آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۷۰۶۸

اعتراض دانشجویان دانشگاه جندی‌شاپور نسبت به عدم اختصاص خوابگاه به دانشجویان

دانشگاه جندی شاپور دزفول اعلام کرد که تنها برای دانشجویان روزانه ورودی 92 خوابگاه اختصاص داده خواهد شد که همین امر اعتراض دانشجویان را برانگیخت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، معاونت دانشجویی دانشگاه جندی‌شاپور چندی پیش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که فقط به دانشجویان روزانه ورودی سال 1392 که در زمان مقرر در سامانه اتوماسیون خوابگاه ثبت نام نموده و هیچ گونه بدهی مالی ندارند خوابگاه تعلق میگیرد.

 

همین اتفاق باعث شد که دانشجویان دانشگاه جندی شاپور به شدت به این امر اعتراض کنند و در راستای همین اعتراض، نامه ای را خطاب به رییس این دانشگاه بنویسند.

 

متن این نامه به شرح زیر است:

 

ریاست محترم دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول


جناب آقای دکتر عصاری


سلام علیکم


احترماً به اسحضار می رساند، شورای محترم صنفی رفاهی، بسیج دانشجویی، انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشگاه، پیرو اطلاعیه ی معاونت محترم دانشجویی مورخ 24 خرداد 93 مبنی بر عدم واگذاری خوابگاه به دانشجویان محترم ورودی 90 و 91 و ورودی شبانه 92 لازم می داند، با توجه به رسالت‌ها و دغدغه‌های علمی و فرهنگی و رفاهی خود و به نمایندگی از تمامی دانشجویان دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، نکاتی را در مورد پیامد‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی این تصمیم متذکر شود.


قبل از هر چیز لازم به ذکر است، دانشجویان محترم ورودی 90 و 91 و ورودی شبانه 92 دانشگاه،      حدود 40 درصد از جمعیت دانشجویان را تشکیل می‌دهند. خروج حجم زیاد دانشجو از خوابگاه‌های دانشجویی، که حقیقتاً محیط شایسته و مناسب‌ تری به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، علمی، روحی و روانی و امنیتی نسبت به خانه‌های خودگردان دارد، موجب خواهد شد درصد قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه در شرایطی متفاوت به زندگی و تحصیل به دور از آغوش خانواده بپردازند. عدم واگذاری خوابگاه به این تعداد دانشجو در نگاه اول یک حجم بالای دانشجویان متقاضی خانه‌های دانشجویی را وارد شهر‌های دزفول و اندیمشک می‌کند و نگرانی خانواده‌ها را در خصوص مسائل زیر در پی خواهد داشت.


1. پیامدهای فرهنگی و اجتماعی:


بر هیچ کس پوشیده نیست که خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه علی رغم مشکلات فرهنگی و اجتماعی، شرایط بسیار مناسب‌تری را نسبت به خانه‌های دانشجویی دارند. وجود اجتماعات دانشجویی همچون برگزاری نماز جماعت و مراسمات مختلف مذهبی از یک سو موجب توجه دانشجویان به شعایر دینی شده و از جانب دیگر حس همگرایی و جمع پذیری را در دانشجویان تقویت می‌کند. ارتباط صمیمانه همه دانشجویان در خوابگاه با یکدیگر نیز در این خصوص قابل توجه می‌باشد. نظارت و مدیریت سرپرست و حراست خوابگاه موجب می‌شود اتفاقات مخرب و تنش های این جمع جوان به حداقل برسد. اگر چه روند رو به رشد استعمال دخانیات در خوابگاه پردیس امری است که نظارت بیش از پیش را نیز می‌طلبد. در این شرایط، عدم اسکان جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه در خوابگاه و البته ایجاد بستر مسموم غیرفرهنگی زندگی شهری موجب خواهد شد، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری (حفظه الله) سال فرهنگ نام‌گذاری شده است، پیامدهای جبران ناپذیر فرهنگی و اجتماعی، نسل جوان و آینده‌ساز کشور را با تهدیدات جدی مواجه سازد و این مهم بیش از همه متوجه جمعیت خواهرانی است که معضلات گسترده فرهنگی آن به طور جد در وهله اول دامن فضای فرهنگی دانشگاه و سپس شهرهای مجاور را خواهد گرفت.


