کد خبر:۳۳۰۰۸۴
تله های نامرئی فضای مجازی در برنامه آواکس لایو چت :

کلاهبرداری از 60دختر جوان باستفاده از عکس یک بازیگر هالیوودی

پسر چت بازی که در فضای مجازی به کمین دختران دانش‌آموز می‌نشست، توسط کارآگاهان پلیس فتای استان مازندران دستگیر شد.
کلاهبرداری از 60دختر جوان باستفاده از عکس یک بازیگر هالیوودی

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا ، قربانیان این تله‌گذاری اینترنتی بیش از 60 دختر جوان و دانش‌آموز بودند که از استان‌های سراسر کشور در دام نامرئی وی گرفتار شده بودند.


سرهنگ احمدرضا رستمی رئیس پلیس فتا استام مازندران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس گفت : اوایل فروردین ماه سال جاری پدری به همراه دختر دانش‌آموزش به پلیس فتا استان مازندران مراجعه کرده و آنان را در جریان ماجرایی که برای دخترش رخ داده بود قرار داد.


واما شرح این ماجرا از زبان پدر دختر دانش آموز :


پدر این دانش آموز گفت: مدتی بود که به رفتار دخترم مشکوک شده بودم. او دائم در فکر بود و کمتر می‌خندید،از طرف دیگر یک گردنبند قیمتی که برایش خریده بودم نیز دور گردنش نبود و هر بار در این باره از او پرسش می‌کردیم او با ادعاهایی از پاسخ دادن طفره می‌رفت.


این وضعیت ادامه داشت تا این‌که چند روز پیش باز هم دخترم را گریان و ناراحت دیدم، دلیلش را از او پرسیدم.


دختر در حالی که اشک می ریخت ماجرای آشنایی اش را با مرد جوانی در فضای مجازی برایم تعریف کرد.


دخترگفت: چند ماه پیش هنگامی که در فضای شبکه اجتماعی آواکس یا همان لایو چت در حال گشت بودم یکی از کاربران که خود را نیما معرفی می‌کرد از من خواست تا دقایقی را با او مکالمه داشته باشم ، ابتدا می‌ترسیدم ولی بعد دل به دریا زده و به خواسته اش پاسخ مثبت دادم.


او خودش را دانشجو معرفی کرد و ادعا می‌کرد چون به دلیل وضعیت مالی خوب خانواده‌اش، آنها به طور مداوم در سفر‌های خارجی هستند، او تنها است و نیاز دارد تا با کسی حرف بزند.


ارتباط ما ادامه پیدا کرد، تا این‌که او چند قطعه عکس از خودش برایم فرستاده و مدعی شد از من خوشش آمده و قرار است بعد از مراجعه خانواده‌اش از سفر اروپا با آنها درباره ازدواج صحبت کند ، بعد از آن هم خواست برای آشنایی بیشتر و این‌که عکس مرا به خانواده اش نشان بدهد، تصویری از خودم برایش بفرستم.


این ارتباط ادامه پیدا کرد و او هر روز به بهانه‌های گوناگون عکس‌های جدیدی از من می‌خواست و مرا راضی کرد تا حتی عکس‌های خصوصی خودم را برایش بفرستم.


بعد از این اتفاقات بود که او شماره تلفن خواست و ارتباط تلفنی ما شروع شد.


در جریان این ارتباطات او حرف‌هایی می‌زد که قابل گفتن نیست. هر بار که اعتراض می کردم می‌گفت ما قرار است زن و شوهر شویم و طرح این حرف‌ها مهم نیست.


اواخر سال قبل بود که او ادعا کرد پولی که خانواده اش برای او گذاشته بودند تمام شده و اگر ممکن است برایش پول بفرستم تا بعد از مراجعت خانواده برگرداند.


جواب دادم پول ندارم اما او خواست گردنبندم را برایش بفرستم. تعجب کردم که او چگونه دانسته من گردنبند دارم وقتی پرسیدم گفت در عکس‌هایت بوده و من دیدم.


چون این گردنبند هدیه پدر و مادرم بود حاضر به پذیرش درخواست او نشدم در این مرحله بود که لحن او از حرف‌های عاشقانه به تهدید تبدیل شد و گفت همه مکالمات ما را ضبط کرده و اگر به خواسته اش عمل نکنم همه را به همراه عکس‌های خصوصی که برایش فرستاده بودم روی شبکه‌های مجازی قرار می‌‌دهد.


