فرید اخوان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، برنامه مدون رهبر معظم انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی را چراغ راه مسئولان و ملت ایران دانست و گفت: مبانی ارزشی این برنامه، برگرفته از نهج البلاغه است.
وی یکی از شروط تحقق شعار سال را اجرای عدالت اجتماعی در جامعه اسلامی دانست و افزود: تا زمانی که عدالت اجتماعی در ایران برقرار نشود، به هیچکدام از برنامه های تمهید شده نخواهیم رسید.
عضو کمیسیون اقتصادی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به قاعده نفی سبیل گفت: خداوند در آیه 141 سوره نساء می فرمایند: همان منافقان که در انتظار فرصت هستند، اگر فتحی از جانب خدا نصیب شما شود، خود را از شما دانسته و می گویند مگر ما با شما نبودیم و اگر نصیب کافران شود به آنان گویند مگر نبود که ما رهنمودهای خود را به شما قبولاندیم؛ اما خداوند اجازه نداده که کافران کمترین تسلطی بر مومنین داشته باشند.
اخوان اجرای قاعده نفی سبیل را مهمترین راهبرد در تحقق آرمان های رهبر دانست و تصریح کرد: متاسفانه بیشتر مسئولان به مبانی این قاعده پایبند نیستند.
تعاملات اقتصادی غرب با ایران بر پیکر کشورمان ضربه وارد می کند
وی با انطباق قاعده نفی سبیل با بیانات رهبر در مورد اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: اقتصاد ملی- مقاومتی همان عدم وابستگی به خارج به خصوص غرب است، آمریکا و اروپا از تسلط بر سیاست، فرهنگ، تسلیحات نظامی، دین و شاکله های زندگی ایرانی عاجز هستند؛ اما با رخنه در بعد اقتصادی می توانند به برخی از خواسته های خود دست یابند.
مسئول شورای تبیین مواضع استان ایلام با اشاره به کلام امام علی(ع) تاکید کرد: فقر از هر دری که وارد آید، ایمان از درب دیگر خارج خواهد شد، هدف آمریکا از افزایش تحریم ها علیه ایران افزایش فقر عمومی در جمهوری اسلامی و ایجاد نارضایتی مردم از نظام است.
اخوان در اعتراض به ارتباط دولت یازدهم با غرب تصریح کرد: تعاملات اقتصادی غرب با ایران بر پیکر نظام جمهوری اسلامی ضربه وارد میکند؛ زیرا باعث وابستگی اقتصادی، افزایش واردات، کاهش تولیدات داخلی، کاهش صادرات و عدم خودکفایی ملی خواهد شد.
وی ضعف مدیران اجرایی در انجام مدیریت جهادی را غیر قابل اغماز خواند و ادامه داد: روزانه میلیون ها ریال سود به جیب واسطه های بنزین سرازیر می شود، اگر دولت یازدهم به مثابه دولت احمدی نژاد به تولید بنزین در پالایشگاه های داخلی مبادرت ورزد، سالانه میلیاردها دلار صرفه جویی ارزی صورت می پذیرد.
معاون سیاسی شورای تبیین مواضع سازمان بسیج دانشجویی ایلام افزود: با سرمایه مذکور می توان تکنولوژی را در کشور ارتقا بخشید، کارخانه ها را تجهیز کرد، برای بخش صنعت ماشین آلات جدید و مدرن خریداری کرد و هزاران گام مثبت و سازنده نهاد.
جلسه آتی 1+5 با ایران نزدیک مسابقات جام جهانی فوتبال برگزار می شود
اخوان تاکید کرد: 1+5 با طولانی کردن گام های اول و دوم اعتماد سازی، جلسه بعدی مذاکرات ژنو را در بحبوهه مسابقات جهانی فوتبال برگزار خواهند کرد.
وی افزود: صدای امتیازهایی که از ایران گرفته می شود، در میان هیاهوی مسابقات فوتبال رنگ می بازد و غرب با استفاده از این فرصت طلایی به منافع خود خواهد رسید، مردم ایران بعد از اتمام مسابقات جهانی خواهند فهمید که چه کلاهی بر سرشان رفته است.
این دانشجوی رشته اقتصاد و بازرگانی تصریح کرد: شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی، تمام دوستداران نظام و ملت دلواپس ایران تمام مذاکرات را رصد می کنند و به کوچکترین امتیاز دهی واکنش نشان خواهد داد.
دو اشتباه فاحش دولت یازدهم؛ خام فروشی و اعطای یارانه به بخش صنعت است
اخوان گفت: 40 سال پیش محمدرضا شاه پهلوی بر عدم خام فروشی نفت ایران تاکید می کرد، پس از پیروز ی انقلاب اسلامی روند خام فروشی در دولت های هاشمی و خاتمی ادامه داشت تا اینکه دولت احمدی نژاد با تولید بنزین داخلی، ایران را خودکفا کرد هرچند این محصول توانایی رقابت با هم نوع اروپایی نداشت اما عدم وابستگی به اروپا و تولید محصول داخلی گام بسیار اساسی و مهمی برای کشورمان محسوب می شد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: یک پنجم از چهارم میلیارد اموال بلوکه شده ایران صرف خرید بنزین از اروپا می شود.
اخوان در ادامه تشریح ضعف های اقتصادی دولت افزود: یارانه دهی سیستمی قدیمی است که در سنوات گذشته در تمام کشورهای جهان اجرا می شد؛ اما اینک رنگ باخته و کاملا منسوخ شده است.
وی تصریح کرد: دو سوم از سرمایه ای که دولت به عنوان یارانه کنار گذاشته است به بخش صنعت سرازیر می شود و تنها 60 درصد از آن به دست مردم می رسد، ایرادی که بر طرح مذکور وارد می شود این است که دولت چهار برابر بیشتر از حد استاندارد به بخش صنعت یارانه اعطا می کند.
این دانشجوی دانشگاه ایلام با تاکید بر اینکه دولت نباید بیشتر از 10 درصد یارانه به بخش صنعت دهد، گفت: اگر دو کارخانه در ایران از گرفتن یارانه انصراف دهند، به مثابه این است که 20 میلیون ایرانی به یارانه « نه» گفته اند.
اخوان با اشاره به برنامه «طرح توسعه ای برای کشورهای جهان سوم» افزود: این طرح 15 سال پیش و در دولت هاشمی رفسنجانی به کشور ایران ابلاغ شد؛ بر اساس این برنامه اگر ایران بتواند در حیطه ورزش بانوان، کنترل جمعیت و بهبود وضعیت بخش صنعت موفق عمل کند سازمان ملل متحد به کشورمان وام های میلیاردی با تسهیلات مطلوب عطا می نمود.
وی اجرای طرح مذکور را مصادف با افزایش فاصله طبقاتی میان اغنیا و فقرا دانست و گفت: در پی عمل به این سه بند، وام های کلانی به ایران داده شد؛ اما برخی از سرمایه داران ایرانی به جای سرمایه گذاری در بخش اقتصادی کشورمان به آباد کردن امارات متحده عربی مبادرت ورزیدند.
عضو کمیسیون اقتصادی شورای تبیین مواضع کشور یکی از دلایل پیشرفت چین را بهره گیری از ارگانی شبیه به جهاد سازندگی عنوان کرد و افزود: ادغام جهاد سازندگی در وزارت راه یکی دیگر از اشتباهات راهبردی دولت کارگزاران بود، جهاد سازندگی در دوران طلایی خود به تمام روستاهای کشور ولو برای یک بار خدمات شایان ارائه کرده بود؛ اما وزارت راه در تحقق این امر بسیار منفعل است.
اخوان گفت: اگر دو نهاد انقلابی کمیته و جهاد سازندگی ابقا می شدند، عدالت اقتصادی و اجتماعی در دورترین و محرومترین مناطق کشور جاری می گشت.
بالا بودن نرخ ارز و نوسانات قیمت دلار سمی مهلک بر اقتصاد ایران است
وی اعطای وام به کارخانه های داخلی را راهکار تقویت صنعت دانست و اذعان داشت: کره جنوبی با ابلاغ اولتیماتوم به صنعت، یارانه این بخش را پس پنج سال قطع کرد، نتیجه این راهبرد تبدیل شدن LG و SAMSUNG به غول های صنعت آسیای شرقی بود، درآمد سالانه هر کدام از این دو شرکت دو برابر درآمد اوپک می باشد.
این دانشجوی سیاسی دانشگاه ایلام ادامه داد: در اصل 44 قانون اساسی بر تجهیز کارخانه های بخش صنعت تاکید شده است، چرا برای تولید یک خودرو پنج برابر بیشتر از ساخت سوزوکی آب، برق، بودجه، امکانات، سرمایه و نیروی انسانی صرف می شود؟ جواب این سوال در قدیمی بودن صنایع کشورمان خلاصه می شود.
اخوان با بیان اینکه روزانه دو میلیون بشکه به صورت خام فروخته می شود گفت: از هر بشکه نفت سه شغل ایجاد می شود، اگر تمام تمرکز خود را بر روی پالایش نفت و تولید مواد اولیه از آن،این متمرکز کنیم یک شبه ره صد ساله را طی کرده ایم.
وی با اشاره به صنعت چین تصریح کرد: مردم چین با استفاده از ذغال سنگ داخلی خود را از وابستگی به خارج بی نیاز کرده اند؛ اما در کشور ما دولتمردان برای ارتباط روز افزون با بیگانگان نقشه می کشند و آن را لازمه تداوم حیات سیاسی ایران می خوانند.
این دانشجوی اقتصاد و بازرگانی افزود: تداوم این وضع، تاسف آور است؛ چرا دولت بنزینی را که می تواند در داخل تولید کند از بیگانگان مطالبه می نماید؟
اخوان خاطرنشان کرد: یکی از سموم مهلکی که اقتصاد ایران را متزلزل کرده، بالا بودن نرخ ارز و نوسانات قیمت دلار است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه وقتی دلار بالا می رود کوتاه ترین راه، واردات لوازم ارزان قیمت است، گفت: کارخانه پلی اکلین اصفهان به عنوان تنها کارخانه این محصول در ایران به دلیل واردات الیاف پلی اتیلن ارزان از چین ورشکست شد.
عضو کارگروه اقتصادی شورای تبیین مواضع کشور بیان داشت: هیچ آسیبی بالاتر از جابجایی نرخ ارز، واردات و صادرات بدهنگام بر پیکر کشورمان ضربه وارد نکرده است.
اخوان کشور آمریکا را تنها تولید کننده میله کربنی در دنیا دانست و افزود: این محصول 50 برابر مقاوم تر از آهن می باشد، کشور ایران نفت و نیروی انسانی متخصص دارد؛ اما چرا برای گرفتن این محصول دست به سوی استکبار دراز کنیم؟ چرا خودمان آن را نسازیم؟
وی قوانین گمرک ایران را عاملی بازدارنده دانست و گفت: اگر کالایی بدموقه یا بی موقه وارد یا صادر شود، بیکاری افزایش می یابد و کارخانه ها ورشکسته می شوند. دولت باید در اجرای قوانین گمرکی تجدید نظر کنند./125الف1/