به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، محمد مهدی خواجهئیان گفت: براساس نظام تحول سلامت در حوزه بهداشت، پنج پروژه برای دستیابی به اهداف این طرح باید اجرایی شود.
وی افزود: یکی از آن پروژه ها، پروژه روستاها و عشایر و شهرهای زیر 20 هزار نفر که قبل از اجرای این طرح به عنوان پروژه بیمه روستایی و پزشک خانواده مطرح بوده و در واقع همان برنامه، با اصلاح و تغییراتی که در آن ایجاد شده است، میباشد.
معاون فنی مرکز بهداشت بوشهر تصریح کرد: پروژه 3131 یا نظام جامع و همگانی در شهرستان، پروژه فارس مازندران، پروژه کلان شهرها و پروژه حاشیه شهرها از دیگر برنامههای این طرح است.
خواجهئیان بیان داشت: چند وقتی است که برنامه پزشک خانواده در شهر، در دو استان فارس و مازندران به شیوه خاصی با تأکید بر برنامههای غیر واگیر درحال اجراست، به همین دلیل نام یکی از برنامه های این طرح، پروژه فارس مازندران نامگذاری شده است.
وی افزود: بسته های بهداشت روان، تحرک و رژیم غذایی، کارشناس سلامت اجتماعی یا مددکار اجتماعی است که عوامل تأثیرگذار بر سلامت را بررسی می کند، از جمله خدمات غیر واگیری است که در این طرح دیده شده است.
معاون فنی مرکز بهداشت بوشهر با اشاره به اینکه پروژه کلان شهرها در استان ما عملی نیست و کارهای اجرایی آن را در پروژه حاشیه شهرها انجام دادهایم، بیان داشت: باید بر اساس طرح نظام سلامت، مردم کشورمان در هر نقطه و با هر سطح توان مالی، اقتصادی و اجتماعی دسترسی یکسانی به خدمات بهداشتی داشته باشند، بر همین اساس با پروژه حاشیه شهرها مشکل دسترسی افراد بر طرف میشود.
خواجهئیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه استان بوشهر بیشترین میزان افراد مبتلا به بیماریهای دیابت و بیماری قلبی عروقی را دارد، آموزش این افراد تنها کاری بوده که سیستم بهداشتی ما می توانست تا قبل از این پروژه ها برای آنها انجام دهد که امید میرود با اجرای این طرح ها این مشکلات برطرف شود و به هدفمان برسیم.