به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، یوسفی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد امروز در جشن میلاد امام زمان (عج) در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: مراسم دینی انسجام دهنده در میان مردم ماست و حس مشترکی را در میان آحاد مردم ایجاد میکند که موجب تقویت عقیده مردم میشود.
وی با بیان اینکه احساس در مناسک مذهبی به نحو مطلوب تقویت میشود گفت: رفتار و آداب مشترک در مقیاس وسیع اجتماعی موجب میشود که تقویت روحیه همگرایی در میان مردم شکل بگیرد و احساس تقویت شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه یک جامعیت روحی در میان مردم ما وجود دارد که جامعه را لطیف نگاه میدارد خاطرنشان کرد: مراسم و مناسک مذهبی ما خصوصا در میان شیعیان معناها را منتقل میکند، به ویژه اگر دارای محتوای قوی و مهم باشد.
وی به انتقاد از برخی کارکردهای منفی مراسم مذهبی پرداخت و گفت: چنانچه هیجانهای عاطفی در مراسم به طور کامل غلبه پیدا کند که بار عقلی و عقلانی آن را به حاشیه ببرد و به اصطلاح مناسک گرایی افراطی شکل بگیرد، این امری خطرناک است.
یوسفی با بیان اینکه عقل و علم در مناسک مذهبی ما بروز و ظهور پیدا میکند یادآور شد: مهمترین دلیل فضیلت مناسک مذهبی در کشور ما ایجاد روحیه جمعی و برادری است که از طریق شرکت در این مراسم ایجاد می شود.