آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۹۹۷۴

«افق تمدنی آینده انقلاب اسلامی» روانه بازار نشر شد

کتاب «افق تمدنی آینده انقلاب اسلامی» جدیدترین عنوان از مجموعه مطالعاتی «و انتم الاعلون» است که به قلم ابوذر مظاهری نوشته شده است.
«افق تمدنی آینده انقلاب اسلامی» روانه بازار نشر شد

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در پژوهش دکتر مظاهری تمدن اسلامی محتمل‌ترین و بسط یافته‌ترین آینده‌ای است که می‌توان برای انقلاب اسلامی ترسیم کرد. ظرفیت‌های تمدنی انقلاب اسلامی اعم از ظرفیت‌های معرفتی، فرهنگی، تاریخی و سیاسی ـ اجتماعی، به اندازه‌ایست که می‌تواند تمدن آینده جهان را شکل‌دهد.  بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که اسلام مهمترین نامزد تمدن آینده است و اکنون انقلاب اسلامی تنها نماینده واقعی اسلام است.


کتاب «افق تمدنی آینده انقلاب اسلامی» جدیدترین عنوان از مجموعه مطالعاتی «و انتم الاعلون» است که به قلم دکتر ابوذر مظاهری نوشته شده است.


ابوذر مظاهری این کتاب رادر راستای دغدغه پژوهشی در قلمرو آینده‌پژوهی و  با هدف ارائه تبیینی علمی و درست از آینده‌تمدنی انقلاب اسلامی نوشته است.


در این تحقیق «آینده انقلاب اسلامی» به صورت یک موضوع مورد پژوهش، مد نظر قرار می گیرد. چنانکه در ادبیات آینده‌پژوهی نیز مطرح است، برای هر پدیده‌‌ای که مورد بررسی آینده‌پژوهی قرار می‌‌گیرد، سه گونه آینده متصور است: آینده‌های ممکن، آینده‌های محتمل و آینده‌‌های مطلوب.


در این پژوهش، انقلاب اسلامی همچون روندی در نظر گرفته شده که از انقلاب آغاز شده و با پشت سر گذاشتن مراحل نظام، دولت، کشور و تمدن اسلامی به اوج خود می‌رسد و مطلوب‌ترین آینده که پیوستن به ظهور و حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) است، همچون افقی در نظر گرفته شده که «در حال تحقق» است نه صرفاً «باید تحقق یابد» و این، تحقیق را به سمت لزوم تبیین مبنای اصلی بحث یعنی فلسفه تاریخ، سوق می‌دهد.


 از منظر این پژوهش،  مبنای اصلی در بحث از آینده پدیده‌های بزرگی همچون انقلاب اسلامی موضع فلسفه تاریخی پژوهشگر است. چنانکه بررسی آینده بشریت با پیش‌فرض فلسفه غربی تاریخ، ارائه نظریه «پایان تاریخ» یا مشابه آن را به دنبال خواهد داشت. نظریه‌ای که در چارچوب آن آینده‌‌ متناسبی برای انقلاب اسلامی و امثال آن متصور نیست.


چنانکه در علم آینده‌پژوهی نیز آینده‌های محتمل اصلی‌ترین موضع پژوهش به شمار می‌آیند، در اینجا نیز محتمل‌‌ترین آینده انقلاب اسلامی نقطه ثقل این تحقیق محسوب می‌شود که تلاش شده است با توجه به افق‌های پیش روی این انقلاب، ظرفیت‌های موجود آن، روند‌ تاریخی و شناسایی چالش‌ها و مسائلش پیش‌بینی و نه پیشگویی، شود.


از نظر این پژوهش تمدن اسلامی محتمل‌ترین و بسط یافته‌ترین آینده‌ای است که می‌توان برای انقلاب اسلامی ترسیم کرد.ظرفیت‌های تمدنی انقلاب اسلامی اعم از ظرفیت‌های معرفتی، فرهنگی، تاریخی و سیاسی ـ اجتماعی، به اندازه‌ایست که می‌تواند تمدن آینده جهان را شکل‌دهد.  بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که اسلام مهمترین نامزد تمدن آینده است و اکنون انقلاب اسلامی تنها نماینده واقعی اسلام است.


ابوذر مظاهری در مقدمه کتاب شاخص هایی همچون ورود به بحث آینده انقلاب اسلامی از زوایه فلسفه تاریخ،  استفاده از برخی روش‌های ویژه و بدیع در بررسی آینده انقلاب اسلامی یعنی افق‌شناسی، ظرفیت‌شناسی و روند‌شناسی تاریخی، توجه ویژه‌به تحلیل نظری تاریخ معاصر ایران جهت شناخت روند حرکت ملت ایران، بررسی دیدگاه‌های اندیشمندان داخلی و خارجی درباره آینده انقلاب اسلامی، بررسی آینده‌ انقلاب اسلامی در سه سطح آینده‌های ممکن، آینده‌های محتمل و آینده‌های مطلوب، ظرفیت‌شناسی تمدنی انقلاب اسلامی به عنوان محتمل‌ترین آینده انقلاب،  را از نقاط تمایز و وجوه مشخصه این تحقیق نسبت به سایر آثار مشابه عنوان می کند و در ادامه پژوهشگر به دلیلاهمیت این موضوع و ابهامات فراوان آن، تحقیقات فراوان و نگاه از زاویه‌های مختلف را ناگزیر عنوان می کند.


این کتاب در سه فصل و به همت و همکاری خانه مشروطیت اصفهان در قالب 228  صفحه و با قیمت هفت هزار تومانتوسط نشر آرما راهی بازار نشر شده است. از این کتاب همزمان با افتتاح اولین خانه بیداری اسلامی کشور در اصفهان در اواسط مرداد ماه جاری رونمایی خواهد شد.


علاقمندان برای تهیه کتاب می توانند با خانه مشروطیت اصفهان با شماره تلفن 03132212556 تماس حاصل فرمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار