کد خبر:۳۲۵۵۴۷
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

نرخ رشد باروری در زوج‌های ایرانی را با مشاوره ازدواج افزایش خواهیم داد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با مشاوره قبل و بعد از ازدواج نرخ رشد باروری در زوج‌های ایرانی را افزایش خواهیم داد و تلاش می‌کنیم با آموزش سلامت جنسی و انجام زایمان‌های بی‌خطر در این مسیر ثابت قدم بمانیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی مهرابی بهار ظهر امروز در نشست کشوری رویکردهای دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس برای ارتقای نرخ باروری کلی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 9 سال قبل زمزمه اولین کاهش نرخ رشد جمعیت به صدا در آمد و مورد توجه قرار نگرفت و باوجود رشد نرخ جمعیت در جهان که ماهیانه 10 میلیون تولد و پنج میلیون فوت را در جهان نشان می‌دهد، نرخ رشد جمعیت در ایران کاهش و اکنون بین 1.4 تا 1.8 درصد است.


وی با بیان اینکه برای ثابت ماندن جمعیت کشور نیاز به نرخ رشد 2.7 درصدی داریم، بیان داشت: متاسفانه افزایش سن ازدواج از 18 و19 سالگی به 25 سال و فاصله ازدواج تا باروری اول موجب شده که تمایل زوج‌های ما به بچه‌دار شدن کاهش یابد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: علاقه به تک فرزندی و همچنین ترویج فرهنگ نامناسب غرب موجب کاهش نرخ رشد جمعیت در ایران شده که البته می‌توان تامین نبودن نیازهای اولیه زندگی را دلیل دیگری دوری خانواده‌ها از بچه‌دار شدن دانست.


مهرابی‌بهار با بیان اینکه کاهش نرخ باروری در ایران خطرناک است، گفت: کاهش نرخ بهره‌وری، کاهش توسعه اقتصادی، متضرر شدن جامعه و کاهش توسعه سیاسی از جمله عواملی است که در صورت پایین بودن نرخ رشد جمعیت در کشور دامن‌گیر ما خواهد شد.

 

وی به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص ایجاد جمعیت جوان در کشور اشاره کرد و افزود: نرخ رشد باروری در زوج‌های ایرانی را با مشاوره ازدواج افزایش خواهیم داد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان بابیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای دولتی باید در ایجاد عزم ملی در خصوص رشد جمعیت کشور وحدت داشته باشند، تصریح کرد: بخش خصوصی نیز باید در جهت ایجاد جمعیت جوان، سالم و پرنشاط تلاش کند و این موضوع بدون تغییر در زیرساخت‌ها و باورهای مردم امکانپذیر نیست./155ب2/
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار