آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۸۶۸۴
کارشناس مسائل سیاسی در مشهد:

آمریکا و اسرائیل می‌خواهند جهان، فلسطین را فراموش کند

یک کارشناس سیاسی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل تلاش دارند تا جهان فلسطین را فراموش کند گفت: فراموش شدن فلسطین از سیاست‌های اساسی آمریکا و اسرائیل است تا به راحتی به مقاصد خود در این منطقه دست پیدا کنند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، از مشهد رحمت‌الله روحی شب گذشته در نشست فعالان فرهنگی مشهد از سلسله نشست‌های بزم اندیشه با موضوع «پشت نقاب داعش» در این شهر بیان داشت: داعش مخفف کلمه دولت اسلامی عراق می باشد و در سال 2006 در کشور عراق موجودیت گرفت.
 
وی ادامه داد: در سال 2012 این گروه وارد سوریه شدند و نام خود را به دولت اسلامی عراق و شام تغییر دادند، آنان به شدت نسبت به بیان این نام حساس هستند به نحوی که اگر کسی از میان اعضای این گروه نام داعش را ببرد او را شلاق می‌زنند و باید حتما گروه را با نام دولت اسلامی عراق و شام خطاب کند.
 
رژیم داعش باقی‌مانده رژیم صدام و نظامیان بعثی است
 
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در تاریخ 20 خرداد سال 93 ساعت یک بامداد عملیات داعش در موصل عراق آغاز شد گفت: این عملیات مدت دو ساعت در شهری با سه و نیم میلیون جمعیت به عنوان دومین شهر بزرگ عراق شروع شد و باید این سوال را از خود پرسید چگونه یک گروه تروریستی در مدت دو ساعت می‌توانند شهر موصل را تصرف و اشغال کنند.
 
وی ادامه داد: در این عملیات شاخه عزت الدوری از حزب بعث و الجیش السلامی، گردان انصار روحی گردان‌های الهوار و انصار اسلام و ... در کنار داعش به فرماندهی فرمانده داعش به تصرف شهر موصل اقدام کردند.
 
روحی با بیان اینکه این تصرف در حقیقت نوعی جابه‌جایی بود یادآور شد: در ابتدای عملیات نینوا و پس از آن شهر الانبار آلوده به حضور گروه‌های تروریستی شد و این در حالی بود که شهر از روز قبل توسط فرماندهان بعثی که از زمان صدام در موصل هنوز حضور داشتند و پست‌هایی از این شهر را اداره می‌کردند در اختیار داعش قرار گرفته بود و آنها بدون هیچ درگیری تنها در یک عملیات جابه‌جایی شهر را از فرماندهان بعثی تحویل و موصل را تصرف کردند.
 
زمان انتخاب شده از سوی داعش براساس سیاست‌های دولت آمریکا بود
 
این کارشناسی مسائل خاورمیانه با بیان اینکه آغاز این تاریخ برای تصرف موصل تصادفی نبوده است خاطر نشان کرد: این تصرف در حالی صورت گرفت که انتخابات سوریه پایان یافته بود و حضور عظیم مردم در سوریه در قالب دوربین‌های خبرنگاران بدون انکار هیچ رسانه‌ای در جهان انعکاس پیدا کرده بود.
 
وی ادامه داد: از دست دادن سوریه برای عربستان و تمام دشمنان اسلام پس از سه سال و به دست آوردن رای بالای بشار اسد با 80 درصد پیروزی در انتخابات موجب شد که مخالفین و گروه‌های تروریستی به فکر تصرف موصل عراق برای ادامه دادن اهداف خود از جمله هدف بزرگ اسلام‌هراسی در منطقه باشند.
 
روحی با بیان اینکه شرایط افغانستان نیز در انجام حرکت داعش و تصرف موصل فشار بیشتری وارد می‌کرد بیان داشت: حامد کرزای اخیرا به آمریکا اعلام کرده بود که دیگر حاضر نیست نامه امنیتی افغانستان به آمریکا را امضا کند تا زمانی که رئیس جمهور بعدی روی کار بیاید و عربستان و تمام مخالفان کشورهای منطقه نگران این موضوع بودند که اگر رئیس جمهور بعدی به هر دلیلی این نامه را امضا نکند مشکلات آمریکا در منطقه بیشتر خواهد شد.
 
آمریکا با فرستادن داعش به عراق به کشورهای منطقه تلقین نبود امنیت را به وجود می‌آورد
 
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یورش داعش به موصل به این دلیل است تا افغانستان بفهمد امضا نکردن موافقت‌نامه امنیتی با آمریکا یعنی سر بریده شدن شهروندان بی‌گناه خاطر نشان ساخت: 20 خرداد عملیات داعش در موصل آغاز و 24 انتخابات مردمی افغانستان بود و در این چهار روز فشار عصبی بر مردم افغانستان برای انتخاب رئیس جمهوری که آمریکا را به رسمیت بشناسد و نامه امنیتی را امضا کند به شدت در میان شهروندان افغانی شکل گرفته بود.
 
