به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کاظم پوربدخشان ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت 17 مرداد، روز خبرنگار در سالن اجتماعات دانشگاه مهندسی قوچان گفت: نسل اول دانشگاهها آموزش محور، نسل دوم پژوهش محور یعنی تحقیقات در کنار علم و نسل سوم دانشگاه کارآفرین است، یعنی در کنار علم و پژوهش، دانشجو به دنبال کسب و کار باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه مهندسی قوچان هماکنون دارای سیستم ارزیابی شاخصها و فرآینده ها است که در گذشته وجود نداشته است، گفت: برنامههای راهبری بصورت کاربردی در این دانشگاه درآمده و در سال گذشته نمره 30 و در سال جاری نمره 70 به عنوان یک شاخص دانشگاه دولتی برای این دانشگاه درنظر گرفته شده است.
سرپرست دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان تصریح کرد: تغییر دو معاونت به سه معاونت و شش مدیریت به هشت مدیریت در حال تصویب دفتر برنامه و بودجه وزارت علوم بوده و دو رشته رباتیک و انرژیهای تجدید پذیر در مقطع کارشناسی و عمران در کارشناسی ارشد مصوب شده است.
پوربدخشان با اشاره به این موضوع که در حال حضر 2700 دانشجو فعال و 500 دانشجوی ورودی جدید در این دانشگاه حضور خواهند داشت، خاطرنشان کرد: با افزوده شدن دانشکده کامپیوتر به دانشگاه با 18 کلاس درس، مجموعاً 39 کلاس درس، 17 رشته کارشناسی، سه رشته کارشناسی ارشد و دو رشته کارشناس ناپیوسته در این دانشگاه وجود دارد.
سرپرست دانشگاه مهندسی قوچان بیان کرد: رشتههای عمران، شیمی و ریاضیات کابردی در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد وجود داشته و رشته بیوانفورماتیک که برای نخستین بار در سطح کشور مطرح شده به عنوان یک رشته بین رشتهای میان کامپیوتر، ریاضیات و پزشکی در حال تصویب است.
وی تصریح کرد: مهمترین دستاورد دانشگاه ارتقای نمره پژوهشی با چاپ 17 مقاله ISI توسط اعضای هیئت علمی در راستای رسیدن به دانشگاه کارآفرین بوده است.
پوربدخشان با تأکید بر این موضوع که دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان به دنبال رسیدن به تخصصیترین دانشگاه کارآفرین در شرق کشور است، تصریح کرد: فضای کتابخانه دانشگاه از 240 متر مربع در حال حاضر به 1000 متر مربع با وجود 17 هزار جلد کتاب و 36 هزار عنوان کتاب الکترونیکی است.
سرپرست دانشگاه مهندسی قوچان کیفیت غذا، خوابگاه، سرویس رفت و آمد و مکانهای تفریحی-ورزشی را مهمترین دغدغه دانشجویان برشمرده و بیان داشت: در سال گذشته هزینه بالای سرویس رفت و آمد مورد اعتراض دانشجویان قرار گرفته و با برگزاری چندین جلسه با فرماندار و مسئولین اتوبوسرانی نتوانستیم هزینه را کم کنیم.
وی با اشاره به این موضوع که خوابگاههای خودگردان باید دارای شناسنامه و مجوز باشند، گفت: از هفت خوابگاه خودگردان تنها سه خوابگاه دانشگاه مهندسی دارای مجوز بوده و بقیه خوابگاهداران تازه تقاضای دریافت مجوز دادهاند.
پوربدخشان خاطرنشان کرد: هر دانشجو باید بتواند یک مشکل شهرستان را حل کند و دانشگاه کارآفرین نسبت فارغالتحصیلان به پیشنهاد شغل را افزایش خواهد داد.
بنده یکی از دانشجویان به ظاهر دولتی قوچان هستم اما هم هزینه سرویس رفت و برگشت به دانشگاه را پرداخت میکنیم که در سال 92-93 رفتو برگشت به دانشگاه هزینه ی 600 تومان داشت از طرفی هزینه خوابگاه هر ساله دقیقا دو برابر شده است بطوریکه در شهرستان کوچک قوچان هزینه خوابگاه خودگردان در سال 93 ترمی 600000 تومان میباشد که به نسبت دانشگاه های روزانه شهر های دیگر بسیار بالاست و از طرفی نبود خدمه برای نظافت در خوابگاه ها مشکلات عدیده ای را برای دانشجویان این دانشگاه ایجاد کرده است و بالا بودن هزینه ی خوابگاه باعث شده که اکثر دانشجویان بلاتکلیف بمانند که آیا واقعا در دانشگاه دولتی درس می خوانند یا غیر انتفاعی
خواهشمندم مسئولین محترم پیگیری فرمایید.