هاشمی در بخش دیگری بیان داشت: در جامعه ای که اکنون ما در آن قرار داریم انسان موجودی تنها و غریب است انسانی که پیوندهای عاطفی خود را از دست داده است و در دنیای خود متوجه خلاء های معنوی شده است.
وی با بیان اینکه این تنهایی آسیب زندگی مدرنیته است، افزود: افزون زدایی به معنای خرافه گرایی تا حدودی قابل تحمل است؛ اما اگر همراه با معنویت زدایی باشد بحران معنویت را به دنبال دارد و این همان دغدغه ای است که جریان روشنفکری در جهان مدرن با آن درگیر هستند.
معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم در ادامه بیان داشت: آنچه که در باب گرایش اقشار جوان به مکاتب گوناگون و نوظهور در جهان شکل گرفته است خلایی است که محصول زندگی مدرن می باشد؛ اما به لطف خدا در جامعه ما به دلیل دین گرایی مردم آنگونه که باید محل نگرانی نیست.
هاشمی با بیان اینکه این وضعیت در جهان حکایت از بحران هویت اندیشه های مادی گرایانه دارد، افزود: ساحت لاهوتی انسان نمی تواند در سایه سار معنویت های بشری و تکنیکی راه خود را پیدا کند و نتیجه این امر شکل گرفتن اندیشه های نوظهوری است که بشر را با خود درگیر کرده است.
وی ادامه داد: منشاء اصلی معنویت کمال دین است و از سویی این امید را ایجاد می کند که انسان به سمت هویت رفته و حقیقت خود را پیدا کند.
معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه یکی از مهمترین راهکارها و برجسته ترین آنها الگوگیری از زندگی علی بن موسی الرضا(ع) است، گفت: حیات معنوی امام رضا(ع) و سیره زندگی ایشان الگوی عالی سبک زندگی اسلامی است و ما باید این را برای نسل جوان و تازه خود جا بیاندازیم.
هاشمی با انتقاد شدید از رویکرد رسانه در معرفی سبک زندگی امام هشتم(ع) گفت: متأسفانه تصاویر ارائه شده از سوی صدا و سیما و رسانه های مختلف در خصوص زندگی علی بن موسی الرضا(ع) تکراری و موجب عدم ارتباط مؤثر با مخاطب است و این نشان می دهد که ما چگونه ارتباط برقرار کردن میان سیره ائمه خود و نسل جوان را نیاموخته ایم.
وی افزود: سبک زندگی معنوی تنها با الگوگیری از امام رضا(ع) و زندگی ایشان امکان پذیر است و البته برای رسیدن به این مهم راه طولانی در پیش داریم.
معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه امام رضا(ع) به زیبایی دین و علم را در کنار یکدیگر قرار دادند، بیان داشت: در سیره زندگی امام هشتم(ع) ما سبک تعامل با دشمن و دوست را در می یابیم و سبک گفتگو و مناظره علمی و دینی را به زیبایی در کنار هم می بینیم.
هاشمی با انتقاد از در حصار قرار دادن اندیشه های الگوهای دینی بیان داشت: ما قرار نیست به گذشته برگردیم، بلکه باید گذشته را به حال بیاوریم؛ زیرا امامان مستور در زمان نیستند و در صورتی که بخواهیم این حصار را ایجاد کنیم با مخالفت قشر فرهیخته و جوان روبه رو خواهیم شد.
وی با بیان اینکه حضرت ثامن الحجج محبوب ایرانیان است، خاطرنشان کرد: علی بن موسی الرضا (ع)جایگاهی فراتر از شیعیان ایران دارد و ما باید تلاش کنیم الگوسازی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی در خصوص ایجاد هویت اسلامی و ایرانی خود با بهره گیری از سبک زندگی علی بن موسی الرضا(ع) را ایجاد کنیم.