وی در ادامه با بیان اینکه تعیین شرایط شهر کرکوک از دیگر مسائل مهم در منطقه است یادآور شد: کرکوک شهری است که یا باید به حکومت مرکزی عراق بپیوندد و یا باید به اقلیم پیوسته شود و این در حالی است که ترکیه بیش از هر کشور دیگری از نفت موجود در کرکوک بهره می‌برد و امیدوار است کرکوک به جای پیوستن به عراق جزو اقلیم شود.
 
روحی با اشاره به اختلافات داخلی عراق میان اهل شیعه و اهل تسنن تاکید کرد: بسیاری از اختلافات در داخل عراق بر سر ریاست جمهوری نوری مالکی موجب شده بود زمینه برای پیوستن کرکوک به اقلیم اتفاق بیفتد و این در حالی است که در بحث سوریه، قطر از روند انتخابات و شکل گرفتن حکومتی که در آن بشار اسد به رهبر عظیم شان انقلاب ما امام می‌گوید موجب شده است حساسیت‌های منطقه میان شیعه و سنی براساس اینکه 70 درصد جمعیت سوریه سنی هستند بالا بگیرد.
 
سعود الفیصل؛ انتخابات سوریه را به رسمیت شناخت
 
روحی در ادامه به حضور ظریف در عربستان اشاره کرد و گفت: سعود الفیصل اعلام کرده است که ایران در رقابت منطقه‌ای با عربستان جلو افتاده است و سوریه از دست ما رفته است. حمله داعش به موصل پرونده‌ای را برای گفتمان میان ایران و عراق باز کرده است.
 
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آمریکا در این نبرد کاملا حضور دارد بیان داشت: آمریکا تلاش دارد جبهه‌های مقاومت را تضعیف کند؛ عراق پس از انتخاب نوری مالکی یکی از پایگاه‌ها و جبهه‌های مقاومت برای ایران است  برای همین آمریکا پروژه اسلام هراسی را با حضور داعش در عراق دنبال می‌کند.
 
وی با بیان اینکه ماموریت بریدن سرها و کشتن بچه‌ها در ادامه پروژه اسلام هراسی آمریکا و اسرائیل است گفت: بحران عراق پروژه اسلام هراسی آمریکا را داغ نگه داشته و اسرائیل هم قطعا در اتفاقات اخیرا عراق دخیل است و در اجلاسی که در هر سال در این کشور با حضور کارشناسان یهودی جهان صورت می‌گیرد  اختلاف شیعه و سنی را به عنوان اساسی‌ترین پروژه اسرائیل برنامه‌ریزی کرده است.
 
گردان‌های ابوالفضل (ع) و زینب (س) از عراق در سوریه جان‌فشانی کردند
 
روحی با بیان اینکه ما از گردان‌های ابوالفضل (ع) و زینب (س) که از سوی ارتش عراق در سوریه حضور داشتند جان‌فشانی‌هایی بسیار دیدیم خاطر نشان کرد: شهدایی بسیاری از این بزرگان در سوریه جان خود را فدا کردند و این مسئله‌ای است که اهمیت عراق در منطقه برای ما را بیشتر می‌کند.
 
وی ادامه داد: 12 درصد از جمعیت مردم عراق برادران سنی هستند؛ اما جالب است که بدانید 48 درصد سرزمین عراق در دست اهل سنت می‌باشد و در آن حاکم هستند.
 
این کارشناس سیاسی گفت: آنچه تاکنون در دست داعش قرار گرفته است در استان نینوا موصل به صورت کامل به تصرف آنها در آمده است و البته امروز دارای وضع آرامی است و همان سربازانی که در هنگام حضور فرماندهان بعثی موصل را نظم می‌دادند اکنون در حال آرام کردن اوضاع هستند.
 
روحی با بیان اینکه اکنون خروج جمعیتی بسیاری از عراق در حال انجام شدن است گفت: من این را خطاب به برادران اهل سنت عراقی که به دلیل اختلاف‌های داخلی موصل را در اختیار داعش قرار دادند می‌گویم اگر داعش بر موصل و هر شهری از عراق احاطه پیدا کند آن شهر صد سال به عقب رانده خواهد شد.
 
وی ادامه داد: اکنون تعطیلی زندگی در موصل ایجاد شده است و مدارس بسته و بسیاری از نهادهای دولتی بدون حضور کارمندان‌شان تعطیل شده‌اند و استان دیگر آن فعالیت و پویایی را ندارد. داعش با وضع قوانین قبل از اسلام شرایطی را برای مردم به وجود ‌آورده که غیر قابل تحمل است از جمله اینکه آرایشگاه مردانه و زنانه را بسته و حضور زنان در جامعه را ممنوع اعلام کرده است.
 
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه الانبار و استان صلاح‌الدین در سامرا از دیگر مناطقی است که داعش تا حدودی در آنها نفوذ پیدا کرده است گفت: به لطف خدا سامرا تا شعاع 30 کیلومتری امنیت خود را به دست آورده و بیش از 99 درصد برادران اهل سنت هم اکنون در آن مستقر هستند.
 
روحی با بیان اینکه شتاب اولیه داعشی‌ها در تصرف شهرهای عراق متوقف شده است گفت: برخی شهرها باز پس گرفته شده و با وجود اینکه بسیار نگران بودیم که بغداد نیز از دست برود با توجه به خانه‌های تیمی داعشی در این استان؛ اما به لطف خدا امنیت در این شهر برقرار است.
 
وی با انتقاد از برخی رسانه‌ها داخل کشور نسبت به بزرگ کردن داعش بیان داشت: ما متاسفانه گاهی ناخواسته تریبون داعشی‌ها شده‌ایم و سرهایی که آنها بریده اند را با حجم بالایی از رسانه پخش کردیم و کشتارهای دسته جمعی و حرکت های حیوانی‌ آنها موجب شد کشورهای منطقه نسبت به حضور داعش ترس و حتی برخی استان‌های عراق قبل از حضور داعش شهر را ترک و در اختیار داعش قرار دهند.
 
روحی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی از جمله واتس آپ و تلگرام تصاویر وحشت انگیز تروریست‌های تکفیری را مدام نقل و انتقال می‌دهد بیان داشت:‌ مطمئن باشید داعش در دست آمریکاست و پروژه‌ای به جان هم انداختن مسلمانان یک پروژه آمریکایی و اسرائیلی است آنچه در سویه در این سه سال اتفاق افتاد تمامش از جیب اسلام پرداخته شد و یهود و آمریکا حتی یک دلار ضرر نکردندد بلکه با اختیار قرار دادن سلاح در دست تروریست‌ها توانستند چنان مسلمانان را به جان هم بیندازند در تاریخ اسلام کم‌نظیر است.
 
17 شبکه در جهان شبانه‌روز به اهل تسنن ناسزا می‌گویند
 
روحی با بیان این سوال که چگونه شد که یک مسلمان به اینجا رسید که سر مسلمان دیگر را از تن جدا و با آن فوتبال بازی کند بیان داشت: هنگامی که 17 شبکه در جهان با حمایت آمریکا و اسرائیل مدام مراجع و کتاب‌های دینی اهل تسنن را با توهین و ناسزا زیر سوال می‌برند موجب می‌شود که مسلمانان اهل تسنن به ما بگویند آنچه شما در رسانه‌هایتان علیه ما می‌گویید موجب شده است تا داعشی شویم.
 
وی گفت: ‌تریبون‌هایی که به نام شیعه آمدند تنها هدف‌شان این است که شیعه و سنی را به جان هم بیندازند و این در حالی که امام خامنه‌ای فرمودند«ما توهین به مراجع و کتب اهل تسنن را حرام می‌دانیم» و پس این کدام شبکه شیعه است که این گونه شیعه را ظالم نشان می‌دهد؟.
 
روحی با بیان اینکه با فتوای آیت الله سیستانی پس از صد سال اکنون سه میلیون نفر برای مبارزه با داعش در عراق ثبت نام کردند تاکید کرد: ما می‌دیدیم مردان عراقی گریه می‌کردند که فرزندان ما را به جنگ ببرید و به گونه‌ای حجم بسیجیان علاقه‌مندان به مبارزه علیه داعشی‌ها بالا گرفته بود که آیت الله سیستانی فتوای خود را اصلاح کرد و بیان داشت دانشجویان و کارمندان و کسانی که کشور به حضور آنها نیاز دارد به این مبارزه نروند.
 
قوانین انسان‌های اولیه از سوی داعش در موصل اجرا می‌شود
 
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه داعشی‌ها رفتارهای انسان‌های اولیه را در موصل ایجاد کرده‌اند گفت:‌ چند وقت پیش هشت جوان در عراق به دلیل نگاه کردن فوتبال جام جهانی به 80 ضربه شلاق محکوم و این در حالی است که زنان حتی با محارم خود حق خروج از منزل را ندارند و مطمئن باشید اعدام 14 عالم اهل سنت و قبل از آن 12 نفر عالم دیگر رفتاری است که اهل تسنن تحمل نخواهند کرد.
 
وی ادامه داد: مطمئن باشید با وجود این حجم درگیری در موصل برادران شیعه و سنی عراق تحمل نخواهند کرد زیرا سرزمین عراق متعلق به هر فرقه دینی که باشد خاک عراق است و خود عراقی‌ها اعلام کردند که یک وجب از آن را به دست داعشی‌ها نخواهند داد.
 
ایران باید بداند وظیفه‌اش در برابر شرایط منطقه چیست
 
روحی یادآور شد: اینکه برخی افراد در مساجد کشور ثبت نام نیرو می‌کنند برای اعزام به عراق بدانند برخلاف خواست رهبری رفتار می‌کنند زیرا داعش در آن حدی نیست که نیاز به ورود ایران و سربازانش به عراق باشد.
 
وی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل تلاش دارند تا جهان فلسطین را فراموش کند تا اسرائیل راحت به خواسته‌های خود در این کشور دست یابد گفت: از زمانی که جنگ شیعه و سنی در منطقه شکل گرفته است آیا نامی از فلسطین مانده است فراموش شدن فلسطین از سیاست‌های اساسی آمریکا و اسرائیل است تا به راحتی به مقاصد خود در این منطقه دست پیدا کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار