به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، از دیدگاه پزشکان ایرانی، شناخت و درمان بیماری ها بر مبنای تاثیر متقابل جسم و روح است. همچنین تغییر مزاج و تغذیه بر رفتار و اخلاق انسان تاثیرگذار است. مثلا کودکان نباید در شرایطی قرار گیرند که خشم و ترس و اندوه بر آنها غلبه کند. زیرا این رفتارها خخود سبب از بین رفتن تعادل طبع آدمی می شود.
طبق روایات و منابع طبی، راه رفتن، سواری، آب تنی، خوردن و نوشیدن، مسواک زدن، گفتگو با مردان، شستن لباس، توجه به گذر زمان و اصالت داشتن آخرت، نگاه بر آب و سبزه و همسر، شستن دست بعد از غذا، تحضیل علم و حکمت، جرعه جرعه نوشیدن شیر، تراشیدن موی پشت سر، نشسته پوشیدن شلوار، مسواک زدن، شستن سر خصوصا با سدر، کوتاه کردن سبیل، نوره گذاشتن، ملاقات با دوستان باعث غم زدایی می شود.
همچنین خوردن به، مویز، انگور، انگور سیاه، روغن زیتون، اسپند، گوشت کبک و عسل نشاط آفرین است و ذکر «لا اله الاالله الملک الحق المبین» را بر روی نگین انگشتری حک کردن و گفتن ذکر «لاحول و لاقوه الا باالله» غم را بر طرف می کند.
افسردگی و غم چه دلایلی دارد؟
طبق روایات، سوءخلق، پرخوری، شهوت، زیاد گذاشتن موی پشت سر، شلوار را ایستاده پوشیدن، با دامن خود دست و روی را خشک کردن، راه رفتن میان گوسفندان، موی ریش را با دندان چیدن، روی پوست تخم مرغ راه رفتن، بر آستانه در نشستن، طهارت گرفتن با دست راست، خوردن غذا با دست چپ، رغبت به دنیا، راه رفتن میان گورها، خندیدن در گورستان، ناخن را با دندان چیدن، بر روی شکم خوابیدن و ... در نفس انسان ایجاد غم و افسردگی می کند.
منابع: دائره المعارف طب اسلامی
طب الائمه علیهم السلام