کد خبر:۳۲۷۲۱۷
حسنی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

مشوق‌های اجتماعی جامعه بیشتر به سوی افراد بدحجاب است/ باید از مهدها بیاموزانیم که حجاب حق است نه تکلیف

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی گفت: متاسفانه مشوق‌های اجتماعی بیشتر به سوی افراد بدحجاب است و می‌بینید در بانک‌ها و نهادهای حتی دولتی پاسخگویی به این افراد با سرعت بیشتری همراه است.

غلامرضا حسنی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص وضعیت عفاف و حجاب در دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: در دانشگاه ها به دلیل وجود محیط فرهنگی که دارای کنترل است وضعیت حجاب خوب است و دارای شرایط مطلوبی نسبت به جامعه است.


وی ادامه داد: برخی می‌گویند وضعیت حجاب در دانشگاه ها اصلا مناسب نیست و جامعه در این خصوص دارای شرایط بهتری است. آنچه من در دانشگاه فردوسی و دیگر دانشگاه ها می‌بینم برخلاف این است شرایط حجاب در دانشگاه از جامعه بسیار بهتر است.


الگوهای رفتاری ناشی از الگوهای توسعه‌ای هستند
 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با بیان اینکه تنوع در پوشش یکی از عواملی است که منجر به ایجاد بدحجابی شده است بیان داشت: تنوع پوشش حاصل از شرایطی است که در کل نظام فرهنگی رخ داده و بخشی از آن طبیعی است.


این استاد دانشگاه بیان داشت: الگوهای رفتاری، ناشی از الگوهای توسعه‌ای هستند که باید از سطح فردی به ملی انتقال پیدا کنند و این بدون کار ساختاری و زیربنایی امکان پذر نیست.

 

حسنی در ادامه به فرمایشان رهبر انقلاب در تبیین ارکان فرهنگی اشاره داشت و گفت: باید آنچه در ارکان فرهنگی در خصوص آن از سوی دولت ابلاغ شده، الگو دهی شود و در رسانه و نهادهای اجتماعی از جمله خانواده روی آن کار شود.


پیشبرد اهداف از سوی نهادهای فرهنگی رویشها را ایجاد می‌کند


وی با بیان اینکه باید ایجاد رویش کرد افزود: اگر نتوانیم الگو و نماد سازی در خصوص حجاب داشته باشیم نمی‌توانیم ارزش‌ها را تبین کنیم و آنها به صورت حدود در نخواهند آمد.


حسنی با بیان اینکه جوانان ما دارای علاقه به ارزش ها هستند گفت: باید تلاش شود تا اخلاقیات بر جامعه حاکم شود و ارزش های دینی از حوزه نظری به حوزه عمل وارد شوند.


عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه خاطر نشان ساخت: ریزش برخی عقاید موجب تغییر در جهان بینی می‌شود و ایجاد مشکل می‌کند و هنجاری بر اساس باورهای جدی ایجاد می‌شود که این پیامدهایی برای ما دارد.


وی ادامه داد: ما برای حل مسائل دینی خود باید به دنبال فرایندها و مکانیزهایی باشیم که شرایط را تغییر دهد و باید میان ارزش‌های دینی و ساختارها در کشور تناسبی ایجاد شود.


مهدهای کودک در تببین حجاب به عنوان یک حق در کجا قرار دارند؟


حسنی با بیان اینکه باید کار را از مهدها آغاز کنیم گفت: انسان حقی دارد که نباید از آن بگذرد و حجاب از آن جمله حقوقی است که خداوند به اشرف مخلوقاتش به عنوان تفاوتی میان انسان و حیوان هدیه داده است.


این استاد دانشگاه با انتقاد از افرادی که از این حق خود به راحتی می‌گذرند افزود: باید در مبحث عفاف و حجاب به این نکته رسید که حجاب ارتباط با سلامت و کرامت انسان دارد.


وی با بیان اینکه نباید افراط و تفریط در این خصوص داشت بیان کرد: باید حدود انسانی را رعایت کنیم و آن را به شرایطی تبدیل نکنیم که کرامت انسانی را زیر پا گذارد.


حسنی افزود: باید تلاش داشت تا رفتاری سیستمی را در خصوص حجاب تبیین کرده تا این رفتار در جامعه انجام شود و کسانی که از حق خود استفاده نمی‌کنند و واقف بر وظایف خود نیستند متوجه اشتباه خود شوند.


مشوق‌های اجتماعی جامعه بیشتر به سوی افراد بد حجاب است


این محقق مسائل جمعیتی و فرهنگی یادآور شد: متاسفانه امروز در جامعه ما مشوق‌های اجتماعی بیشتر برای افراد بد حجاب ارائه می‌شود و می بینید یک فرد بی حجاب بیشتر برایش توقف ماشین جهت سوار شدن و بسیاری خدمات دیگر وجود دارد.


وی ادامه داد: در ادارات، بانک‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی گاها پاسخگویی به این افراد با سرعت بیشتری همراه است که این یک اشتباه در نشان دادن جایگاه و رفتار غلط این افراد است.


حسنی خاطر نشان ساخت: باید در خصوص افرادی که در اجتماع بیشتر مورد حمایت قرار می‌گیرندفرهنگ سازی صورت بگیرد تا بدحجابی یک ضد ارزش تعریف شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه تمام افراد و دانشجویان ما فرزندان انقلاب هستند ابراز داشت: تمام این افراد چه کسانی که ارزش حجاب را درک و آن را به عنوان حق خود پذیرفته‌اند و چه کسانی که بر این حق بی تفاوت هستند فرزندان ما و انقلاب هستند.


وی با بیان اینکه کار فرهنگی زمان بر است بیان داشت: پیشگیری در همه جا برتر از درمان است پس بهتر است با ایجاد مصونیت فرهنگی و ساختاری مشکلات را از ابتدا حل کنیم./155الف1/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار