به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، از چندی پیش عضویت در صندوق اعتباری هنر برای خبرنگارانی که درخواست بیمه تکمیلی دارند اجباری شده است. این در حالی است که پیش از این هرگونه معرفی به بیمه از طریق سایت سمان صورت می گرفت.
با توجه به این که خبرنگاران برای شناسایی شدن توسط معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و ثبت آثارشان پیش از این از سایت سمان استفاده می کردند و از همان طریق نیز برای بیمه معرفی می شدند، ثبت نام و عضویتشان در صندوق اعتباری هنر و وارد کردن اطلاعاتی که پیش از این در سایت سمان وارد کرده اند، عجیب به نظر می رسد. خصوصا این که هر دوی این سایت ها زیر نظر معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند.
عباسی، مسئول بخش آی تی صندوق اعتباری هنر در مورد الزام عضویت خبرنگاران در این صندوق می گوید: پیش از این ثبت نام برای بیمه تکمیلی به صورت سنتی صورت می گرفت و هر سال شاهد صف های کیلومتری و اذیت شدن شهروندان بودیم؛ راه افتادن سامانه برای این است که اعضای صندوق راحت تر بتوانند از امکانات استفاده کنند.
وی ادامه می دهد: برای استفاده از خدمات فقط کافیست یک بار عضو صندوق شده و در آن ثبت نام کنید و بعد از آن اعضا می توانند از تسهیلات دیگر مانند کارت هنر استفاده کنند.
شجاعی، از فعالان بخش عضویت صندوق اعتباری هنر نیز در تشریح تفاوت عملکرد سایت سمان با سامانه صندوق اعتباری هنر می گوید: این دو سامانه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و صندوق اعتباری هنر به طور کاملا مستقل فعالیت می کند.
وی با بیان این که طبق اساسنامه باید افراد از مراجع تخصصی معرفی به صندوق معرفی شوند، می افزاید: سایت سمان برای شناسایی خبرنگاران و ثبت آثار آن ها طراحی شده و پیش از این درخواست های بیمه در آن جا ثبت می شد که این معرفی نامه ها را به صورت اتوماتیک برای صندوق می فرستادند. با سامانه ای شدن صندوق، خبرنگارانی که پیش از این به صورت حضوری ثبت نام می کردند، از طریق سامانه به این کار اقدام می کنند.
با این که تنها دو روز تا به پایان رسیدن مهلت ثبت نام برای بیمه تکمیلی در صندوق اعتباری هنر باقیست، همچنان خبرنگاران در مورد ورود اطلاعاتشان به این صندوق سوالاتی دارند و دچار سردرگمی هستند.