به گزارش«خبرگزاری دانشجو»، معاونت دانشجویی دانشگاه جندیشاپور چندی پیش در اطلاعیهای اعلام کرد که فقط به دانشجویان روزانه ورودی سال ۱۳۹۲ که در زمان مقرر در سامانه اتوماسیون خوابگاه ثبت نام نموده و هیچ گونه بدهی مالی ندارند، خوابگاه تعلق می گیرد.
همین اتفاق باعث شد که دانشجویان دانشگاه جندی شاپور به شدت به این امر اعتراض کنند و در راستای همین اعتراض، نامه ای را خطاب به رئیس این دانشگاه صادر کنند.
متن این نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
جناب آقای دکتر عصاری
سلام علیکم
احترماً به اسحضار می رساند، شورای محترم صنفی رفاهی، بسیج دانشجویی، انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشگاه، پیرو اطلاعیه ی معاونت محترم دانشجویی مورخ ۲۴ خرداد ۹۳ مبنی بر عدم واگذاری خوابگاه به دانشجویان محترم ورودی ۹۰ و ۹۱ و ورودی شبانه ۹۲ لازم می داند، با توجه به رسالتها و دغدغههای علمی و فرهنگی و رفاهی خود و به نمایندگی از تمامی دانشجویان دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، نکاتی را در مورد پیامدهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی این تصمیم متذکر شود.
قبل از هر چیز لازم به ذکر است، دانشجویان محترم ورودی ۹۰ و ۹۱ و ورودی شبانه ۹۲ دانشگاه،
حدود ۴۰ درصد از جمعیت دانشجویان را تشکیل میدهند. خروج حجم زیاد دانشجو از خوابگاههای دانشجویی، که حقیقتاً محیط شایسته و مناسب تری به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، علمی، روحی و روانی و امنیتی نسبت به خانههای خودگردان دارد، موجب خواهد شد درصد قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه در شرایطی متفاوت به زندگی و تحصیل به دور از آغوش خانواده بپردازند. عدم واگذاری خوابگاه به این تعداد دانشجو در نگاه اول یک حجم بالای دانشجویان متقاضی خانههای دانشجویی را وارد شهرهای دزفول و اندیمشک میکند و نگرانی خانوادهها را در خصوص مسائل زیر در پی خواهد داشت.
1. پیامدهای فرهنگی و اجتماعی:
بر هیچ کس پوشیده نیست که خوابگاههای دانشجویی دانشگاه علی رغم مشکلات فرهنگی و اجتماعی، شرایط بسیار مناسبتری را نسبت به خانههای دانشجویی دارند. وجود اجتماعات دانشجویی همچون برگزاری نماز جماعت و مراسمات مختلف مذهبی از یک سو موجب توجه دانشجویان به شعایر دینی شده و از جانب دیگر حس همگرایی و جمع پذیری را در دانشجویان تقویت میکند. ارتباط صمیمانه همه دانشجویان در خوابگاه با یکدیگر نیز در این خصوص قابل توجه میباشد. نظارت و مدیریت سرپرست و حراست خوابگاه موجب میشود اتفاقات مخرب و تنش های این جمع جوان به حداقل برسد. اگر چه روند رو به رشد استعمال دخانیات در خوابگاه پردیس امری است که نظارت بیش از پیش را نیز میطلبد. در این شرایط، عدم اسکان جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه در خوابگاه و البته ایجاد بستر مسموم غیرفرهنگی زندگی شهری موجب خواهد شد، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری (حفظه الله) سال فرهنگ نامگذاری شده است، پیامدهای جبران ناپذیر فرهنگی و اجتماعی، نسل جوان و آیندهساز کشور را با تهدیدات جدی مواجه سازد و این مهم بیش از همه متوجه جمعیت خواهرانی است که معضلات گسترده فرهنگی آن به طور جد در وهله اول دامن فضای فرهنگی دانشگاه و سپس شهرهای مجاور را خواهد گرفت.
2. پیامدهای علمی:
علاوه بر آسیبهای فرهنگی و اجتماعی که باید در اولویت مدیریت و برنامهریزی نظام جامع دانشگاه قرار بگیرد، آسیبهایی متوجه فضای علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه می شود که در آیندهای نه چندان دور خود را نمایان خواهد کرد و موجب سرخوردگی جایگاه علمی دانشگاه خواهد شد. جایگاهی که بدون شک مقامهای کسب شده توسط دانشجویان در مسابقات و جشنوارههای علمی، کسب رتبههای فاخر در کنکور کارشناسی ارشد و رشد انجمنهای علمی دانشجویی در سالهای اخیر، در احراز آن موثر بودهاند. این در حالی است که در این پیچ تاریخی لزوم حفظ حرکت پرشتاب علمی جامعه دانشگاهی کشور پرواضح است.
وجود فضای تعامل و بررسیهای علمی در بین دانشجویان خوابگاه، وجود فضای مناسب جهت مطالعه، نبود دل مشغولیهای دیگر در طول روز از قبیل تهیه وعدههای روزانه غذایی و تمرکز بر تحصیل و یادگیری، امتیازات مثبتی است که در صورت عدم تحقق آنها، شاهد نزول شرایط و نشاط علمی در بین دانشجویان خواهیم بود. این در حالی است که دانشجویان ورودی ۹۰ خود را برای کنکور کارشناسی ارشد در سال جاری آماده میکنند.
توجه معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه به لوازم و زیرساختهای آموزشی و پژوهشی در جذب مضاعف دانشجویان ورودی ۹۳ یکی دیگر از نکاتی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد کاهش سطح و کیفیت آموزش اساتید محترم ،عدم بهره برداری و استفاده مفید از امکانات کارگاها، آزمایشگاههای علمی و دانشکدههای مربوطه را در پی خواهد داشت.
3. پیامدهای رفاهی و امنیتی:
وجود رفاه، آسایش و امنیت مناسب برای دانشجویان در خوابگاه ، موجب خواهد شد تا خانوادههای محترم دانشگاه و خوابگاه را به عنوان خانه دوم فرزند خود قبول کند و نگرانی کمتری را در این خصوص داشته باشند. از این رو زندگی دانشجویان در خانههای دانشجویی مراتبی را به دنبال دارد که موجب تضعیف این مقوله خواهد شد.
وجود فضای سبز عالی در خوابگاه پردیس، وجود امکانات رفاهی در خوابگاهها نظیر سلف سرویس، سالن مطالعه، دستگاهها و زمینهای ورزشی، دسترسی به اینترنت و خدمات عمومی رفاهی از یک سو و وجود امنیت و آرامش در خوابگاه از سوی دیگر منجر به این خواهد شد که لوازم تحصیل دانشجویان هر چه بهتر فراهم شود. تأمین هزینهی بالای وسایل اجارهی خانه خاصه در مناطقی که دارای امنیت نسبی و نزدیک به دانشگاه باشند، در کنار زمان و هزینهی رفت و آمد و سایر مخارج تحمیلی بر دانشجو، تنها بخش کوچکی از آثار و پیامدهای مخرب این اقدام میباشد. نکته حائز اهمیت، امنیت خواهران دانشجویی است که با توجه به امنیت برخی مناطق شهرهای دزفول و اندیمشک تفکر و توجه شایستهای را، در کنار مسائل فرهنگی آن، میطلبد.
علی رغم تعهدات قانونی دانشگاه در قبال دانشجویان، رعایت جمیع موارد فوق از منظر اخلاق و مدیریت اسلامی نیز در تصمیمگیری و اجرا در راستای پیشرفت نظام متعالی تعلیم و تربیت کشور، نگاه و توجهی مدقّانهای را میطلبد که بدون شک از دید نظام مدیریتی دانشگاه صنعتی جندی شاپور به دور نخواهد ماند. لذا انتظار می رود با استفاده از راهکارهای مطلوب، نظیر کاهش ظرفیت ورودی جدید، مدیریت هوشمند در استفاده از ظرفیت خوابگاههای موجود، بهره برداری از خوابگاه جدید خواهران و ایجاد فضای خوابگاهی جدید برای برادران، امکان بهره برداری از محیط مناسب فرهنگی، علمی، رفاهی و امنیتی را برای تحصیل آینده سازان ایران اسلامی فراهم آورید.
امیدواریم با همدلی و هم افزایی هر چه بیشتر جامعه دانشگاهی در نیل به اهداف فرهنگی و علمی، عنایات امام زمان (عج) و در پناه الطاف الهی، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر ظرفیتهای این نهال علمی کشور باشیم.
“والسّلام علی من اتبع الهدی”
از طرف:
- شورای محترم صنفی رفاهی دانشجویان
- بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی جندی شاپور
- انجمن علمی مهندسی برق
- انجمن علمی مهندسی کامپیوتر
- انجمن علمی مهندسی مکانیک
- انجمن علمی شیمی و مهندسی شیمی
- انجمن علمی ریاضی
- انجمن علمی نانو
- انجمن علمی سایبرهندس
- کانون فرهنگی مهدویت
- کانون فرهنگی قرآن و عترت
- کانون فرهنگی شعر و ادب
رونوشت به:
- معاونت فرهنگی وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری
- معاونت آموزشی وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری
- نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
- معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
- معاونت فرهنگی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
با توجه به پیامدهای فرهنگی-اجتماعی، علمی و رفاهی و امنیتی این عدم اختصاص خوابگاه، توجه مسئولین دانشگاه در این زمینه ضروری به نظر می رسد.