2. پیامدهای علمی:


علاوه بر آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی که باید در اولویت مدیریت و برنامه‌ریزی نظام جامع دانشگاه قرار بگیرد، آسیب‌هایی متوجه فضای علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه می شود که در آینده‌ای نه چندان دور خود را نمایان خواهد کرد و موجب سرخوردگی جایگاه علمی دانشگاه خواهد شد. جایگاهی که بدون شک مقام‌های کسب شده توسط دانشجویان در مسابقات و جشنواره‌های علمی، کسب رتبه‌های فاخر در کنکور کارشناسی ارشد و رشد انجمن‌های علمی دانشجویی در سال‌های اخیر، در احراز آن موثر بوده‌اند. این در حالی است که در این پیچ تاریخی لزوم حفظ حرکت پرشتاب علمی جامعه دانشگاهی کشور پرواضح است.


وجود فضای تعامل و بررسی‌های علمی در بین دانشجویان خوابگاه، وجود فضای مناسب جهت مطالعه، نبود دل مشغولی‌های دیگر در طول روز از قبیل تهیه وعده‌های روزانه غذایی و تمرکز بر تحصیل و یادگیری، امتیازات مثبتی است که در صورت عدم تحقق آنها، شاهد نزول شرایط و نشاط علمی در بین دانشجویان خواهیم بود. این در حالی است که دانشجویان ورودی 90 خود را برای کنکور کارشناسی ارشد در سال جاری آماده می‌کنند.


توجه معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه به لوازم و زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی در جذب مضاعف دانشجویان ورودی 93 یکی دیگر از نکاتی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد کاهش سطح و کیفیت آموزش اساتید محترم ،عدم بهره برداری و استفاده مفید از امکانات کارگاها، آزمایشگاه‌های علمی و دانشکده‌های مربوطه را در پی خواهد داشت.


3. پیامدهای رفاهی و امنیتی:


وجود رفاه، آسایش و امنیت مناسب برای دانشجویان در خوابگاه ، موجب خواهد شد تا خانواده‌های محترم دانشگاه و خوابگاه را به عنوان خانه دوم فرزند خود قبول کند و نگرانی کمتری را در این خصوص داشته باشند. از این رو زندگی دانشجویان در خانه‌های دانشجویی مراتبی را به دنبال دارد که موجب تضعیف این مقوله خواهد شد.

 

وجود فضای سبز عالی در خوابگاه پردیس، وجود امکانات رفاهی در خوابگاه‌ها نظیر سلف سرویس، سالن مطالعه، دستگاه‌ها و زمین‌های ورزشی، دسترسی به اینترنت و خدمات عمومی رفاهی از یک سو و وجود امنیت و آرامش در خوابگاه از سوی دیگر منجر به این خواهد شد که لوازم تحصیل دانشجویان هر چه بهتر فراهم شود. تأمین هزینه‌ی بالای وسایل اجاره‌ی خانه‌ خاصه در مناطقی که دارای امنیت نسبی و نزدیک به دانشگاه باشند، در کنار زمان و هزینه‌ی رفت و آمد و سایر مخارج تحمیلی بر دانشجو، تنها بخش کوچکی از آثار و پیامد‌های مخرب این اقدام می‌باشد. نکته حائز اهمیت، امنیت خواهران دانشجویی است که با توجه به امنیت برخی مناطق شهرهای دزفول و اندیمشک تفکر و توجه شایسته‌ای را، در کنار مسائل فرهنگی آن، می‌طلبد.


علی رغم تعهدات قانونی دانشگاه در قبال دانشجویان، رعایت جمیع موارد فوق از منظر اخلاق و مدیریت اسلامی نیز در تصمیم‌گیری و اجرا در راستای پیشرفت نظام متعالی تعلیم و تربیت کشور، نگاه و توجهی مدقّانه‌ای را می‌طلبد که بدون شک از دید نظام مدیریتی دانشگاه صنعتی جندی شاپور به دور نخواهد ماند.  لذا انتظار می رود با استفاده از راهکارهای مطلوب، نظیر کاهش ظرفیت ورودی جدید، مدیریت هوشمند در استفاده از ظرفیت خوابگاه‌های موجود، بهره برداری از خوابگاه جدید خواهران و ایجاد فضای خوابگاهی جدید برای برادران، امکان بهره برداری از محیط مناسب فرهنگی، علمی، رفاهی و امنیتی  را برای تحصیل آینده سازان ایران اسلامی فراهم آورید.


امیدواریم با همدلی و هم افزایی هر چه بیشتر جامعه دانشگاهی در نیل به اهداف فرهنگی و علمی، عنایات امام زمان (عج) و در پناه الطاف الهی، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر ظرفیت‌های این نهال علمی کشور باشیم.


«والسّلام علی من اتبع الهدی»

از طرف:
- شورای محترم صنفی رفاهی دانشجویان                      

- بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی جندی شاپور

- انجمن‌ علمی مهندسی برق       

 - انجمن‌ علمی مهندسی کامپیوتر   

- انجمن‌ علمی مهندسی مکانیک

- انجمن علمی شیمی و مهندسی شیمی     

- انجمن‌ علمی ریاضی            

- انجمن‌ علمی نانو
- انجمن‌ علمی سایبرهندس         

- کانون فرهنگی مهدویت           

- کانون فرهنگی قرآن و عترت
- کانون فرهنگی شعر و ادب

رونوشت به:


- معاونت فرهنگی وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری
- معاونت آموزشی وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری
- نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
- معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
- معاونت فرهنگی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

 

با توجه به پیامدهای فرهنگی-اجتماعی، علمی و رفاهی و امنیتی این عدم اختصاص خوابگاه، توجه مسئولین دانشگاه در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۲
بنابر ظرفیت اعلام شده دانشگاه در دفترچه انتخاب رشته، برای جذب ورودی 93، 385 نفر دانشجوی روزانه می گیرند و دانشجوی شبانه هم نمی گیرند.
معاونت آموزشی هم گفته می خواد 100 نفر کارشناسی ارشد بگیره.
جمعا بگو 500 نفر.

آخه چرا می خواهند 700 نفر رو از خوابگاه بیرون کنند.
18
0
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۳
همیشه زیر چرخ های توسعه باید قشر مستضعف جامعه له بشوند.
17
0
محسن باقری
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۵
سلام...اقا با اینکه ما امسال تمام کردیم اما واقعا خیلی پیامد داره....دم بچهای جندی شاپور گرم....
18
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵
سلام لطفا به بچه ها خوابگاه بدین چون مشکلات وخطرات زیادی در خونه دانشجویی بچه هارو تهدید میکنه لطفا پیگیری کنید
11
0
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۴
ما هر سال قبل از شروع سال تحصیلی باید همش استرس خوابگاه گرفتن داشته باشیم.
11
0
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
یعنی چی خب این همه دانشجو میگیرن بعد ما رو آواره میکنن ..اخه خونه از کجا گیر بیاریم ما تو همون هزینه ها خوابگاهم موندیم یکمم به فکر ما باشین اخه
11
0
ایکس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲
من نمیدونم اصلا فکر کردن این حرف رو زدن یا نه ولی اینو میدونم که اینا ما رو فیلم کردن.هر دفعه یه مسخره بازی داریم.این سال آخری خدا بخیر کنه
10
0
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲
از مسئولین خواهشمندیم یه فکری به حال این موضوع بکنن چون ما سال آخر هستیم و کنکور ارشد داریم و خوابگاه ندادن به ما مشکلات بسیاری رو به دنبال خواهد داشت.
14
0
راد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۹
متاسفانه این مسئله به علت عدم مدیریت صحیح مالی در این چندسال رخ داده است زیرا حتی در سال گذشته 50/000 تومان هزینه اضافی از دانشجویان گرفته شد که بسیاری میگفتند به علت ساخت خوابگاه جدید دخترانه است که نتوانستند هزینه اش را تامین کنند
11
2
یه بیرون شده
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
آقایون اصلا فکر اینو نکردن که وقتی دانشجوی زیادی تو مقطع ارشد و کارشناسی میگیرن اصولا زیرساختای کافی رو برای این امر فراهم کردن؟
واقعا جای تاسفه که برای بیرون انداختن حداقل400نفر دانشجوی دختر و پسر از خوابگاه کک کسی نمیگزه حالا پسرا شاید یه جوری گلیم خودشون رو از آب بکشن بیرون اما دخترا خدا بدادشون برسه..............فردا هم که معضلات فرهنگی و افت تحصیلی یخه دنشجو رو گرفت همه انگشت اشاره رو سمت همدیگه میگیرن اونوقت هی بیایم داد بزنیم
10
0
دانشجوی ورودی 90
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۵
جناب دکتر عصاری در هفته خوابگاه ها خبر از آماده شدن خوابگاه جدید و تعطیلی خوابگاه کوثر و افزایش ظرفیت خوابگاه ها رو میدن و پایان ترم خبر از عدم اختصاص خوابگاه به دانشجویان ورودی 90 و 91!!!!متاسفانه وقتی رزومه سازی مسئولین بر رفاه دانشجویان تقدم داشته باشه این مشکلات بوجود میاد
12
0
آواره
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۶
جناب آقای عصاری و همنوعان ایشون دایم به فکر موقعیت شغلی و پستشون هستند انگار ن انگار ک دانشگاه محلی برای آموزش علمی و اخلاقی دانشجوهاست. آقا یکی به داد ما بدبختا برسه که هر بار باید به ساز یکی برقصیم.
8
0
اخراجی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۳
پس بچه های ۸۹ بهمن دیګه تو افسایدن حتی جزو معترضین هم نیستن؟بچه های ۸۹ بهمن هم خوابګاه نیاز دارندږ
9
0
معترض
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۶
خوابگاه يكي از حداقل هاي دانشگاه دولتيه كه به دانشجوهاش ميده,يعني اين دانشگاه اين رو هم مي خواد از دانشجوهاش بگيره,خيلي مسخره است.
9
0
دانشجوی جندی شاپور
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱
سلام..لطفا مسولین پیگیریه بیشتری برای این مساله داشته باشید...چون بچه ها درصورتی ک خابگاه بشون تعلق نگیره مجبورن خونه بگیرن که با این هزینه های بالای مسکن در دزفول و خطرات و پیشامدهایی که امکان داره اتفاق بیفته واقعن هم دانشجویان و هم خانواده هاشون در تنگنا افتادن...چ بسا اصلا خونه هم تا اول مهر گیرشون نیاد..دانشگاه شهر کوچیکی مثل دزفول(در مقایسه با دانشگاه های شهرهای بزرگ)باید برنامه ای داشته باشه تا همچین مشکلاتی برای 500-700دانشجو پیش نیاد...
2
0
فارغ التحصيل جندی شاپور
United States of America
۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۸
متاسفانه بعد دانشگاه جندی شاپور هیچ اهمیتی برای دانشجویان خودش قایل نمیشه.در دوران تحصیل بنده در دانشگاه جندی شاپور، هیچ گاه ندیدم که اعتراض دانشجویان راه به جایی ببره.سال گذشته آقای دکتر بدیعی و گروه همراهشون به یکباره تصمیم گرفتن شام دانشجویان شبانه رو از 600 تومن، 4500 تومن کنن و اعتراض دانشجویان هیچ اثری نداشت.متاسفانه مسولین دانشگاه هیچ ارزشی برای دانشجویان قایل نمیشن.و فقط رضایت بالا دستی ها برایشان کافی است
1
0
مثلا دانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱
هیج خیری از این دانشگاه ندیدیم این دو سال .یه خوابگاه داشتیم اونم نمیدن.خوابگاه جدید پسران دزفول اصلا مناسب نیست .اونم با این قیمت. فقط اسمش دانشگاس به خدا /
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار