به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر محمد احمدیان امروز در نشست خبری شیر مادر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بعضی از مادران از فواید تغذیه با شیر مادر اطلاع دارند؛ اما عامدانه به نوزاد خود شیر نمیدهند.
وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته توسط این دانشگاه چهار دلیل رابرای این رویکرد عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اول ضعف باور موثربودن شیر مادر برای نوزاد است که برای از بین بردن این دلیل دورهای آموزشی ترویج با شیرمادر برای زوجها برگزارمیشود.
این متخصص تغذیه افزود: در حال حاضر برای ترویج تغذیه با شیر مادر کلاسهایی چهارساعته برگزار میشود که در تلاشیم زمان این کلاسها را به 16 ساعت برسانیم.
مدیر سلامت خانواده وجمعیت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بااشاره به این نکته که بعد از این کلاسهابسیاری از زوجین دیگربه ما مراجعه نمیکنند گفت:برای اینکه مادر بتواند دوران بارداری و شیردهی موفقتری داشته باشند باید این ارتباط بعد از کلاسها نیزادامه داشته و دوسویه باشد.
احمدیان فقدان فضای کافی در اماکن درمانی را دیگر عامل اعلام کرد وادامه داد: تاثیرگزارترین زمان برای ترویج تغذیه با شیر مادر در زمانی است که مادران برای زایمان به بیمارستانها مراجعه میکنند، این زمانها اگرچه کوتاه است؛ اما میتوان با مدیریت درست بهترین بهرهبرداری را برای ترویج تغذیه باشیر مادر برد.
وی فشارها و هجمههای اطرافیان به مادر را سومین دلیل گرایش به استفاده از شیر مصنوعی دانست و افزود:خانواده واطرافیان به بهانههای عامیانه مادر را وادار به استفاده از شیرمصنوعی میکنند واجازه نمیدهند او به نوزاد شیر بدهد.
این متخصص تغذیه به عنوان چهارمین دلیل گفت: مادران شاغل از ترس نداشتن شغل دردوران شیردهی مبادرت به استفاده از شیرمصنوعی میکنند؛ اما در ادارات دولتی چون قانون حمایت از زنان چه درزمان شیردهی وچه زایمان اجرا میشود، مادران با داشتن امنیت شغلی فرزندان خود را با شیر مادر تغذیه میکنند.
نوزادان را در ساعت اولیه پس از زایمان با شیر مادر تغذیه کنید
در ادامه دکتراحمدشاه فرهت گفت:شیر مادر در زمان دو تا پنج روز اول زایمان که آغوز نامیده میشود منبعی از آنتیبیوتیکها و پروتیینهاست وغذای کاملی برای نوزادان میباشد.
وی ادامه داد:یک ساعت اولیه بعد از زایمان به دلیل هوشیاری کامل کودک برای شناخت مادرش، بهترین زمان تغذیه کودک با شیر مادر با آغوز است.
این فوق تخصص نوزادان افزود:مادری که دراین زمان اقدام به شیردهی میکند، دوران شیردهی کامل و موفق را خواهد گذراند، البته باید در این دوران به عوامل شانس شیردهی بهترنیز توجه کند.
شاه فرهت گوش کردن به صوت قرآن، لمس ونوازش کودک، فکرکردن به نوزاد، تماس و ارتباط پوستی برقرار کردن مادر وکودک را بعضی ازعوامل شانس شیردهی بهتر عنوان کرد.
وی در پایان ضریب هوشی بیشتر نسبت به دیگرکودکان، کمترشدن ابتلا به حساسیتهای پوستی، تنفسی، گوارش وسوءتغذیه را از فواید مهم تغذیه با شیر مادر برای نوزاد، ابتلا کمتر به پوکی استخوان، تناسب اندام، ابتلا کمتربه سرطان رحم و سینه را از فواید شیردهی برای مادران بیان کرد.