به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد خوشچهره عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست اقتصاد مقاومتی که با حضور رئیس دانشگاه شریف و به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزارشد، گفت: در رابطه با اقتصاد مقاومتی ابتدا باید درک صحیح از اقتصاد ملی و همچنین فضای اقتصاد جهانی و بعد شدت فشاری که نظام سلطه نسبت به ایران داشته است به دست آوریم.
خوشچهره به چالشهای ایران درباره وضعیت نفت در سالهای اخیر، گفت: فشار اصلی روی حوزه نفت به عنوان جریان درآمدی کشور است که در اقتصاد ایران با غفلت و عدم تمرکز برخی از مسئولان، کشور را به این حوزه به شدت وابسته کردهاست به گونهای که در 10 سال اخیر تاکنون روند وابستگی به درآمدهای نفتی هر سال از سال قبل بیشتر شده که این خود میتواند آسیب پذیری را بیشتر و طمع را به منظور اعمال فشار بیشتر بر کشور افزایش دهد.
وی تاکید کرد: در سالهای گذشته کشور تحت فشار درآمدهای نفتی و متعاقبا محدودیت در مبادلات پولی و چرخه درآمدی در سطح بین المللی بوده است و دنیای سلطه از تمامی ابزارهای خود برای فشار اقتصادی استفاده کرده است.
خوشچهره تصریح کرد: اگر از این مرحله با قدرت عبور کنیم نقشه نظام سلطه را خنثی کردهایم، بنابراین مسئولان در حوزه دولت و قوه مقننه باید درک صحیح از چنین شرایطی داشته و روشی را اتخاذ کنند که موجب پیشرفت و تعالی کشور شود.
وی افزود: درک صحیح از موضوع و حوزه اقتصادی باعث شده که در چند سال گذشته تاکیدات مقام معظم رهبری روی حوزه اقتصاد باشد که در نامگذاری سالها این موضوع را مشاهده میکنیم.
خوش چهره در رابطه با اینکه چرا خواستههایی که در رابطه با نامگذاری سالها وجود دارد محقق نمیشود، اضافه کرد: عدم درک صحیح و مفهومی از واژهها، عدم باوری که ممکن است به نفاق تبدیل شود و عدم توان از چالشهای این حوزه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه امروزه در منافع ملی سه حوزه، امنیت به مفهوم کلی، اقتصاد و رفاه و ارزشها و آرمانها تبیین میشود، تاکید کرد: درست زمانی که اقتصاد یکی از اولویتهای کشور بود دولت و رئیس بانک مرکزی وقت در رابطه با عرضه سکه و ارز کارهایی کردند که کشور در این حوزه به بحران کشیده شد.
خوش چهره در ادامه گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزههای فشار و متعاقبا تلاش برای کنترل و بی اثر کردن و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت، که قطعا باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدبرانه پیش شرط و الزام چنین موضوعی است، اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تاکید روی مزیتهای تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از آفتها این است که در نظام تصمیم گیری علایق شخصی اساس قرار میگیرد و به ایده آنچنان توجهی نمیشود.
خوشچهره به بحث مسکن مهر و پرداخت پول به نوزادان انتقاداتی کرد و اظهار داشت: مشکل مسکن ما عمدتا در کلان شهرها و شهرهای بزرگ است و سوداگری در زمین مشکل دیگر این حوزه است ولی گاهی مسکن را در نقاطی میسازند که مطلوب و جای زندگی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خاتمه اظهار داشت: مناطق آزاد باید در خدمت تولید و صادرات باشند در صورتی که در ایران محلی برای واردات است و این به خاطر این است که سلایق شخصی در این حوزه اعمال شده است.