایت بخش»، این موضوع ابهام ساز و مشکل آفرین خواهد شد.
اشتری افزود: مسئله ی دیگری که در قطعنامه شورای امنیت آورده شده است مواردی در رابطه با حقوق بشر است که این نیز سنگی دیگر است.
وی در رابطه با یک اشتباه استراتژیک دیگر در عقد این توافقنامه نیز بیان داشت: ما در این توافقنامه حق و نیازهای عملی نظیر عقب نشینی از تاسیس راکتور 40 مگاباتی و سانتریفیوژهای نسل سوم و چهارم و نظایر این موارد را علی رغم اینکه مقام معظم رهبری فرمودندتعطیل کردن هیچ یک از تاسیسات هسته ای و هیچ یک از دستاوردها امکان پذیر نخواهد بود را نیز پذیرفتیم و این حق عملی به خواسته های آن ها دامن نیز می زند.
تیم مذاکره کننده در توافق جامع حق R&D ایران را لحاظ کند
معاون سیاسی اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران مسئلهی دیگری را که باید تیم مذاکرهکننده در رابطه با آن پاسخگوی افکار عمومی در داخل باشد را نیز حق R&D ایران بیان کرد و گفت: حق R&D(تحقیق و توسعه) ما در توافقنامه 6 ماهه تصویر نشده است در صورتی که ما باید بتوانیم غنیسازی در هر درصدی را در حد آزمایشگاهی و تحقیق انجام دهیم که اگر این حق در توافق نهایی که به گفتهی تختروانچی تا اواخر تیرماه صورت میگیرد نیز لحاظ نگردد موجب بروز اختلافات جدی خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که طرف غربی در مقابل گامهای اعتمادساز ایران چه گام مثبتی برداشته نیز گفت: مسئله گامهای مثبت آنها نیست، بلکه مسئلهی اساسی بحث گامهای متوازن است به این معنی که در برابر مسافتهای طولانی که ما به سمت آنان دویدیم آنان فقط چند گام برداشتند!
برنج هندی و مرغ ترکیه ای سبد کالا از توافقنامه ژنو آب می خورد
اشتری یکی از اقدامات مثبت غرب را آزادسازی 4 میلیارد دلار از 100 میلیارد دلار اموال بلوکه شدهی خودمان در بانکهای خارج خواند و افزود: زمان توزیع سبد کالا عدهای نسبت به برنج هندی و مرغ ترکیهای داخل این سبد معترض بودند که چرا اقلام وارداتی به مردم میدهند که طبق بررسیهای کمیسیون اصل 90 مجلس مشخص شد در اساس پولی به دست ما نرسیده بلکه اعتباری معادل با آن به ما دادند که باید از خودشان خرید کنیم.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران با اشاره به مصاحبهای که وندی شرمن پس از توزیع سبدکالا داشته گفت: در آن مصاحبه وندی شرمن گفت که روحانی به ما قول داده است این پولها را برای مردم خرج کند که با توزیع این سبد در بین مردم به قول خود وفا کرد.