به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، خلیل فریور روز گذشته در همایش دو روزه ترویج تغذیه با شیر مادر که در محل تالار ادیب نیشابور برگزار شد، با اشاره به اینکه تغذیه مصنوعی نوزادان مولد فقر در خانواده هاست،گفت: منافعی در تغذیه با شیر مادر است که کودک، خانواده و اجتماع از آن بهره میبرند و بر امنیت غذایی خانواده نیز تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه یکی از چیزهای مطرح در بحث شیر مادر نحوه تغذیه مادر است، بیان کرد: تمام مادران نیاز دارند که غذاها و مایعات کافی بخورند و برای داشتن و تولید شیر به غذای خاصی نیاز نیست.
عضو کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیرمادر با اشاره به اینکه اگر مادر در زمان بارداری هر چه بیشتر وزن گیرد، شیر بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: بدن زنان در طول حاملگی چربی ذخیره میکند که به مصرف کودک میرسد و اگر خانوادهای نمیتواند تغذیه مادر باردار یا شیرده را تامین کند، حداقل او را از کار کردن باز دارند.
فریور با اشاره به اینکه اگر مادر دچار سوء تغذیه شدید باشد، تولید شیرش به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد، گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که به مادران غذا برسانیم؛ چنانچه کمبود غذا وجود داشته باشد کودک ابتدا از ذخایر بدن مادر برای تولید شیر استفاده میکند.
وی ادامه داد: مادر هر چه بخورد یا نخورد برای تولید شیر از ذخیره بدن او برداشته میشود؛ اما او باید همه چیز بخورد تا سلامت جسمی و روانی خود و هم کودک تامین شود.
عضو کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیرمادر عنوان کرد: مادر شیرده بیش از حد معمول تشنه میشود؛ در حالی که مطالعات نشان داده است مایعات زیاد شیر مادر را کم میکند.
فریور گفت: مصرف غذا و نوشیدنی مادر باید به مقداری باشد که تشنگی و گرسنگی او را رفع کند و مادری که سزارین شده است نیاز بیشتری به آب دارد.
وی بیان داشت: ترکیب شیر مادر در طول شبانهروز عوض میشود؛ پس ترکیبات چربی و میزان آنها هم در شیر مادر به طور مرتب عوض میشود.