کد خبر:۳۱۹۲۹۸
یادداشت/
آقای روحانی! نظر شما خلاف صریح نظر امیرالمؤمنین است
واکاوی این نگاه چیزی جز نگرانی نمیتواند داشته باشد. چه آنکه نظر و سیاست رئیس دولت با کلام و منویات مصرح حضرت امیر علیهالسلام مغایر است...

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» - سیده سارا توانگر؛ در روزهای اخیر شاهد اظهارنظری از رئیس جمهور بودیم که به نظر می رسد باید به ابعاد این اظهارنظر تأمل بیشتری داشت.
دکتر روحانی در همایش بیمه سلامت همگانی که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در اظهارنظر قابل تأملی گفت: «اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمیتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد! پیامبر (ص) شلاق در دست نداشت، پیامبر (ص) بشیر و نذیر بود و ما نیز باید بشیر و نذیر باشیم. همه باید کاری کنیم که آرامش در جامعه حاکم باشد.»
البته دکتر روحانی دقیقاً اشاره نکرد که منظور اصلی این جمله چه کسانی هستند، اما بد نیست این جمله را از منظر سیره حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام مورد مداقه قرار دهیم.
حضرت امیر علیه السلام در کلام خود با اشاره به موضوع نسبت حکومت و مردم نکات مهمی را بیان می دارند. عبارت امیرالمؤمنین در خطبه نهجالبلاغه این است «فَاِن اَطَعتُمونى فَاِنّى حامِلُکُم اِن شاءَ اللهُ عَلى سَبیلِ الجَنَّة وَ اِن کانَ ذا مَشَقَّةٍ شَدیدَةٍ وَ مَذاقَةٍ مَریرة» اگر آنچه من می گویم، گوش کنید و عمل کنید، من شما را به بهشت خواهم رساند انشاءالله؛ اگرچه این کار، بسیار دشوار است، بسیار سخت و تلخ است.
در واقع حضرت امیر با اشاره مستقیم و مصرح به موضوع سیر حرکتی حکومت و نسبت آن با مردم اشاره می دارند که یکی از اهداف اصلی حکومت اسلامی، نزدیک کردن و بلکه رساندن مردم به بهشت است. یک خط کشی صریح و روشن میان سکولاریسم و اسلام حقیقی؛ به معنای آن که نه تنها حکومت نه تنها نباید خود را در این باره فاقد مسئولیت تعریف کند، بلکه باید یکی از اصلی ترین رسالت های خود را اهتمام به تقریب مردم به سعادت دنیوی و اخروی بداند.
اینک دوباره کلام رئیس محترم جمهور را از نظر بگذرانید: «اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمیتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد! پیامبر (ص) شلاق در دست نداشت، پیامبر (ص) بشیر و نذیر بود و ما نیز باید بشیر و نذیر باشیم.همه باید کاری کنیم که آرامش در جامعه حاکم باشد.»
اما سئوال اینجاست که مگر حرکت حکومت اسلامی به سمت سعادت اخروی و دنیوی با ایجاد آرامش در جامعه در تناقض است؟! به راستی تطابق سخن رئیس جمهور و استدلال های محیر العقول ایشان با کلام نورانی حضرت امیر علیه السلام چه نتیجه ای دارد؟ آیا نتیجه ی این مقایسه تناقض و بلکه تزاحم مبنایی و اصولی این دو سیاست نیست؟!
حقیقت آن است که واکاوی این نگاه چیزی جز نگرانی نمی تواند داشته باشد. چه آن که نظر و سیاست رئیس دولت با کلام و منویات مصرح حضرت امیر علیه السلام مغایر است...!
متاسفانه اما این نخستین بار نیست که شاهد سخنان عجیب و شگفت آور از سوی رئیس جمهور در حوزه فرهنگ هستیم. دفعات قبلی نیز رئیس جمهور با اظهار نکات عجیبی پیرامون مبارزه با منکر و مصادیق منکر نظیر ماهواره، هنر و هنرمندان ارزشی و غیر ارزشی و نظایر آن ها، نگرانی های جدی را درباره رویکرد های و خط مشی های فرهنگی سیاسی دولت پدید آورده بودند.
