رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: خواهشمندم برای نمایشگاه کتاب یک نظام جامع تدوین شده و برای همیشه تکلیف آن روشن شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم اختتامیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی علی جنتی وزیر ارشاد و سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب برگزار شد.
نادر قدیانی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران یکی از سخنرانان این مراسم بود.
وی در ابتدای سخنانش گفت: نمایشگاه کتای یکی از بزرگترین رخدادهای فرهنگی ما است اهالی فرهنگ و هنر مرتب شعارهایی از نمایشگاه جهانی فرانکفورت به ما میدهند اما چیزی جز ساختمان فیزیکی آن تفاوتی با ملت ما ندارد بلکه ما صدها برابر بازدیدکننده بیشتری داریم.
قدیانی افزود: در نمایشگاه جهانی فروش کتاب نداریم جز فرانکفورت که براساس یک قانون رایت تدوین شده است خواهشمندم برای نمایشگاه کتاب یک نظام جامع تدوین شود و برای همیشه تکلیف نمایشگاه روشن شود.
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در ادامه اظهار داشت: باید به کمک شهرداری بشتابیم و برای ایجاد مکان برای همیشه راهحلی در نظر بگیریم اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تنها مرجعی است که قانونگزاران همیشه اتاقهایشان به سوی اتحادیه بسته است حتی امکان ملاقات با کمیسیون فرهنگی هم برایمان فراهم نشد در اینجا خواهشمندم به کمک صنعت نشر بشتابید.
قدیانی گفت: در سال 80 ناشران و کتاب فروشان از مالیات معاف شدند آیا با تبصرهها و آئیننامهها میتوان این مالیات ذاتی را دور زد اما اگر میخواهیم کتابفروشان معاف شوند باید پروانه آنها را ارشاد صادر کند اما طبق دستور رئیس جمهور وقت آن زمان کلیه قانون به اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران واگذار شد.
در ادامه این مراسم رسول جعفریان مولف و پژوهشگر گفت: من به عنوان یک مولف کوچک و به نمایندگی از تمامی پژوهشگران و مولفان از مسئولان نمایشگاه سپاسگزارم که فرصتی را پیش آوردند تا پژوهشهای ما در اختیار مردم قرار بگیرد شروع تمدن بشری با کتاب است چرا که پژوهشگران میتوانند افکار خود را با تمامی اهل فرهنگ به مشارکت بگذارند تمدن اسلامی از این جهت امتیاز ویژهای دارد و سهم ما ایرانیها و مسلمانان در تولید و نشر علم و تفکر سهم بسزایی است.
حجتالاسلام جعفریان ادامه داد: متاسفانه چند قرنی است که متوقف شدهایم اما امروز در تکاپوی جدید جهان اسلام احساس میکنیم جان دوبارهای گرفتهایم تا در ادامه به جایگاه گذشته برگردیم این مهم مشروط بر آن است که راه و رسم به مشارکت گذاشتن علم را بدانیم نمایشگاه کتاب یکی از بهترین راهها برای این مشارکت است.
این نویسنده و پژوهشگر ابراز داشت: متاسفانه چند قرنی است که ما از جهان جا ماندهایم اما امروز تصور میکنیم در این تکاپو به راه افتاده و جان تازهای گرفتهایم باید این فرصت به صورت مساوی برای همگان فراهم شود.
درخواست دارم در طول سال نمایشگاه عربی برپا شود
حجتالاسلام جعفریان در ادامه سخنانش گفت: امروز افکار ما در حیطه زبان فارسی مانده است وقتی نمایشگاه را ایجاد میکنیم قطعا باید به جنبه بینالمللی آن هم توجه کنیم امروز بخش مهمی از تفکر اسلامی و شرقی در کشورهای عربی تولید میشود که متاسفانه جز به صورت محدود از آن تفکرات در کشور ما منتشر نمیشود و ما نباید به این نمایشگاه کتاب ده روزه بسنده کنیم من درخواست دارم در طول سال نمایشگاه کتابهای عربی هم برگزار شود.
شبکههای اجتماعی میتواند به ترویج کتابخوانی کمک کند
وی ادامه داد: باید از سیاست به مقدار زیادی دور شویم و حوزه فرهنگی را از مناسبات ظالمانه سیاسی که فرهنگ را لگد میکند نجات دهیم و بدبینیها را از بین برده و حوزه فرهنگ را از منازعات سیاسی نجات دهیم امسال فرصت کم بود متاسفانه مشکلات مالی سالهای گذشته فرصت را محدود کرد یکی دو سال است که بخش عربی به صورت سوری برگزار میشود در مورد کتابهای غربی هم این گونه است اما از طریق شبکههای اجتماعی میتوانیم تاثیر ایران و اسلام را در جهان بیشتر کنیم و از حالت ایزوله فعلی خارج شویم ما دولت جدید را که مردم انتخاب کردهاند فرصتی میدانیم تا این وضعیت بهبود پیدا کرده و این افراد در فضا و شرایط مناسبتری به مشارکت گذاشته شوند.
وی با اشاره به اینکه آمارهایی که درباره کتابخوانی داده میشود در شرایط جدید کاربردی ندارد و شبکههای اجتماعی فعالترند اظهار داشت: دولت حق دارد تصمیم به جایی بگیرد ما خواهشمندیم درباره شبکههای اجتماعی به صورت جدیتری وارد شود و محدودیتهای سنتی که وجود داشته و در دورههایی مهم بوده مورد بازبینی قرار گیرد چرا که بسیاری از کتابها میتوانند وارد شبکههای اجتماعی شوند تا به ترویج کتابخوانی کمک کنند.
جعفریان ادامه داد: نمایشگاه امسال مظهر همان چیزی است که ما به عنوان اعتدال میشناسیم امیدوارم توجه به همه باشد همه حق حرف زدن دارند ولی خلاف مبانی و ضوابط نباید گفت و در فضای نقد باید زمینه را فراهم کرد.