از ترس این‌که با این کار آبروی من و خانواده‌ام به خطر خواهد افتاد، به خواسته‌اش تن داده و گردنبند را به وی دادم.


او چند روزی تهدید نکرد تا این‌که بازهم تماس گرفته و این بار پول خواست ، در وضعیت بدی گرفتار شده بودم نمی‌دانستم چکار باید بکنم و از طرفی پول درخواستی وی را نداشتم و از سوی دیگر می‌ترسیدم با مخالفتم باعث آبروریزی خود و خانواده‌ام شوم.


در چنین وضعیتی بودم که موضوع را با پدرم در میان گذاشتم.

 


او پیشنهاد داد ماجرا را با پلیس در میان بگذاریم.


رئیس پلیس فتای استان مازندران افزود : پس از اخذ شکوائیه بلافاصله مراتب در دستور کار کارآگاهان این پلیس قرار گرفت و با انجام یکسری اقدامات فنی و پلیسی و عملیات تخصصی برای به دست آوردن ردی از او کلید خورد.


سرهنگ رستمی تصریح کرد : در نخستین مرحله از تجسس‌ها مشخص شد عکس‌های ارسالی کلاهبردار اینترنتی متعلق به یکی از هنرپیشه‌های‌ هالیوودی است و مطالعه روی سایر دلایل و مدارک به دست آمده حکایت از آن داشت که او ساکن یکی از شهرهای استان اردبیل است.


رستمی درادامه اظهار داشت : متهم توسط ماموران شناسائی و در اقدامی غافلگیرانه و در حالی که باور نداشت رازش فاش شده باشد و وقتی که سردی دستبند پلیس را روی مچ‌های خود دید لب به اعتراف گشود .


رئیس پلیس فتای استان مازندران افزود : متهم در تحقیقات به عمل آمده جزئیات تله‌گذاری‌های اینترنتی خود را برای دختران و زنان جوان در فضای شبکه‌های اجتماعی فاش کرد


.مأموران پلیس فتای مازندران پس از دستگیری این مرد جوان در بازرسی از سیستم‌های رایانه‌ای او تعداد زیادی عکس از طعمه‌های وی در حالی که در یک فایل مخفی ذخیره شده بود به دست آوردند.


سرهنگ رستمی در ادامه افزود : در تحقیقات اولیه به دلیل گمنامی در این فضا ، تمامی ادعا های شاکیه را کذب دانست اما با مشاهده دلائل متقن و کامل کارآگاهان پلیس فتا لب به سخن گشود و ضمن اقرار به بزه انتسابی اعتراف نمود اینجانب با سوء استفاده از سادگی و کم سن و سال بودن شاکیه ، از این موضوع سوء استفاده کرده و در ابتدا با طرح دوستی وارد شده و آنها را فریب داده سپس با تهدید و ارعاب نهایتاًچندین بار از آنها اخاذی کرد .


هشدارهای پلیس فتا :


رییس پلیس فتای استان مازندران با هشدار به خانواده‌ها در باره گسترش این نوع ارتباطات گفت: با توجه به پیشرفت‌های روزافزون حوزه IT و بروز فاصله اطلاعاتی میان والدین و فرزندان که از آن به عنوان شکاف دیجیتالی یاد می‌شود، باعث شده در برخی موارد کنترل و نظارت کافی روی عملکرد فرزندان در زمان کار با رایانه و بخصوص اینترنت، در اکثر خانواده‌ها وجود نداشته باشد.


وی افزود : این امر موجب بروز آسیب‌هایی برای فرزندان شده است و والدین هم در این برهه از زمان لازم است خود را تا حد توان از نظر دانش عمومی رایانه به روز کرده و سعی داشته باشند تا ناآشنایی با رایانه موجب نشود از کنترل‌های اولیه بر فرزندان خود باز مانند.


وی از مهمترین مواردی که جنبه پیشگیرانه دارد و می‌توان به والدین پیشنهاد داد را نصب و راه‌اندازی رایانه در محلی که قابلیت کنترل فیزیکی و چشمی توسط والدین بر عملکرد فرزندان میسر باشد دانست .


رئیس پلیس فتای مازندران در ادامه خطاب به خانواده ها یادآور شد: ساعات کار فرزندان با کامپیوتر را برنامه‌ریزی و زمانبندی کنید، از نگهداری اطلاعات شخصی روی رایانه خودداری و سعی کنید اطلاعات شخصی خود را روی CDیاDVD ذخیره کرده و از آنها در محل مناسبی مراقبت کنند.

برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار