عباس بابایی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، به تبیین شرایط فرهنگی دانشگاه ها پرداخت و بیان داشت: حضور سخنرانان مختلف از طیف اصلاحات و گاهی از طیف فتنه در دانشگاه ها با هدف دست یابی به مطامع حزبی امور جاری این روزهای دانشگاه هاست و در این بین آنچه قربانی می شود، فضای فرهنگی دانشگاه است.
وی افزود: بی توجهی به عفاف و حجاب، استعمال دخانیات و مواد مخدر و روابط دختر و پسر از معضلات فرهنگی جامعه دانشگاهی است که رفع آن نیازمند برنامه ریزی مناسب در حوزه فرهنگی است.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی زنجان تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات و موانع پیش روی فرهنگ در جامعه و دانشگاه های ما عدم ساماندهی و نامنسجم بودن فعالیت های مربوط به دستگاه های فرهنگی است.
بابایی بیان داشت: بخش های مختلف از جمله معاونت فرهنگی، نهاد رهبری، بسیج و تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها فعال هستند، گاهی برنامه های همسو و غیر همسویی را با اهداف مختلف در سطح دانشگاه ها برگزار می کنند که گاهی نیز موجب اتلاف هزینه و هدر رفت منابع مادی و معنوی می شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که با یک برنامه ریزی صحیح و منطقی می توان آن ها را با هم همسو و در جهت تاثیر گذاری مناسب در سطح دانشگاه ها برگزار کرد.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی زنجان تاکید کرد: وزارت علوم، دانشگاه ها، نهاد رهبری، بسیج دانشجویی و سایر تشکل ها باید با تدوین تقویم کاری زمان بندی شده، تاثیرگذار و متناسب با نیاز روز برنامه های خود را اجرا کنند.
بابایی تاکید کرد: مسایل فرهنگی با فرمول فرهنگی حل می شوند و در گرو مدیریت منسجم فرهنگی در دانشگاه هاست که در مرحله نخست باید مدیریت راهبردی فرهنگی یکپارچه در سطح کشور تعریف و نقشه فرهنگی دانشگاه ها ترسیم شود.
وی متذکر شد: باید از سلیقه ای عمل کردن در اجرای برنامه های فرهنگی پرهیز کرد؛ چرا که در این صورت مدیران فرهنگی قوی تر برنامه های پربارتری خواهند داشت و مدیران ضعیف تر در رکود به سر خواهند برد و رشد کاریکاتوری فرهنگ نمود می یابد.