حال آن که هر عقل سلیمی می داند مبارزه با مصادیق منکر امری منطقی، بدیهی و بلکه وظیفه هر دولت به حساب می آید. که اگر این چنین نگاه کنیم، اموری مانند مبارزه با قاچاق، مواد مخدر، مفاسد از این دست نیز نباید صورت گیرد!
و با این تفاسیر هیچ جای تعجبی ندارد که شاهد برخی اتفاقات تلخ فرهنگی در حوزه تحت امر دولت باشیم. چه آن که در برخی موارد باید بستر و مبنای نظرات فرهنگی دولت و شخص رئیس جمهور را مورد تشکیک قرار داد. ..!
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
اينو يادش رفته: "خدايا خدايا تا انقلاب مهدي از نهضت خميني محافظت بفرما"
من ثرهنگ نيستم!
من طاريخ دان نيستم!
من روحاني نيستم؟! ولي فريدون که هستم!
حالا اينكه بر قلب و ذهن دوستداران انقلاب و ملتي كه براي ارزشهايش خون داده اند چه ميگذرد اصلا و ابدا كاري ندارد
و اين از علائم ناخوشي دين و از علامتهاي اصلي تشنه قدرت و رياست است
من خودم منتقد آقاي روحاني هستم در بعضي اظهاراتشان ها!!! ولي به نظرم اين اظهار نظرشون در تناقض با سخن معصومين از جمله حضرت علي (ع) نيست بلکه در راستاي فرمايشات آن بزرگواران است و آن اين است که تجسس در امور مردم فعلي خلاف شرع و اخلاق است و نبايد زور و اجباري (البته مشروط ها!!!) در مسير سعادت باشد.
چرا اين نکته را نفهميده اند که اشدا علي الکفار رحما بينهم؟ و ميبينيم که رحما علي الکفار اشدا بينهم؟!
اما من فکر مي کنم منظور ايشون گشت ارشاد هست.
خيلي متاسفم اگه اينطور باشه.
با زور نميشه اما نبايد فضاي جامعه رو از ظواهر گناه هم پاک کرد؟ بزاريم ملت در منجلاب گناه دست وپا بزنن؟؟؟
چرا گير سه پيچ دادين شمام...
خدا عاقبت هممون رو ختم بخير کنه.
محتوي اين صحبت اينه که رئيس يک حکومت اسلامي بايد نگران دور شدن مردم تحت حکومتش از بهشت باشه ، نه اينکه بگه هيچ چيز نگيد بگذاريد مردم خودشون راه بهشت را انتخاب کنند. کسي شلاق نميخواد در دست بگيره ، اما رئيس حکومت اسلامي بايد دغدغه بهشت مردم رو داشته باشه . مملکت داري فقط دادن سبد کالا با خزانه خالي نيست.
محتوي اين صحبت اينه که رئيس يک حکومت اسلامي بايد نگران دور شدن مردم تحت حکومتش از بهشت باشه ، نه اينکه بگه هيچ چيز نگيد بگذاريد مردم خودشون راه بهشت را انتخاب کنند. کسي شلاق نميخواد در دست بگيره ، اما رئيس حکومت اسلامي بايد دغدغه بهشت مردم رو داشته باشه . مملکت داري فقط دادن سبد کالا با خزانه خالي نيست.
با تشکر از مفسر محترم و عالي قدر که "لا ااکراه في الدين "را به دين شکل معني کردند!!!!!!!!!!!!
يعني آقا کسي هم از شما دزدي کرد، فردي از خانواده ي شما را به قتل رساند؛ شما فقط ايشان را نصيحت کنيد و بگوييد "شما جهنمي هستيد!!!!!!!!!!!!"
البته بايد گفت اين فرهنگ و دين مظلوم هستند که همه دولت فقط بلدند خوب گند بزنند توي اين دو مقوله.
الهي بميرم براي خدا که هميشه غريب بوده و هست
البته پس از بازگشت از فرنگ!
کاري که نه نيروي انتظامي نه بسيج نتونستند يا نخواستند به زور انجام بشه؟!
آيه الکرسي اول نميگه لا اکراه بلکه اول ميگه خدايي که همه چيز در سيطره قدرت و عظمت اوست!
بعد حالا جرات داري يا روت ميشه لا اکراه في الدين!
دوست داريد از قرآن فقط اون قسمتهاي مطابق ميل خودتون رو قرائت کنيد! واسه شونه خالي کردن از بار مسئوليت؟!!!
اصلا چرا رئيس جمهور شديد شما که توانايي ندارين حالا در هر زمينه اي! حالا 100 روز نه 200 روز نه 4 سال!؟؟؟
دکتر روحاني: نمي توان مردم را با شلاق و زور به بهشت برد
اين تعارض و تقابل با حاکم شرعي نيست؟ اين کنايه به رهبري نيست؟ و از همه بالاتر اين دهن کجي به حدود و تعزيرات اسلام نيست؟
عينکتون رو عوض کنيد
امام خامنه اي هم همين فرمايش رو داشتن
فرمودن:بازور نميشود کسي رو به بهشت برد
داور دقت کن
دکتر روحاني فرمودند به ما چه که هر کي هر جا ميخواد بره! يعني شانه خالي کردن از مهمترين وظيفه دولت يعني فرهنگ!
به بهانه هاي واهي!
ابتدا اشاره به آيه قرآن مي کنم ((انا هديناه السبيلا اما شاکرا و اما کفورا))مي فرمايند:ما راه را به شما نشان خواهيم داد ميخواهيد شاکر باشيد يا کافر
اگر يک مسئول اسلامي نخواد راه درست رو نشون ملت خودش بده ديگران راه غلط را نشان خواهند داد///هرچه بنده فکر ميکنم هيچ بشارت و نذارت از شما نديدم..........................اعتدال کف عدالت محوريست........توجه داشته باشيد
اعتدال در فضاي ارزشي معنايي ندارد(مثال)يک نفر درس ميخواند دکتر ميشود ولي ديگري درس نمي خواند ديپلم ميگيرد پس ما بايد افراط و تفريط نداشته باشيم به اندازه کارداني يا کارشناسي تلاش کنيم...............واقعا متاسفم
برادر عزيز يعني چون 8سال آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور بوده امروز هيچ کس نبايد نقد کنند مگر فقط و فقط به يک شرط و اون هم اينکه زمان آقاي احمدي نژاد با با آقاي احمدي نژاد مخالف بوده!!! قبول خيلي از کارهاي آقاي احمدي نژاد غلط بود ولي چرا جديدا هر کي مي خواهد حرف بزند مي گويند طي 8 سال گذشته کجا بودي؟!به قول رئيس جمهور محترم با شناسنامه نقد کنيد.خوب آقا به خدا قسم من هم به 8 سال قبل نقد دارم ولي اين دليل نمي شود که الان به خاطر نقد من به گذشته مسئولين فعلي هر چه گفتند و هرچه کردند تاييد کنم اگر مي خواهيم خداوکيلي مملکت آباد بشود آن هم با تئوري اسلام ودولت بسيار محترم فعلي به آفات مديريت 3 رئيس جمهور قبلي دچار نشودوموفق باشدانقدر آن کار هايي که قبلي ها وطرفدارانشون مي کردند؛نکنيم.
اون 4 سال دومش هم 2 سال آخرش اتفاق افتاد اونچه که نبايد اتفاق مي افتاد!
حالا با 18 ميليون توهم پيام ملت ورتون داشته؟
و درباره متن :
در قرآن هم بارها و بارها به پيغمبر(ص) گفته شده که تو براي بشارت و ترساندن آمده اي خوب دوستان عزيز ترساندن هم بر چند قسم است که يکي از آنها برخورد با متخلفين که در اينجا برخورد با متخلفين فرهنگي مي باشد پس ما مي بايست با توجه به مختار بودن مردم در انتخاب اولا خوراک درست ثانيا بستر مناسب رو ارائه کنيم و از طرفي ديگر مثلا درباره ماهواره ها آيا نظام جمهوري اسلامي ايران توان مقابله نرم افزاري مناسب با آن رو داره يا سخت افزاري؟
قيد "اگر" به معناي "شرط گذاشتن" در کلام امام علي است! يعني در صورتي که به حرف امام بزگوار (علي عليه السلام) گوش دهيم به بهشت خواهيم رفت! نه اينکه امام شلاق بردارند، يا مثلا به خانه هاي مردم بروند و ماهواره ها را جمع کنند، يا هرچه که دخالت در زندگي خصوصي افراد است! در اين صورت امام مي فرمود: آنچه من مي گويم "بايد" گوش دهيد تا به بهشت بروبد! اين بعني زور!
اين کلمات را براي انحراف افکار عمومي به سمت تفکرات خودتان است!! مردي نظرمو اننتشار بده! تاحالا هيچکدومو منتشر نکردي :)
دوست عزيز وظيفه حكومت اسلامي اين است كه جلوي اشاعه فحشا رو بگيره
انشاء الله خدا مارو به راه راست هدايت كنه و از هوي و هوس هاي حيواني كه باعث ميشه چنين اظهار نظراتي كه با استفاده از كلام امير مومنان علي (ع) سخنان لغو خود را زينت دهيم انشاءالله
بابا اين ديگه گير بي خود دادنه خود روحاني هم گفته ما بايد بشير و نذير باشيم نه اينکه مردم رو ول کنيم خودشون راهشونو پيدا کنن...
خدمت پاسخ دهندگان عرض کنم که جناب روحاني گفت پيامبر بشير و نظير بود (آقا مجتبي، آقا مصطفي حسيني و خانم/آقاي بدون نام) اين حرف در کلام امام علي (ع) کاملا مشهود است. امام علي مي فرمايند که اگر به حرف من گوش دهيد اينگونه مي شود، همچنان که قرآن مي فرمايد :... اما شاکراً، اما کفورا"... حال اگر برداشت شما از کشور اسلامي اين است که جلوي هر آنچه که را که نظرتان نيست بگيريد معنايش حکومت اسلامي خواهد بود، نه جمهوري!مثلا:صراحت قرآن در اين است که مي فرمايد "کساني که مسلمان نيستند(يا نمي شوند) درصورت تمايل به زندگي در "حکومت" اسلامي بايد به "حکومت"اسلامي" جزيه (ماليات) بدهند...اين درحالي است که در کشور ما حکومت نداريم، جمهوري داريم يعني "مردمي" نه "شخصي" يا هرچيز ديگري.
حق مطلب اين است که واقعا اين مغايرت را نميتوان با استناد به اين روايت اثبات کرد بنا به اشکال هاي فراوان که مصلحت به بازنشرش نيست
اميدوارم دوستان خبرگزاري هرچه سريعتر مطلب فوق را با استنادهاي علم فقه توسط يکي از علماي حوزه جايگزين کنند
مطمئنا اگر آقاي روحاني به اين حرفها ادامه بده دوره بعد راي نخواهد آورد.
آقاي روحاني سعي داره به قول خودش توي حرفاش اعتدالي پيش بره ولي كارش جز افراط و تفريط چيز ديگري نيست.
البته قضاوتهاي نادرست رو نمي پذيرم .ايشان رو به نفاق متهم نكنيد.
شهيد مظلوم دكتر بهشتي سخن زيبايي دارد درباره همين بهشت كه گفته است؛ سوره واقعه هم به همين موضوع اشاره دارد آيه ?? اين سوره مباركه پس از آن كه توصيف ميكند بهشت را براي بهشتيان ميفرمايد؛ [اينها] پاداشى است براى آنچه مىكردند.
يعني براي رسيدن به خوبيها بايد تلاش كرد و بهاي آن را به دست آورد. راه بهشت را بايد به مردم نشان داد اسلام آمده است تا اين راه را مقابل مردم قرار دهد و راهنمايي
خد مت دوستان که مي گن اون 8 سال کجا بوديد خدمتشون عارضم که اون هشت سال داشتيم برا شما دعا ميکرد که با 50.3 راي مردم جو نگيرتون فکر کنيد خبري حيف دعا مستجاب نشد
انقد عجول نباشين خود حضرت علي (ع) صبور ترين انسان بود کمي تعمل کنين .
ايا واقعا نتيجه تعمل دراينکه رئيس جمهوري امروز همچين حرفيو ميزنه،يا مياد ميگه در مقابل واکنش هاي ناشي از شادي مردم سختگير نباشيد،يا به اين راحتي قبول کنه که سازندگان برنامه هاي ماهواره اي اينقدر ناشيانه وکارشناسي نشده برنامه هاي ماهواره اي ميسازند که به ايمان مردم هيچ لطمه اي وارد نشه،مغايرت با حرف مولا نيست!!!!
بهشتي هم که ازش حرف ميزد با بهشتي که ما منتظرشيم زمين تا آسمون فرق داره!
بهشتي پر از خوراکي و حوري و دار و درخت! به قول دکتر شريعتي اين نوع از بهشت، بهشت مبتذليه!
بهشت يعني سعادت و آرامش! يه احساس ناب که نميتوني توصيفش کني! يعني ته ته ته ته ته اعماق خدا!
حضرت امير ميخواد به مردم اينو ياد بده براي همين اينقدر نگران هست و اصرار ميکنه وگرنه خورد و خوراک و حوري و چيزاي ديگه تو دنيا هم پيدا ميشه!
هر کس در حکومت جمهوري اسلامي در حوزه مسئوليت خود ..... اگر نگاه آخر الزماني نداشته باشد خائن است.
صحيفه امام خميني(ره)
http://www.tavvabin313.ir/tag/آخرالزمان
خداوند بهترين قاضي است - لطفا بجاي ايشان در روز قيامت نظر نديد - حکم صادر نکنيد...
باتوجه به کلام مولا که فرموده اند: اگر به آنچه من ميگويم گوش کنيد..... نه اينکه فرموده باشند به آنچه من حکم ميکنم که مشخصا بين اين دو کلام تناقضي عملي و فطري وجود دارد و نيز آنچه در خفاي اين کلام و نيز سنت نبوي وجود دارد رهنمون کردن است و نه به زور بردن. حتي پيامبر در زمان فتح مکه اجبار به پذيرفتن نداشتند بلکه اختيار به پذيرفتن نمودند لذا نويسنده قبل از اينکه کسي را محکوم به رعايت نکردن اصول اسلامي کنند شايسته است خود در مورد آنچه مي نويسد تعمق نمايد
حالا فرقي نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
امام علي ع فرمودند با شلاق شمارا به بهشت مي برم ؟
حضرت فرمودند# اگر آنچه من مي گويم، گوش کنيد و عمل کنيد، من شما را به بهشت خواهم رساند انشاءالله#
روحاني هم که گفته # بگذاريم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نميتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد! پيامبر (ص) شلاق در دست نداشت#
يعني اينکه اين فضاي امنيتي که اين چند سال حاکم بوده بايد برداشته بشه ! يه ثبات نصبي ازادي رو بدون اعمال خشونت در چهار چوب قانون شاهد باشيم !
متاسفانه بعضي ها با تفاسير بي معني و خارج از منطق و عقل خودشون هيزم به اتش خارجي ها ميريزند
معلوم نيست از روي جهل هست اين کار يا .... !
اگه تخلفات ديني جلوش واي نايستيم که رد احکام الهي هست . پس چطور روحاني به خودش اجازه ميده کسي که بر خلاف روحاني حرف زده رو مجازات کنه ؟ بخصوص ثبت نام يارانه ها .
مقام معظم رهبري: بعضيها با عنوان[کردن] "دين دولتي" و "فرهنگ دولتي" ميخواهند نظارت دولت را محدود کنند و تخريب کنند و بهاصطلاح يک اَنگ غلطي و مخالفتي به آن بزنند که آقا، اينها ميخواهند دين را دولتي کنند، فرهنگ را دولتي کنند! اين حرفها يعني چه؟ دولت ديني با دين دولتي هيچ فرقي ندارد. دولت جزو مردم است؛ دين دولتي يعني دين مردمي؛ همان ديني که مردم دارند، دولت هم همان دين را دارد. دولت، وظيفه براي ترويجِ بيشتر [دين] دارد.
قضاوت با شما
درود بر شما که خود در متن کار هستيد و مي بينيد اما من يک پرسشي دارم در مورد کمبند هاي ايمني اگر فرهنگ سازي جواب مي داد که جريمه هاي روز به روز اضافه تر نميشد و سخت گيري ها بيشتر نميشد اري فرهنگ سازي نخست و تاثير گذار تر است اما تا يک زوري نباشد کامل نيست مي توان مصداقش ر همان کمربند آورد.
به نظر شما منظور از رهبري آقاي رييس جمهور هم بوده
آخه اولين کسي که حجاب رو اجباري کرد آقاي روحاني بودند (ماجراي حجاب ارتشيان)
به نظر شما منظور از رهبري آقاي رييس جمهور هم بوده
آخه اولين کسي که حجاب رو اجباري کرد آقاي روحاني بودند (ماجراي حجاب ارتشيان)
شيوه حضرت علي (ع): من با حقم و حق با من است و هر آنچه مي گويم بي شک شما را به بهشت مي برد. با اين حال کسي را اجباري نيست در پذيرش آن. امامان همه حرفشون اينه که بهشت رو مفتي به کسي نمي دن. اصلا نه روحاني و نه هيچ کس ديگه اي توانايي که فردي رو به زور ببرن به بهشت ندارن چه بخوان چه نخوان حالا شما هي بگيد بايد بخواد!! آدم رو ياد اون ضرب المثل ميندازيد که (من ميگم نره تو ميگي بدوشش)
يا شما فارس زبان نيستي يا اينکه مي خواهي مغلطه کلامي کني!
وقتي در فارسي مي گويند به زور به معناي زدن و فشار آوردن نيست. اصطلاحا تلاش و اصرار زياد است مثلا شما به زور به کسي بقبولاني که حرفهايت از سر دلسوزي است يعني خيلي تلاش کني و هي برايش مثال و توضيح بدهي.
استفاده از برخورد قهري هم در سنت امير المومنين در مسائل اجتماعي ديده شده است!
خانوم توانگر بهتر بود اين مطلب رو از اين منظر مينوشتيد:
ک حرف شما (روحاني) قبول ،پيغمبر بشير و نذير بود، ماهم حرفي نداريم، شما هم مثل پيغمبر بشير رو نذير باشيد
اين حد اقل کار ممکنه ک از يک دولت بر مياد، همين رو انجام بديد، بقيه پيش کش!!!!!!( شما جيب مارو نزن . . . .)
شما همين بشير و نذير بودن رو هم ترک کرديد، نميخايم همه رو ب زور ب بهشت ببريد، حداقل با تي پا ندازيد تو جهنم . . . .
راستش من خودم وقتي از صحبت آقاي رئيس جمهور مطلع شدم احساس بدي بهم دست داد انگار که براي ايشون يه سري چيزا مثل دغدغه امام زمان ورهبري مهم نباشه . اگه اينطور نبوده لطفا زين پس شفاف تر صحبت کنن تا سوء تعبير نشه