رئیس سازمان امور دانشجویی گفت: 40 درصد از نیاز دانشجویان به خوابگاه در دانشگاهها و توسط مسئولان برآورده میشود و از 600 هزار دانشجوی روزانهای که در کشور داریم تنها میتوانیم به 40 درصد نیازهای آنها پاسخ بدهیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویی در برنامهای که به مناسبت هفته خوابگاه که در سازمان امور دانشجویی تشکیل شد گفت: ما تصمیم داریم با همکاری وزارت علوم در حوزههای مشترک برنامههای مشترکی داشته باشیم و در خصوص برنامههای دانشجویی نیز کارگاههای مشترکی باوزارت علوم تشکیل دادهایم که این امر در سایر معاونتها نیز برگزار شده است.
وی به هفته خوابگاهها اشاره کرد و گفت: هفته خوابگاهها سنت حسنهای است که از دهه 70 دنبال شده است و ما این هفته را از 20 اردیبهشت ماه در تمام دانشگاهها شروع میکنیم وهدف اصلی ما جلب توجه تمام آحاد جامعه به موضوع اسکان دانشجویان و ارتباط موثر دانشجویان با مسئولان است و در این هفته ما قصد داریم کمکهای بیشتری را از خیریههای غیردولتی دریافت کنیم.
صدیقی در مورد وضعیت فعلی خوابگاهها گفت: 228 هزار ظرفیت خوابگاهی داریم که بیشتر این ظرفیت متعلق به دانشجویان دختر است و 3500 خوابگاه متاهلین در دانشگاهها داریم که 23 هزار ظرفیت خوابگاههای غیردولتی به صورت خودگردان اداره میشود البته تحت نظارت و مجوزدار هستند.
وی در ادامه بیان کرد: 81 باب خوابگاه غیردولتی در حال گرفتن مجوز هستند و 38 مورد تقاضای جدید برای تاسیس خوابگاه وجود دارد البته باید توجه داشت که مشکلات خوابگاهها که به دلیل توسعه کمی دانشجویان و استفاده بیش از ظرفیت از خوابگاهها به صورت فزایندهای افزایش یافته است مورد توجه مسئولان واقع نشده است و در این هفته تقاضا داریم که به این مشکلات رسیدگی بیشتری شود.
رئیس سازمان امور دانشجویی گفت: مشکلات خوابگاهها این است که بیش از ظرفیت و استاندارد از آنها استفاده میشود و قدمت خوابگاهها و فرسودگی خوابگاهها بسیار زیاد است همچنین در سالهای اخیر که دانشجویان دختر افزایش یافته است باید خوابگاههای بیشتری مخصوص دانشجویان دختر در دانشگاهها فراهم شود.
وی در ادامه گفت: با توجه به تمام امکانات و منابع مالی که در اختیارمان قرار گرفته است تنها توانستهایم که 40 درصد دانشجویان روزانه را تحت پوشش قرار بدهیم چنانچه ما 600 هزار دانشجوی روزانه داریم و از این تعداد 60 درصد نیاز دانشجویان را نمیتوانیم پاسخ بدهیم.
وی در ادامه بیان کرد: بخش دولتی در کوتاه مدت نمیتواند تمام نیازهای دانشجویان را برطرف کند و مشکلات دانشجویان باید به مرور زمان و با تمهیدات لازم برطرف شود ولی یکی از برنامههایی که داریم جلوگیری از توسعه مشکلات خوابگاههاست و باید زیرساختهای لازم برای فعالیتهای دانشجویی در دانشگاهها فراهم شود.
صدیقی در مورد هزینههایی که از دانشجویان اخذ میشود گفت: هزینهای که دانشجویان بابت اسکان و خوابگاه پرداخت میکنند در گذشته تحت دادن وام به دانشجویان دیگر میشد ولی در حال حاضر تصمیم گرفته شد که این هزینه برای تعمیر و تجهیز خوابگاهها استفاده شود.