به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، تغذیه در طول ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است، بنابراین خورد و خوراک در افطار و سحری باید تابع نظم و قاعده باشد تا بتوان از فواید جسمانی روزهداری بهره برد.
حذف سحری به خیال تاثیر روی لاغر شدن، کار درستی نیست چرا که باعث سوخت ناقص چربی ها و تولید کتون ها و ایجاد سردرد می شود. همچنین سبب پایین افتادن قند خون شده و عوارض عصبی ایجاد می کند.
همچنین خالی ماندن دستگاه گوارش برای مدت طولانی منجر به ترشح اسید و سوزش سردل و زخم معده می شود.
ویژگی سحری
سحری باید شامل یک وعده غذای کامل، سبک و سرخ نشده باشد. حتماً میوه در برنامه غذایی سحر باید گنجانده شود، یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست نیز باید در وعده سحری گنجانده شود.
از زیاده روی در مصرف مواد قندی مانند قند و شکر و نبات و شیرینی باید اجتناب کرد زیرا باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین شده و این هورمون باعث افت قند خون و ضعف و گرسنگی می شود.
بهتر است از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان و برنج در وعده سحری استفاده کرد، مصرف فیبر کافی در وعده سحری اهمیت زیادی دارد. منابع غذایی فیبر؛ میوه جات، سبزیجات، سالاد و سبوس است.
فیبر برای مدت طولانی تری فرد را سیر نگه می دارد همچنین آب زیادی را در خود جذب کرده و احساس تشنگی دیرتر عارض می شود.
از مصرف چای زیاد در سحری باید خودداری کرد زیرا کافئین موجود در چای اثر دیورتیک دارد و موجب افزایش ادرار و دفع آب از بدن و از دست دادن مواد معدنی مورد نیاز بدن می شود.
استفاده از کاهو و گوجه فرنگی در وعده سحری باعث می شود در طول روز کمتر احساس تشنگی شود زیرا این مواد آب را در خود نگه می دارند.