ایرج خسرونیا رییس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو» گفت: جریمه ای که برای پزشکان در نظر گرفته اند بسیار سنگین است و این اقدام به فعالیت های پزشکی لطمه وارد می کند.
وی افزود: دستگیری و به زندان انداختن پزشکان به دلیل اینکه در عملی دچار مشکل شده اند و نتوانسته اند به خوبی از عهده عمل جراحی بر بی آیند، کمی سخت گیرانه است.
خسرونیا درمورد احتمال کم زنده ماندن برخی بیماران و ریسک کردن پزشکان گفت: برخی از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می کنند تنها 50 درصد شانس زنده ماندن دارند و درصورتی که عمل شوند تا 50 درصد به زندگی عادی و روزمره خود بازمی گردند و پزشکان این ریسک را انجام می دهند و بر بیمار را عمل می کنند و اجازه نمی دهند که بیماری ناامید شود.
وی در ادامه بیان کرد: اگر قانون سخت گیرانه و به شدت در مورد پزشکان اجرا شود، در کشور هیچ پزشکی تمایلی به عمل کردن و معالجه بیمار از خود نشان نمی دهد و روند بهبودی بیماران کاهش می یابد که این امر برای سلامت و ارتقاء بهداشت در جامعه مخاطره انگیز و خطرناک است.
رییس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی گفت: پزشکان زمانی دست به عمل می زنند که خانواده درجه یک بیمار اجازه کتبی بدهد و رضایت داشته باشد ولی بعد از عمل همان افرادی که برگه رضایت را امضا کرده اند، برای شکایت به دادسرا مراجعه می کنند.
وی در مورد اجرای قوانین گفت: سازمان نظام پزشکی می تواند قوانین را در داخل سازمان به درستی اجرا کند و نیازی نیست که دادگاه و دادسرا در این امور وارد شوند.
خسرونیا درمورد پزشکانی که به زندان افتاده اند گفت: این قوانین هم اکنون در شهرستان ها به شدت اجرا می شود و پزشکان بعد از عمل جراحی همیشه این ترس و واهمه را دارند که شکایتی از طرف خانواده بیمار صورت بگیرد.
وی درمورد پزشکی در محاکم قضایی اظهار داشت: عدم رعایت موازین شرعی و قانونی و مقررات صنفی و حرفهای و شغلی و سهلانگاری در انجام وظایف قانونی به وسیله شاغلین حرف پزشکی و وابسته به پزشکی تخلف محسوب و متخلفین با توجه به شدت و ضعف عمل ارتکابی و تعدد و تکرار آن حسب مورد به مجازات هایی محکوم می شوند.
خسرونیا در ادامه بیان کرد: در ابتدا، تذکر یا توبیخ شفاهی، اخطار یا توبیخ کتبی با درج در پرونده نظام پزشکی محل و سپس توبیخ کتبی با درج در پرونده نظام پزشکی و نشریه نظام پزشکی محل یا الصاق رأی در تابلو اعلانات نظام پزشکی محل است.
وی در ادامه بیان کرد: محرومیت از اشتغال به حرفههای پزشکی و وابسته از سه ماه تا یک سال در محل ارتکاب تخلف، محرومیت از اشتغال به حرفههای پزشکی و وابسته از سه ماه تا یک سال در تمام کشور صورت می گیرد.