کد خبر:۲۵۵۸۰۲
مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) خبر داد:

8 بخش یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)/ تدوین دانشنامه و صحیفه رضوی/ 3 اتفاق در جشنواره یازدهم

مدیر عامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) در تشریح فعالیت‌های این بنیاد از تدوین دانشنامه و صحیفه رضوی خبر داد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید جواد جعفری شب گذشته  در نشست خبری در مشهد با بیان اینکه دردهه دوم جشنواره بین المللی امام رضا (ع) قرارداریم با اشاره به یک دهه تجربه گرانسنگ گفت: در جشنواره یازدهم شورای مشورتی  با حضور 19 سازمان ذیربط به صورت مستقیم تشکیل شده است.


وی گفت: پس از بررسی نقاط ضعف و قوت و با یک مهندسی مجدد، برنامه جشنواره یازدهم تدوین و در شورای سیاستگذاری به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ پس از بررسی و تبادل نظر و مشورت با حضور 30  وزارتخانه دخیل به تصویب رسید.


جعفری افزود: در هیئت اجرایی نمایندگان 30 استان کشور و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها چگونگی به اجرا در آمدن برنامه‌های این جشنواره را مطرح و درنهایت جدولی با 85 موضوع در گستره جغرافیایی 31 استان و 75 کشور جهان و 200 نقطه و شهر خارج از کشور، ماحصل این فرایند ازآسیب شناسی تا مرحله سیاستگذاری و برنامه ریزی است.

 

8 بخش جشنواره یازدهم


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) جشنواره  یازدهم را در هشت بخش تقسیم کرد و گفت: بخش اول  جشنواره شامل جشن‌های مردمی دهه کرامت  و ساماندهی آن با هماهنگی 17 کارگروه است.


وی ادامه داد: در این راستا 300 جشن با مشارکت اقشار مختلف از طریق اصناف و بازاریان و آموزش و پرورش برگزار می شود.


جعفری با اشاره به برگزاری بزرگداشت امام زادگان در دهه کرامت در 8100 امام زاده  با محوریت سازمان اوقاف و امورخیریه کشور به عنوان بخش دوم این جشنواره تصریح کرد: این کنگره جهانی برای اولین بار در شهر اصفهان برگزار خواهد شد که دانشمندانی از نقاط مختلف جهان در آن حضور دارند.


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) بخش سوم جشنواره یازدهم را بزرگداشت قدمگاه‌های امام رضا(ع)  از شلمچه تا مرودانست و افزود: ما 16 قدمگاه فعال برای اجرای برنامه های این  ایام داریم.


وی همچنین بخش  چهارم جشنواره یازدهم را خادمان فرهنگ  رضوی درداخل و خارج کشور بیان کرد و گفت: در این بخش جشنواره که در دو مرحله و  براساس دو شیوه نامه پدید آوردندگان آثار فرهنگی، هنری و علمی شناسایی و در نهایت از 16 خادم فرهنگ رضوی،8 خادم فرهنگی داخلی و 8 خادم فرهنگ رضوی خارجی تجلیل می‌شود.


جعفری بخش پنجم این جشنواره را برگزاری هفته‌های فرهنگ رضوی بیان کرد و گفت:این هفته‌ها از اردیبهشت امسال در 29 استان  کشور با همکاری سازمانهای مختلف و کانون های پرورشی فکری کودک و نوجوان اجرا شد.


وی همچنین با اشاره به بخش انتشارات جشنواره امام رضا(ع) به عنوان ششمین بخش جشنواره یازدهم گفت: آثار علمی و پژوهشی و تولیدات این جشنواره را در قالب کتاب منتشرکرده‌ایم که توانستیم هرماه سه عوان از آثار علمی جشنواره را در اختیار مردم قرار دهیم.


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)نقطه عطف جشنواره یازدهم را انتشار کتاب صحیفه رضویه دانست و خاطرنشان کرد: این صحیفه به چهار زبان زنده دنیا ترکی- استانبولی، انگلیسی، اردو و روسی در حال ترجمه است که امیدواریم در سال جاری این ترجمه‌ها به پایان برسد.


جعفری به بخش هشتم جشنواره یازدهم با عنوان همایش‌ها، جشنواره‌هاو بزرگداشت‌ها اشاره و تصریح کرد: در این راستا 85 برنامه در 31 استان کشور و 200 نقطه جهان برگزار می‌شود.


وی همچنین به ترجمه انگلیسی پنج کتاب توسط بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) و با همکاری دانشگاهها خبر داد و گفت: این کتاب‌ها شامل کتاب زندگی سیاسی هشتمین امام، کتاب جلوه‌های مهدوی در کلمات رضوی، کتاب دو پیشوای ملل وکتاب حکومت و قیامت در سیره امام رضا(ع) و کتاب موسوعه امام رضا(ع) می‌باشد.


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با بیان اینکه در جشنواره یازدهم آثار جهش خوبی داشته است گفت: ما از نظر کمی به حد اشباع رسیده‌ایم و حدود 100 دستگاه دولتی و خصوصی در این جشنواره در حال همکاری با ما هستند.


وی با تاکید بر کیفی بودن جشنواره یازدهم بیان داشت: ما از نظر کیفی هشت کارگروه تشکیل داده‌ایم که کارگروه نظارت فنی، تخصصی و ناظران عمومی شامل آن می‌شود.


512 نفر عهده‌دار کار علمی و داوری جشنواره یازدهم


جعفری با اشاره به حضور اعضای هئیت علمی در این جشنواره گفت: 512 نفر کار علمی و داوری جشنواره یازدهم را در سراسر کشور بر عهده دارند.


وی بیان داشت: همچنین 114 نفر ناظر بر جشنواره هستند که 70 نفر آنها از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب می‌شوند.


3 اتفاق مهم در جشنواره یازدهم


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در خصوص ویژگی برجسته این جشنواره نسبت به جشنواره‌های گذشته گفت: در این جشنواره ما شاهد سه اتفاق تصویب مجوز خبرگزاری رضوی، اخذ مجوز فصلنامه فرهنگ رضوی و پروانه نشر بنیاد ملی فرهنگی هنری امام رضا(ع)هستیم.


خبرگزاری رضوی؛ پیشگام در ترویج فرهنگ رضوی


جعفری با اشاره به اخذ مجوز خبرگزاری رضوی گفت: این خبرگزاری تحت نظر بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در حوزه تخصصی فرهنگ رضوی می‌پردازد.


وی با اعلام رونمایی از این خبرگزاری در دهه کرامت افزود: ما دفتر استانی بر این خبرگزاری نخواهیم داشت و خبرنگاران ما بصورت آزاد و افتخاری خواهند بود.


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) همچنین از ارتقاء سایت شمس توس، سایت جشنواره بین المللی امام رضا(ع) از لحاظ معماری و محتوا خبر داد.

 

11 دانشگاه محور فعالیت های جشنواره امام رضا(ع) در قالب همایش در دانشگاه‌ها


وی در خصوص فعالیت بخش دانشگاهی این جشنواره بیان داشت: تاکنون 11 دانشگاه در این زمینه محور شد‌ه‌اند و برنامه‌های علمی این جشنواره را انجام می‌دهند.


جعفری با مخاطب دانستن جوانان و دانشجویان در این جشنواره گفت: این جشنواره توانست خلا موجود در دانشگاه‌ها در خصوص ترویج فرهنگ رضوی را پر کند.


وی با بیان اینکه مسیر جشنواره بدون کار علمی امکان پذیر نیست گفت: طی جلساتی با وزارت علوم مصوب شد دانشگاه‌هایی که در برگزاری همایش‌های این جشنواره آمادگی دارند برنامه‌های علمی این جشنواره را انجام دهند.


تدوین دانشنامه امام رضا(ع)


مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: دانشنامه امام رضا(ع) با تیمی حدود 200 نفر در قم در حال تدوین است و در تهران نظارت می‌شود که این مهم زیر نظر پزوهشگاه فرهنگ و ارتباطات اسلامی مشغول کار است که دردهه کرامت،اولین جلد این دانشنامه را رونمایی کنیم.


وی گفت: این دانشنامه شامل 11 جلد و شش هزار کلمه است.


وی همچنین از برگزاری 21 همایش  علمی پژوهشی با موضوع فرهنگ رضوی  با حضور حوزویان در دهه کرامت خبر داد.


جعفری با بیان اینکه بستر سازی فرهنگ رضوی در حال گسترش است، حلقه مفقوده جامعه را فرهنگ سازی و ترویج معارف رضوی دانست و تاکید کرد: در این زمینه مردم وارد عرصه شود و این مهم را نهادینه کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار